Valóban igaz hogy szülés utáni hetekben annyira fáradt leszek hogy el kellene fogadnom vki segítségét?
Sokan ezzel rigoatnak, hogy nagyon fárasztó az újszülött babákkal. Ezt én nehezen tudom elképzelni, hiszen csak szoptatni, pelenkázni kell jóformán,
ha meg éjjel fölébreszt, hát visszafekszem ha megetettem. Amúgy is megszoktam az álmatlan éjszakákat amióta terhes vagyok. Segíteni anyám biztos nem fog, anyósom viszont már mondta hogy egy hét szabit vesz ki majd , de nem akarom hogy ő segítsen, erről ne is győzködjön senki, mert nem bírom elviselni az okoskodását, meg ahogy irányítani akar!!
Nekem elég ha a párom besegít, ne rontsa el senki ezt a szép időszakunkat.
Első babánál sokaknak szokatlan. Félnek megfogni, fürdetni, pelenkázni. :) Ilyenkor ezért jön jól egy gyakorlott kéz segítsége.
Vagy van akinél meg nem az első. Akkor azért jön jól a segítség, hogy a többi gyerek ne érezze úgy, hogy rájuk nem jut idő vagy nincs ennivalójuk. :D
Nekem nem volt segítségem egyik gyereknél sem. És nem volt nehéz- Ettek, aludtak, kakiltak. Nem volt különösebben nagy ügy, mindenre jutott idő, legfeljebb nem éppen akkor amikor "szokott". Szépen beállt a ritmus néhány hét alatt. ja... és dolgoztam is mellettük, otthon, viszont a háztartási munkára kicsit kevesebb idő jutott abba férjem többet besegített.:)
Ez tényleg tőled függ, és attól milyen a baba(ha hasfájós lesz, az kemény!).
Nekem mikor az első gyerek született, itt volt anyukám, mert akkor még velünk lakott. Jó volt, hogy segített, csak kicsit túlzásba vitte, mindíg azt mondta én csak törődjek a gyerekkel, majd ő minden mást megcsinál.
Most a kisfiam 8 hónapja született, már nem lakik itt anyukám, sőt jönni sem tudott mert elkapta az influenza, és a nagymamámat kell ápolnia, akit nem nagyon lehet ott hagyni.
Szóval itt voltam egy 5 évessel, meg egy újszülöttel, 1 kutyával(akit ki kell vinni néha), és a háztartással.
És azt mondom NEM volt nehéz! Talán 3-4-szer volt olyan nap, hogy nem főztem, és volt mikor nem volt kitakarítva(vagy a párom megcsinálta, de ő 3 műszakba dolgozik), és mégis mindent megoldottam.
Sok sikert neked is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!