Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Főzőtököt hogy csináljam meg...

Főzőtököt hogy csináljam meg a 7 hós babámnak? Adjatok légyszi ötleteket!

Figyelt kérdés
Köszönöm! :) Holnap csinálnék,de tököt még csak sütve adtam neki,főzötököt még nem csináltam!
2010. márc. 27. 14:05
 1/5 anonim ***** válasza:
Kimagozod,meghámozod,felkockázod és megfözöd. Krumplival adod. Elöször nem kell bele semmi,hogy ismerje meg az izét,ami nem sok van neki :) Én babám utálja,igaz én mirelitet csináltam,de gondolom mindegy.
2010. márc. 27. 14:10
 2/5 anonim ***** válasza:
Szia,az én babámnak a kedvence.Én így készítem el:A tököt hámozom,belét kiszedem és legyalulom,vagy apróra felvágom.Pici (kis kanál) olajon (ennyi már engedélyezett) és pici vízen, kaporral megpárolom.Külön vízbe odateszek édesebb almát és krumplit főzni és ha minden megfőtt,akkor összeturmixolom.Pici macera csak,de nagyon finom lesz.A kapor érdekes ízt,az alma pedig pici édességet ad az egésznek és már finom íze lesz a főzeléknek.Próbáld ki,megéri.A kapor is engedélyezett ebben az életkorban.
2010. márc. 31. 08:06
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :)
2010. márc. 31. 08:17
 4/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Én tegnap cukkinit csináltam neki, mert most azt lehet kapni. Nekem 8 hónapos a kislányom, és a jövőre vetítve mondom, hogy hogy készítem. Mivel először én is úgy készítettem, mint az előttem szólók, és nem volt frenetikus az íze, ezért úgy döntöttem kipróbálom ezt a verziót, mivel szeretném minnél előbb a saját kajánkra rászoktatni. :)

Kb 2 teáskanál nagyon apróra vágott hagyma

1 tk olaj

2 cukkini

1 tk liszt

1 tk kapor

1 dl tápszer (anyatej)

Ezekkel a hozzávalókkal a szokásos módon elkészítem a "tökfőzeléket"

A hagymát megdinsztelem, a cukkinit meghámozom, legyalulom, egy nagyon picit megsózom, megpárolom és hozzáadom a kaprot. Egy pici vizet öntök hozzá, majd a lisztből és a tápszerből habarást készítek. Bahabarom vele a cukkinit, majd rotyogtatok egyet rajta és kész is.

2010. márc. 31. 08:20
 5/5 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a jobbnál jobb ötleteket! :) Jár a pont! :))
2010. márc. 31. 09:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!