Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Fél éves babával mennétek...

Fél éves babával mennétek macskás ismerőshöz vendégségbe?

Figyelt kérdés

Kis lakás,kèt cica van..tiszták,aranyosak.. Viszont fèlek a fertôzèstől.

Meg a szőrük azèrt hullik.. Ès van a lakásba az a cicaszag..

2016. máj. 20. 08:45
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%

Igen.

Nyilván nem fog a gyerek a macskaszarban turkálni, és gondolom a tulaj sem keni szét a cicaürüléket mindenhol.

2016. máj. 20. 08:49
 2/16 A kérdező kommentje:
Nem csak a macskakakiról beszèlek.. Hanem h hullik a szőre..a babám már kúszik-mászik a földön..de mi volt h a sütibe cicaszőrt találtunk..
2016. máj. 20. 08:50
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

Sokkal-sokkal kevesebb betegség terjed állatról emberre, mint emberről emberre. Alig néhány, ezek közül is a zoonózisok a leggyakoribbak, amik viszont egy féreghajtott, tiszta lakáscicánál nagyon ritkán fordulnak elő. Ha ez megnyugtat, kérdezd meg a gazdákat, hogy mikor kaptak utoljára a cicák féreghajtót. Ne hagyd, hogy a gyerek a szájába tömje a macskákat vagy a macskaalomban homokozzon, különben nem lesz semmi baj.

A szőrhullás... hát, legalább ezzel is találkozik a baba.

A szag meg csak szag.

4/16 anonim ***** válasza:
100%

Mivel az itthoni cirnyót sem pateroltuk el a gyerekek születésekor, simán.

Soha nem volt gondunk a macsek miatt. Ahogy totyogósak lettek a gyerekek, cipelték össze-vissza, a cica meg járt a nyomukban. Egyszer sem lettek betegek.

A mi macskánk kijárós, ezért oltatjuk, és védekezünk a bolhák ellen. Anyuék cuicája születéásátől benti, sosem járt a szabadban, őt még oltatni sem szokták, nincs hol összeszedjen bármit.

5/16 anonim ***** válasza:
Igen. Csak a cica természetétől függ mennyire engedném a közelébe. Figyelni kell nehogy kikarmolja, nyilván ne menjen a macskához ha a macska pihenne vagy enne mert azt szerintem egyik se szereti, ha akkor piszkálják, nyilván egy fél éves nem simogatná.
2016. máj. 20. 08:57
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

Ohh,a gyereked nem csak macskaszőrtől lehet félteni,hisz most jön az a korszak,amikor lenyalja a cipő talpát,megeszi a földet, kikukázza a szemetest és még sorolhatnám!!

Szóval az,hogy félévente egyszer elmentek egy macskával rendelkező ismerőshöz nem igazán az "aggódni kell miatta"kategória!

2016. máj. 20. 08:58
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

Két kutyám van, az egyik hosszú szőrű, meg egy macskám. Kinti-benti az összes. Eszembe se jutna elpaterolni őket, mikor gyerekem lesz. Többet kell takarítani, ez igaz, és akármennyit takarítok, soha nem tudom teljesen szőrmentessé tenni a házat. Sőt, bizony én is találtam már a saját magam által főzött kajában kutyaszőrt - rákerül a ruhámról, száll a levegőben. Kihalásztam, fintorogtam, röhögtem, nem haltam bele.

Én is állatok között nőttem fel, falun. Kismacskákat pakolgattunk, kölyökkutyákat dögönyöztünk, tyúkokat zaklattunk. A járókánkat az öreg kutyánk őrizte születésünk óta. Egyikünk sem allergiás.

Az ápolt, jól szocializált állatoktól nem kell félni, sokkal több bacit szed össze a baba, ha a szomszéd néni megölelgeti.

2016. máj. 20. 09:04
 8/16 anonim ***** válasza:
Nekünk volt cicánk 12 évig, közben több babás rokon is jött látogatóba. A babáknak sem lett bajuk, illetve a toxoplazmával még az én szervezetem sem találkozott. Tiszta állatok.
2016. máj. 20. 09:18
 9/16 anonim ***** válasza:
100%
Persze, hogy vinnem. Ha csak nem hullat szorgolyokat a macska, akkor nem feltenem semmitol igazan. A szorgolyotol a fulladas miatt feltenem :D nekunk is van itthon ketto cicank, lattad volna az aposom milyen hisztiti levagott, mikor terhes voltam... Olyanokkal fenyegetett, hogy elviszi a macskam, meg kitori a nyakat!!!! Eleteben nem volt haziallata, egy kis tudatlan su.ttyo, ruhellem azota, es nagyon orulok, hogy az en gyerekem allatokkal nohet fel. Amint kesz lesz a kertes hazunk jon a kutya is. En is igy nottem fel, sot tyukokkal es disznokkal is:D semmi bajom, pedig nem egyszer terdeltem tyuksza.rba
2016. máj. 20. 09:19
 10/16 anonim ***** válasza:
Nekünk van egy 3 éves cicánk itthon, rendszeresen oltatjuk, nem jár ki. Gyermekem pedig 9 hónapos. Lekopogom, még eddig nem volt beteg. Különben említettem a macska-baba témát a védőnőnek, gyerekorvosnak, nőgyógyásznak is. Mindhárom azt mondta, semmi gond nincs ezzel.
2016. máj. 20. 09:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!