Nem szeretjuk a babakocsit, milyen "kendot" ajanlotok?
3 hónapos szerinted hány hónaposak lehet elkezdeni használni?:)
Köszönöm hogy irtal
Mindenképp menj el egy hordozós klubba, mert rengeteg fajta kendő és egyéb hordozóeszköz (szövött kendő, rugalmas kendő, karikás kendő, mei tai, csatos hordozó, hogy csak a leggyakoribbakat említsem) létezik, egy-egy típuson belül is rengeteg márka. Az ideális eszköz sok mindentől függ, pl. a gyerek életkorától, a mozgásfejlődésétől, súlyától, a te alkatodtól stb. Egy klubban hordozási tanácsadók személyre szabottan nektek tudnak eszközt ajánlani, sok helyen kölcsönözni is lehet, és mivel egy jó hordozó nem olcsó, bizony jobb biztosra menni, és előtte kipróbálni.
Az egyes válaszolóval nem értek egyet. Nagyon jó dolog, hogy hordoz, de a kenguru pont nem ajánlott, kifelé fordítani a babát pedig szintén nem. Itt egy cikk a témában:
Valahol enis olvastam h a kenguru nem jo mert lóg a kicsi lába de nem tudom nem próbáltam
De ha drága akkor megéri? Csak mert ha minden életkorban másik kell másfajta stb .,akkor mindig másikat kell vennem? Vagy állítható ? Felénk nincsenek ilyenek , mármint ilyen klubbok
Orvos vagy védőnő tud ebben segíteni ??:)
Orvos és védőnő általában nem ért a témához.
Van olyan eszköz, ami elejétől a végéig jó, pl. a szövött kendő, vagy akár a karikás is, de mivel a karikás csak fél vállra terhel, így nagy babánál a hordozó személynek lehet kényelmetlen.
Vannak eszközök, amik bizonyos életszakaszban használhatók inkább, így ezeknél időnként újat kell venni. Van, ami állítható, de az sem biztos, hogy a kezdetektől a hordozós kor végéig jó.
A jó hír az, hogy bár drágák a hordozók, de értékállóak, így minimális veszteséggel tudod eladni, ha már nem kell.
Van fb-on hordozós csoport (Babahordozás - kérdések és válaszok), ott hordozási tanácsadók és gyakorlott anyukák válaszolnak, de van listájuk is a klubokról, hátha mégis van a közeletekben.
Tényleg nehéz kezdőként (és haladóként is) kiigazodni a rengeteg fajta eszköz között, szóval érdemes utánaolvasni a dolgoknak :)
Sajnos Facebookom sincs egy ideje
:)
Nem baj ha mondjuk kétszer kell újatt venni egy gyerekhez , annyira nem gond csak tényleg nehéz téma ,mert nem tudom kitől kérjek tanácsot :) ezért írtam ide
Kendorol hallottam en is , de felek hogy rosszul fogom megkötni vagy ilyesmi es kiesik vagy lecsúszik es történik valami rossz :(
Ha es nagyon szépen köszönöm a linkeket
Jól jöttek
Szia!
mi mei tait, podot és karikás kendőt használtunk, bár utóbbi kettőt kicsit későn szereztem már be.
Mei tai kompromisszumos megoldás, de olyan 5-6 hós kortól lehet használni -még mindig jobb, mint a kenguru.
nem bonyolult a kötése, pár perc alatt megtanulható. pod hasonló, karikás kendőt pedig kötni sem kell (bár hátránya, hogy féloldalra terhel, viszont a járni tanulós időszakban nagyon jól jöhet).
szóval ha csak az a gond, hogy félsz a kendő kötözgetésétől, akkor van alternatív megoldás.
csak ne kengurut. és főleg ne kifelé.
Rendben nagyon köszönöm
Ezt a markát vagy fajtát sokan írjak a neten valóban jo lehet
Az en kicsim 3 hónapos szóval ra keresek most szerintem használtan veszek :) két felet es az egyik csak beválik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!