Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tényleg sovány és elmaradott...

Tényleg sovány és elmaradott a babám?

Figyelt kérdés
30 hétre született 1360 grammal,úgyhogy az első évünk csak avval telt,hogy gyógytornára jártunk,neurológushoz és minden féle szakemberhez.Mindenki rendben talált mindent.11 hónaposan mászott,felállt,lépegetett,gagyarászott.Most 13 hónapos és megjegyzem semmi maradandó károsodása nincs.Tapsol,mutogat tárgyakra,puszit ad és mostanában 2 lépést is tesz egyedül.Neurológus és a korai fejlesztő csoport is azt mondta,hogy most már teljesen olyan mint a többi 13 hónapos és felejtsük el a korrigált korát,mert szép,egészséges baba,aki annak ellenére amin keresztül ment szinte csoda,hogy itt tart.Most 9,5 kg.Kérdésem az lenne,hogy tényleg elmaradott lenne,mert sógornőm szerint az és sovány is.Azt mondta,hogy ha majd lesz egy nem koraszülött gyerekem akkor majd rájövök,hogy igaza volt.Persze egy fél éjszakát sirtam,mert annyira bántottak a szavai.Akkor elmondta volna az orvos,hogy kb. 10 hónapos szintjén van nem?Nektek mit tud a 13 hónapos babátok?Mert szerinte az is elmaradottságra utal.hogy még nem jár,mert egy átlagos gyerek 1 évesen jár.Jó mondom akkor az enyém biztos átlagon aluli.Amúgy is nagyon érzékeny vagyok,nem tudom már mire vélni ezeket a szavakat.
2010. ápr. 7. 10:52
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
100%
Hát,amit leírtál,hogy mekkorka volt és most mekkora.Inkább szép,nagy baba,ahhoz képest,hogy 2.5 hónapot még a pocakodban kellett volna gyarapodnia.
2010. ápr. 7. 12:45
 22/29 A kérdező kommentje:
mns-eztünk tehát irásban voltak ezek a szavak,amit még félre sem tudtam érteni."majd ha lesz egy nem koraszülött gyereked akkor majd megtudod" és "kicsit a súlyán is látszik,hogy nem számít 14 hónaposnak" Végül,hogy lezárjam a vele a vitát ezt irtam:Jó akkor a gyerekem elmaradott és a súlya is alacsony.Erre ő:Hát nem ezt pofáztam eddig.Szóval semmivel nem tudtam meggyőzni,ezért is kezdtem elhinni hogy nem minden olyan oké, ahogy az orvos mondta.Félek mindig az ő csodagyerekéhez fogja hasonlítani és ezt mindig megkapom tőle/főleg,hogy most rájött,hogy ezzel engem nagyon megbánt./Mert ha levan maradva akkor indokolja meg.Ezért is nem értem őt.
2010. ápr. 7. 13:15
 23/29 anonim ***** válasza:
100%

Istenem... ilyen buta libák tényleg léteznek? A doki azt mondta neked, hogy minden rendben van, akkor minden rendben van és pont. Ne foglalkozz azzal, hogy mit mondd a sógórnőd.

Amúgy, ha ez megnyugtat, a te gyereked többet tud mint az én 18hónapos fiam. Ő még nem ad puszit és mutogatni és integetni is csak nagyon ritkán. És jóval elmúlt már egy éves mire elérte a 10 kilót. És a hatodik foga még csak most jött ki. Nagyon korán kezdett járni, de ezenkívül semmit nem akar elkapkodni. :)

2010. ápr. 7. 13:27
 24/29 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Hát sajnálom hogy ilyen lüke sógornőd van, én nem hiszem hogy jópofiznék vele...

Ügyes kis babád van, neki keményebb volt az élet mikor megszületett mint aki időre jön.

A járást illetően biztos barátnőm lánya is elmaradott mert 14 hónaposan kezdett el járni pedig 38 hétre született. Dehogy van elmaradva a babád, örülj neki hogy ennyi mindent tud ő is és hogy ilyen kis erős és okos.

Nekem 12 hónapos a lányom, 10 kg kereken, pár napja kezdett el menni de attól még a tied nem elmaradott, súlyban sincs vele semmi baj. Különben meg gondolj csak bele, az orvos a diplomás segítő vagy a sógornőd? Ha nem bírod elviselni akkor mond meg neki kerek perec hogy ne mondjon ilyeneket mert neked ez fáj és nem tudhatja milyen érzés, maximum megsértődik egy kicsit, addig sem kell hallgatnod!

2010. ápr. 7. 13:29
 25/29 anonim ***** válasza:
Előző vagyok! Egyébként a párod mit mond erre?
2010. ápr. 7. 13:30
 26/29 anonim ***** válasza:
Szerintem is ostoba a sógornőd. Próbálj ne foglalkozni vele, bár tudom, nem lehet egyszerű .Az én lányom jövő héten lesz egy éves és alig 8 kg, igaz egész nap jön-megy. Sok olyan baba van nálunk a játszótéren, amelyik már bőven elmúlt 1 éves, és még mindig nem megy, csak ha fogják a kezét. De ez nem jelent semmit, egy-kettőre szaladnak majd ők is. Csak minden babának más a tempója, ahogy fejlődik. Szerintem csodálatos dolog, hogy egészséges, ép babád van, minden tökéletes rajta. A sógornőd gyermekei meg nyilván ducik, de ez nézőpont kérdése, csak formás legyen, szerintem. Ne hallgass rá, kérd ki magadnak a sértegetéseit, ne hagyd Magad! :-))
2010. ápr. 7. 13:59
 27/29 anonim ***** válasza:

szia

az én babám majdnem 19 hónapos, lány, 9800 g csak....

és időre született, szép súllyal: 3500 g-mal.

a mozgás-és értelmi fejlődése tökéletes, mint ahogy a Te babádnak is.

Na akkor most ki is a sovány?!

2010. ápr. 7. 15:29
 28/29 anonim ***** válasza:

Szia! A te babád tökéletes mindenben, nyugodj meg....

Ne hallgass az ostoba sógornődre.

Gondolj bele, hogy a te babádnak még 10 hétig a pocakodban kellett volna lennie. De ő idő előtt született, kis súllyal. Ő egy igazi harcos, akire teljes joggal büszke lehetsz. Hiszen nem adta fel: ÉLNI AKART. Úgy gondolom, hogy gyönyörű teljesítmény tőle amit most produkál. Hiszen, ha leszámítod az időt, amennyivel előbb született, akkor is teljesen okés vele minden. Főleg, ha az orvos is azt mondta. Az én kisfiam időre született 3 éve, 52 cm-el és 3500 gr-al, de 14 hónaposan nem volt még kerek 10 kg.

Nyugodj meg, és élvezd, ahogy a kicsikéd minden nap meglep valami új dologgal.

Boldog babázást neked.

2010. ápr. 7. 17:34
 29/29 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat mindenkinek.Nem akartam ennyire túlreagálni és ostoba lenni,ahogy az egyik hozzászóló irta,de az ember hamarabb elhiszi a rosszat mint a jót.sógornőm is diplomás és nem mellesleg gyerekekkel foglakozik,ezért is mertem elhinni amit írt.A férjem kezdetektől fogva mondja,hogy ez a gyerek egészséges lesz még akkor is azt mondta mikor csövek álltak álltak ki a gyerekből.Nagyon hittünk benne,ha a gyerek minket választott szüleinek akkor élni akar és nem adja fel.Köszönöm mindenki válaszát,nagyon hasznosak voltak.
2010. ápr. 7. 18:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!