3 hetes babának kell már napirend? ötleteket várnék, hogy hogy csináljam.
Ha igény szerint szoptatsz, akkor nem nagyon tudsz napirendet kialakítani.
Ha fixen pl. 3 óránként eszik a babád, akkor nálunk a dokink azt javasolta, hogy az etetések legyenek mindig 6,9,12,3,6,9 órakor, az utolsó etetés előtt legyen a fürdés. Na nálunk át kellett a rendszert alakítanom, mert a kisfiam 4 óránként kérte a kaját. Így lett nálunk 6,10,14,18,22 óra, az utolsó kaja előtt fürcsi. 5 hetes koráig éjjel is ébredt egyszer enni, ennek változó volt az ideje, de reggel ha nem ébredt fel magától 6-kor, akkor én felkeltettem, így mindig tudtuk tartani a 4 órás közöket. Aztán szép lassan előbbre kellett hozni a fürdetést, mert minden este előbb "megborult", látszott, hogy menni akar aludni. De ez tulajdonképpen a hozzátáplálással egyidőben alakult ki, de ettől ti még messze vagytok.
Amit talán tudok javasolni - persze ha tudsz így tartani napirendet -, akkor az tuti módszer, nálunk legalábbis bevált, hogy fürdetés után, ahogy kivesszük a kádból, már csak egy sólámpa ég a szobában, halkan beszélünk hozzá, masszírozzuk, hogy ellazuljon. Felöltözik, veszem a karomba, kapja a kaját, és már a böfizés közben általában alszik.
Éjszaka szintén csak a sólámpát kapcsoltam fel, és nem beszéltem hozzá, inkább lehet azt mondani, hogy unalmas voltam, így soha nem élénkítettem fel, és nagyon könnyen visszaaludt. B.
3 hetes babám anyatejes. Kb 3 óránként megérbed, akkor megetetem, közben hallom is, ahogy nagyokat kakil. Utána peluscsere, dédelgetés, megint alvás.
Igény szerint etetem, ha félóra múlva megint éhes, akkor megint kajcsizunk. ha 5 órán keresztül alszik, akkor nem ébresztem meg. Gyönyörűen hízik, napi 6-7 dekát.
Este 7 körül van fürdetés, utána kajcsival. Éjjel mellette alszom, ha megérbed, megetetem, de éjjel nincs peluscsere, visszaalslznuk enélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!