Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kisfiam nem bírja az orrszívó...

Kisfiam nem bírja az orrszívó porszívót, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Hisztériás rohamot kap ha csak meglátja, vagy bármit amivel az orrához közelítek. Mit tehetnék? 2 ember kell, hogy kiszívjuk az orrát.

Ha elmentek otthonról sétálni vagy orvoshoz, addig hogy oldjátok meg az orr szívást egy 9 hónapos gyerkőcnél?

2010. ápr. 9. 07:20
 1/10 anonim ***** válasza:
Nekünk csapra szerelhető van, minden este, fürdés után szívjuk neki pici kora óta. Volt amikor nagyon nem tetszett, akkor nekünk is kétemberes volt, de azért általában sikerül. Mostanában már ő magának tartja a szívókát! Ha nagyon nem akarta, akkor bábot húztunk a kezünkre és úgy játszottunk vele, hogy "Na, mutasd meg Hápinak, hogy kell orrot fújni...", vagy odahívtuk a kutyánkat is, hogy ő is nézze. Így nagyon büszkén hagyja az orrát tisztítani. :) Lehet, hogy 9 hónaposan még nem érti, de talán figyelemelterelésnek jó lehet, ha közben játszotok.
2010. ápr. 9. 07:30
 2/10 anonim ***** válasza:
Szerintem nagyon kevés gyerek tűri el az orrszívó porszívót. Az első gyerekemnél próbáltuk nem szívni az orrát (tapasztalatlanok voltunk) mert sajnáltuk. Sokszor fülgyulladása lett. A második gyereknél már ez nem kívánságműsor. A férjem lefogja én pár másodperc alatt kiszívom. Tehát amikor nagyon taknyos először sós oldat majd orrszívás és végül orrcsepp. Ilyenkor napi háromszor szívjuk. Ha nincs itthon a férjem akkor kicsit nehezebb, mert egyedül csinálom. Ha nem annyira taknyos akkor napi egy vagy kettő orrszívás.
2010. ápr. 9. 07:35
 3/10 A kérdező kommentje:

Csecsemő korában , meg egy két hónaposan jól bírta, meg sem kottyant neki, csak most hogy nagyobb lett.

Milyen orrcseppet ajánlanál? Köszönöm :)

2010. ápr. 9. 07:39
 4/10 anonim ***** válasza:

Már az én fiam is segít orrot szívni, de amíg nagyon hadakozott ellene, addig én úgy csináltam, hogy letettem hanyatt fekve a földre, leültem a feje fölé, úgy, hogy a két kis keze a combom alá került. Így nem tudott kapálózni, és a combommal addig a fejét is mozdulatlanul tudtam tartani, amíg kiszívtam az orrát. Igaz ordított, de hamar készen lett, és egyedül is le tudtam szívni gond nélkül:)

Esetleg kipróbálhatod utána azt is, (amikor már kiszívtad az orrát, hogy a kezébe adod, hogy segítsen, hátha megszokja, és jobban engedi.

2010. ápr. 9. 07:49
 5/10 anonim ***** válasza:

7.35-ös vagyok. Mi Nasivin cseppet használunk. A gyógyszertárban kérsz 0-1 éves gyerek számára. Mi az orrcsöppet reggel este adtuk. Ha már a vége fele van a nátha akkor napi egy vagy néha ki is marad, de az orrszívást addig folytatjuk amíg nem tud rendesen lélegezni az orrán. Hidd el nagyon sokat jártam szakorvoshoz a lányommal és sokszor antibiotikumot is kapott, arról nem is beszélve, hogy 1 arcüregöblítésen is átesett. A fiam 22 hónapos és még egyszer sem lépett fel szövődmény a nátha után. Tehát a náthát az ilyen gyerekeknél komolyan kell venni.

Igen az én gyerekem pici korában megengedte az orrszívást, még azzal a kis gumissal is csináltuk, de ahogy "okosodnak" úgy ezt sem engedik (ez normális reakció nála).

2010. ápr. 9. 07:54
 6/10 anonim ***** válasza:
Szia! Hát akkor nekünk nagy szerencsénk van. Már a kezdetektől szereti az orrszívást. Ha elkezdünk otthon porszívózni már szedné le a cső végét (és dugja oda a fejét). Én a legelső használattól játékként vezettem be a dolgot, először mindig hagytam hogy megnézze a szívókát odarakja az ujját. Utána pedig az arcához raktam, majd csak a legvégén az orrához. Így valahogy nagyon megszokta, már a plüsscicája orrába is megpróbált a múltkor kábelt dugni és berregett hozzá. Szóval nálunk ez vált be. Sok sikert!
2010. ápr. 9. 08:01
 7/10 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm! :) Mi is próbáljuk vagy elterelni a figyelmét vagy játékként közelíteni, nem sok sikerrel :( Pedig mondom, 4 napos korában szeme se rezzent, és máskor is aludt a porszívó zaja mellett, 10 centire :) Most meg ha csak meghallja kivan szegény :(
2010. ápr. 9. 08:16
 8/10 anonim ***** válasza:

Nálunk is kész tortúra az orrszívás.

Ha már folyik az orra a gyereknek, engem a rosszullét kerülget, mert tudom, hogy ez mivel fog járni...

Nincs mit tenni, szívni KELL.

Főleg nálunk, mert szinte azonnal megy a fülére a gyulladás, úgyhogy ha engednék a tiltakozásának, akkor valószínűleg még nagyobb lenne a baj, mint a hiszti.

Csak abban bízom, hogy majd egyszer csak már nem tiltakozik, hanem belátja, hogy az ő közérzete is jobb így.

Egy éves múlt...

2010. ápr. 9. 08:26
 9/10 anonim ***** válasza:
Nálunk is kétemberes az orrszívás, de ez van. Kislányom is jól bírta picin, most 14 hónaposan kész harc. De nincs mit tenni, inkább üvöltsön 1 percig, minthogy netán középfül gyulladást kapjon egy nátha miatt. Amúgy mi is Nasivint használunk, szerintem is jó.
2010. ápr. 9. 09:19
 10/10 anonim ***** válasza:

nem lesz baja. muszáj. az enyém is üvölt ,de mit van mit tenni. amúgy nem kell hozzá két ember. lefekteted a két lábad közé (te kis terpeszben ülsz). a karjait meg a lábait berakod a lábad alá, hogy ne tudjon kalimpálni, a feje meg ott van közvetlenül, ahonnan anno kijött :), és így mozdulatlanná van téve, az enyém nagyon kapálózik(kapálózne) de így nem tud, és a fejét sem tudja elrántani.

ha sétálunk vagy orvosnál vagyunk addig csak az orrocskáját törölgetem állandóan.

2010. ápr. 9. 11:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!