Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mi van akkor ha egyaltalan...

Mi van akkor ha egyaltalan nem adok a babamnak glutent? Van itt olyan, aki nem vezeti be akar 1 eves koraig?

Figyelt kérdés

Egyik ismerosom termeszetgyogyasz, es o azt javasolta, hogy ne adjak neki glutent, raer joval kesobb bevezetni.

Na most az orvosok azt mondjak, hogy 7 hos korig be kell vezetni a glutent a kesobbi erzekenyseg elkerulese vegett.

Tanacstalan vagyok.

2016. máj. 15. 21:02
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
44%
Utaolsó nem azon múlt a rokonaidnál, hogy egy éves veztte be, nem attól lettek lisztérzékenyek. Te is nagyon okos, és kedves vagy. brrrr.
2016. máj. 16. 07:40
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk apuka lisztérzékeny, mindent az aktuális ajánlással vezettem be, glutén anyatej mellett, nem első ételként, 6-7 hónap között.

Az egyik gyerekem lé lett, a másik nem.

A lisztérzékenység egy genetikai autóimmun betegség, már csecsemő korban kimutatható a hajlam genetikai vizsgálattal.

2016. máj. 16. 07:45
 13/18 anonim ***** válasza:
58%
A legeslegújabb kutatások pont nem támasztották alá, hogy "bejött" volna a korai bevezetés, innentől egyéni döntés hogy mikortól adod, nem bizonyítható hogy egyikkel vagy másikkal teszel neki jót.
2016. máj. 16. 08:03
 14/18 A kérdező kommentje:

13-as erre voltam kivancsi.

Sajnos manapsag nagyon nehez dolgunk van.

Adjam ne adjam.

Adjak cukros haztartasi kekszet vedonoi javaslatra, masok szerint ne adjak mert jajj cukor.

A tapszer is cukros, azert ragad...

Aki nagyon elvetemult, azt is ajanlotta mar hogy adjak nyers hust a babamnak, vagy hogy pici eperlevet netan oszibarack kompotot.

Kinek adjon az ember igazat? Melyik orvosnak? Melyik vedonek?

2016. máj. 16. 09:07
 15/18 anonim ***** válasza:
Egyszerűen el kell olvasni mindent, és aztán eldöntöd, hogy szerinted melyik a legjobb.
2016. máj. 16. 09:24
 16/18 anonim ***** válasza:
Én úgy csinálom, hogy utánaolvasok több nézőpontnak, aztán a megérzésemre hallgatok.
2016. máj. 16. 12:54
 17/18 A kérdező kommentje:
16os en is igy szoktam csinalni. Es ugy dontottem, hogy bevezetem 7 hos koraig a glutent
2016. máj. 16. 12:56
 18/18 anonim ***** válasza:
0%
Az anytejben is van cukor, ezért kell a tápszerbe is, de annyi pont elég, nem kell még egyéb szarral tömött keksz is. A glutén kíméletes bevezetésének NEM a ht keksz a módja, hanem a natúr gabona (gabonapép formájában is jobb).
2016. máj. 16. 12:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!