Adnátok ilyen esetben bölcsibe az 1 évest?
Férjem az utóbbi hónapokban sajnos nem keres túl jól, én GYED-en vagyok. Van még egy nagyobb lányunk, ő már kiskamasz.
Hónapról hónapra élünk jelenleg. A kötelező körökre futja csak. Élelmiszerben vissza kellett venni, nem éhezünk, van gyümölcs stb., de pl a korábbi 200-300 forintos joghurtok helyett Szivecske van, olcsóbb sajt, olcsóbb felvágott, minőségi csoki helyett saját márkás kekszek, lesni kell az akciókat...
Nem futja nyaralásra, de még kirándulásra se nagyon, mert férjem nem nagyon szeret úgy menni, hogy nem tudunk valahova beülni enni/inni mint korábban, max egy fagyi fér bele.
Korábban jártunk várakat nézni, moziba kb minden második hétvégén volt valami, most itthon depizünk.
Én nagyon szerettem volna legalább 2-2,5 évig itthon lenni a kicsivel, mert nagy ajándék nekünk. Úgy volt, hogy nem lehet már babánk, évekig nem védekeztünk, aztán mégis lett. Viszont van még egy gyermekem, akinek a mostaninál minőségibb, tartalmasabb életetet szeretnék. Finom minőségi ételeket, programokat mint korábban.
Vissza mehetnék ősztől dolgozni, ez jelentős + bevétel lenne, megoldódna minden gondunk, de a kicsi 13 hónapos lenne ekkor csak. Bölcsibe kellene adnom. Anyós is felajánlotta a segítségét. Most megy nyugdíjba. Vigyázna rá betegség esetén és heti több alkalommal elhozná korábban, hogy ne csak a bölcsiről szóljon a kicsi élete.
Most a nagyobbért szakad meg a szívem. A bölcsi gondolatától meg a kicsiért. Nem tudom mi lenne a helyes döntés. Ha nem megyek vissza, meghosszabbítják egy évvel a szerződését a helyettesemnek, úgyhogy akkor jön még egy év"nyomorgás".
Mit tennétek a helyemben?
Én részmunkaidőbe mentem vissza dolgozni, amikor 19 hónapos volt a fiam. Megpróbáltuk a bölcsit, 3 hetet járt, amikor a gondozónő is mondta már (tehát nem csak én elfogultságból), hogy nem bírja még a bölcsit, ha meg tudjuk oldani, akkor inkább vegyük ki.
Megoldottuk családon belül, így én dolgozhatok tovább és 1-re már otthon is vagyok. Én se akartam még visszajönni, ő igazi csodababa és ki akartam vele élvezni minden napot legalább 2 éves koráig, de az élet és leginkább nálunk is a piszkos anyagiak úgy hozták, hogy visszaálltam... :/
Szóval készülj arra a forgatókönyvre is, hogy mi van akkor, ha igent mondasz, visszamész és mégse megy a bölcsőde. Akkor meg tudjátok oldani, hogy vigyázzon valaki rá, vagy hagyod a munkát, de akkor meg nem valószínű, hogy nagyon szeretni fog a főnököd... :/
A másik meg, hogy írod, hogy a párodat frusztrálja, hogy nem tud "eltartani" titeket. És ha visszamész dolgozni, akkor az esetleg nem fogja zavarni? Mert lehet, hogy akkor meg az lesz a vitaforrás, hogy úgymond felcserélődtek a szerepek és ha nagyon vaskalapos, akkor lehet úgy fogja érezni, hogy te hordod a nadrágot, meg "megszégyenült", mint férfi...
Valahogy inkább azon kellene lenni (szerintem), hogy a párod élete újra helyre billenjen... és akkor mindenki örül, a nagy nem szenved semmiben hiányt, a kicsi még lehet veled és a férjeddel is helyrejön a kapcsolatotok.
Minden jót Nektek!
Én nem adnám bölcsibe. Ha valaki meg tudja oldani családon belül, hogy vigyáz rá minden nap vagy tudtok mellé fogadni valakit (ahogy olvastam, a pénz nem lesz gond), akkor talán megfontolnám. De én akkor se 8 órába mennék vissza, hanem eleinte csak 6 órában.
És nem azért írták többen is, hogy a férjed mehetne gyed-re, hogy akkor több pénzt kapna hanem azért, mert akkor ő maradhatna otthon a gyerekkel. Erre viszont nem írtál semmit, pedig teljesen jó opció, ráadásul neki is lenne ideje más munkát keresni. Ha úgyis ennyire gyengén keres akkor ez még a legjobb megoldás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!