Kisfiam nem bírja az orrszívó porszívót, mit tegyek?
Hisztériás rohamot kap ha csak meglátja, vagy bármit amivel az orrához közelítek. Mit tehetnék? 2 ember kell, hogy kiszívjuk az orrát.
Ha elmentek otthonról sétálni vagy orvoshoz, addig hogy oldjátok meg az orr szívást egy 9 hónapos gyerkőcnél?
Csecsemő korában , meg egy két hónaposan jól bírta, meg sem kottyant neki, csak most hogy nagyobb lett.
Milyen orrcseppet ajánlanál? Köszönöm :)
Már az én fiam is segít orrot szívni, de amíg nagyon hadakozott ellene, addig én úgy csináltam, hogy letettem hanyatt fekve a földre, leültem a feje fölé, úgy, hogy a két kis keze a combom alá került. Így nem tudott kapálózni, és a combommal addig a fejét is mozdulatlanul tudtam tartani, amíg kiszívtam az orrát. Igaz ordított, de hamar készen lett, és egyedül is le tudtam szívni gond nélkül:)
Esetleg kipróbálhatod utána azt is, (amikor már kiszívtad az orrát, hogy a kezébe adod, hogy segítsen, hátha megszokja, és jobban engedi.
7.35-ös vagyok. Mi Nasivin cseppet használunk. A gyógyszertárban kérsz 0-1 éves gyerek számára. Mi az orrcsöppet reggel este adtuk. Ha már a vége fele van a nátha akkor napi egy vagy néha ki is marad, de az orrszívást addig folytatjuk amíg nem tud rendesen lélegezni az orrán. Hidd el nagyon sokat jártam szakorvoshoz a lányommal és sokszor antibiotikumot is kapott, arról nem is beszélve, hogy 1 arcüregöblítésen is átesett. A fiam 22 hónapos és még egyszer sem lépett fel szövődmény a nátha után. Tehát a náthát az ilyen gyerekeknél komolyan kell venni.
Igen az én gyerekem pici korában megengedte az orrszívást, még azzal a kis gumissal is csináltuk, de ahogy "okosodnak" úgy ezt sem engedik (ez normális reakció nála).
Nálunk is kész tortúra az orrszívás.
Ha már folyik az orra a gyereknek, engem a rosszullét kerülget, mert tudom, hogy ez mivel fog járni...
Nincs mit tenni, szívni KELL.
Főleg nálunk, mert szinte azonnal megy a fülére a gyulladás, úgyhogy ha engednék a tiltakozásának, akkor valószínűleg még nagyobb lenne a baj, mint a hiszti.
Csak abban bízom, hogy majd egyszer csak már nem tiltakozik, hanem belátja, hogy az ő közérzete is jobb így.
Egy éves múlt...
nem lesz baja. muszáj. az enyém is üvölt ,de mit van mit tenni. amúgy nem kell hozzá két ember. lefekteted a két lábad közé (te kis terpeszben ülsz). a karjait meg a lábait berakod a lábad alá, hogy ne tudjon kalimpálni, a feje meg ott van közvetlenül, ahonnan anno kijött :), és így mozdulatlanná van téve, az enyém nagyon kapálózik(kapálózne) de így nem tud, és a fejét sem tudja elrántani.
ha sétálunk vagy orvosnál vagyunk addig csak az orrocskáját törölgetem állandóan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!