Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Milyen cumit adjak neki vagy...

Milyen cumit adjak neki vagy mikor tanul meg magától cumizni?

Figyelt kérdés
2 hónapos kislányom nem tud cumizni magától. Nem adom neki oda állandóan, csak ha meg akarom nyugtatni vagy altatásnál, de kettőt szív rajta és már ki is esett a szájából. Ez akkor nagyon rossz ha úton vagyok vele a babakocsival, mert tolni is kell meg fogni is a cumiját, hogy ne essen ki a szájából. Nuk-os cumija van, lehet, hogy ez nem jó? Ez lehet attól is, hogy egyébként bimbóvédővel szoptatom?
2008. szept. 23. 18:50
 1/8 anonim ***** válasza:
81%
Szerintem ha nem kéri a cumit, akkor ne add oda neki. Hosszútávon keserves leszoktatni róla, jobb, ha az ujját szopja, amikor szüksége van rá. PL ha már majd játszik, akkor vagy a játék van a kezében, vagy a szájában van a keze, a kettő egyszerre nem megy. De ha cumi van a szájában, attól még tud a kezével játszani, és nem fog leszokni róla. Szóval ha nem kéri, ne csinálj magadnak fölösleges tortúrát szerintem.
2008. szept. 23. 19:08
 2/8 A kérdező kommentje:
Igazából nem ez volt a kérdésem. De ha már itt tartunk, én ezt pont fordítva gondolom. A keze mindig ott van, de a cumit el lehet tőle venni és a keze sem kiázott, mert annál csúnyább nincs.
2008. szept. 23. 20:01
 3/8 anonim ***** válasza:
92%
A babáknak nem kell megtanulni cumizni, ugyanis veleszületett szopóreflexxel jönnek a világra. Van olyan baba aki rögtön elfogadja a cumit és elégedetten elcummog rajta,és van olyan baba aki egyátalán nem. Nekem két fiam van, mindenféle cumit kipróbáltunk, mert igen néha jól jönnne ha azon is el tudna egy kicsit nyugodni egy baba, de semmi nem kellett. Egyik fiam sem cumis. Vehettem én bármilyen márkájú, anyagú, formájú cumit, bekapták kiköpték és kész. A kisebbik még szopik ő a cicimen cumizik, így van hogy egy szopi kitart egy órát is de ő így elégedett, engem meg boldoggá tesz a szopis időszak öröme.
2008. szept. 23. 20:23
 4/8 anonim ***** válasza:
Az én kisfiam 9 hósan még mindíg a 0-3 hóig való Aventost szereti.Ez olyan lapos,mint amilyen a mellbimbó lesz a szájában.
2008. szept. 23. 20:25
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Egész egyszerűen nem kell neki a cumi :))) Az én kislányomnak se kellett, kb egy hétig szórakozott vele, aztán azóta se kéri (nem is találom :P).
2008. szept. 23. 20:39
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Az én kisfiam is kb. 2 hónapos korától kiköpte a cumit(bár, addig se sokat volt a szájába), és azóta se kell neki. Én nem erőltettem, és nem szopja az ujját még akkor se mikor a foga jön. Inkább a játékokat, meg a textilpelust gyömöszöli a szájába.
2008. szept. 23. 21:29
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Mi 2.5hónaosak vagyunk és egyet értek azzal,hogy ne a kezét nyomja a szájába,mert arról nagyon nehéz leszoktatni és a fogazatát is befolyásolja!ez tuti fogtechnikus lévén tudom!

És nekünk is ez a gond,hogy most kezdett el nyáladzani és mind a két öklét nyomja a szájába egyszerűen kb 4fajta cumit kipróbáltunk már csak úgy repkednek ki a szájából...az aventosat egy darabig elfogadta de már az sem...Most kinéztem egy olyan mam-osat ami rücskös felületű a brendonban pl lehet kapni nem is vészes az ára..mam mini ulti active a neve azt szeretném vele kipróbáltatni,hátha tettszene neki ..elvileg a rágókák is ilyenek...remélem bejön,mert nekünk is kéne néha a nyugtató cumi..és tényleg ne a kezét rágja..elkezd majd kúszni mászni és mindent bevisz a szájába nem beszélve ,hogy tényleg kiázik és össze szedhet csúnya fertőzéseket mind a szájába mind a kezén..

2008. szept. 23. 22:49
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Az en kisfiam 4 honapos lesz hamarosan, de nem hajlando befalni a cumit. Mar van tulzas nelkul 15 drb. es egyik sem jon be neki. Rongyikaval van el, vagy az Ikeaba is lehet kapni,olyan jatekocskakat, amit nyugodtan a szajba vehet. Azokat szopogatja. Ha cumival probalkozunk, azt csak ragja!!! Semmi hajlandosagot nem mutat a szopas irant. Engem is azzal nyugtatott a vedono,hogy oruljek,mert majd nem kell leszoktatni rola:) Viszont az egyik ismerosom kislanya, addig jatszott a cumival, hogy egyik naprol a masikra sajat maganak berakta(6 honapos) es azota toretlenul csak cumi kell neki.
2008. szept. 24. 07:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!