Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tényleg sovány és elmaradott...

Tényleg sovány és elmaradott a babám?

Figyelt kérdés
30 hétre született 1360 grammal,úgyhogy az első évünk csak avval telt,hogy gyógytornára jártunk,neurológushoz és minden féle szakemberhez.Mindenki rendben talált mindent.11 hónaposan mászott,felállt,lépegetett,gagyarászott.Most 13 hónapos és megjegyzem semmi maradandó károsodása nincs.Tapsol,mutogat tárgyakra,puszit ad és mostanában 2 lépést is tesz egyedül.Neurológus és a korai fejlesztő csoport is azt mondta,hogy most már teljesen olyan mint a többi 13 hónapos és felejtsük el a korrigált korát,mert szép,egészséges baba,aki annak ellenére amin keresztül ment szinte csoda,hogy itt tart.Most 9,5 kg.Kérdésem az lenne,hogy tényleg elmaradott lenne,mert sógornőm szerint az és sovány is.Azt mondta,hogy ha majd lesz egy nem koraszülött gyerekem akkor majd rájövök,hogy igaza volt.Persze egy fél éjszakát sirtam,mert annyira bántottak a szavai.Akkor elmondta volna az orvos,hogy kb. 10 hónapos szintjén van nem?Nektek mit tud a 13 hónapos babátok?Mert szerinte az is elmaradottságra utal.hogy még nem jár,mert egy átlagos gyerek 1 évesen jár.Jó mondom akkor az enyém biztos átlagon aluli.Amúgy is nagyon érzékeny vagyok,nem tudom már mire vélni ezeket a szavakat.
2010. ápr. 7. 10:52
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
100%
Ja, és az enyém is normális a pici súlyával. Nem átlagos de normális. Én is vékony vagyok, 168cm és 55 kiló.
2010. ápr. 7. 11:16
 12/29 anonim ***** válasza:
100%

Előző vagyok.

11.14-es voltam.

2010. ápr. 7. 11:16
 13/29 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat és kicsit megnyugodtam.próbálok nem figyelni rá,de nagyon nehéz.tényleg érzékeny vagyok és képes vagyok napokig rágódni a legapróbb hülyeségeken.
2010. ápr. 7. 11:17
 14/29 anonim ***** válasza:
85%

az én fiam 3800gr-mal született, kiírás előtt egy nappal, és egy évesen 9kg volt. A "nagy" mérete ellenére(mindenki szerint órásbaba volt- szerintem inkább átlagos fiúcsecsemő volt) szóval annak ellenére, hogy nagynak született, eléggé gyatra volt a súlygyarapodása, tök rosszul evett. De nem foglalkoztam vele túl sokat, azt láttam, hogy éhen szomjan nem fog halni, fejlődni meg jól fejlődött. Már három hónaposan tudott forogni hasról- hátra meg vissza. Járni egy évesen kezdett el, és 13hónapos korára járt biztonsággal.

a te babád, ahogy ilyen picikének és koraszülöttnek született, egy csoda, hogy így összeszedte magát. Teljesen tökéletes gyereked van- és az átlag tényleg azért átlag, mert egyik gyerek 11hósan jár (az egyik válaszolóval ellentétben én több ilyen kisgyereket is láttam, sőt olyat is ismerek személyesen és láttam is, aki 5hónaposan már mászott) viszont vannak gyerekek, akik csak másfél éves korukra járnak biztonsággal (ilyet is ismerek személyesen nem is egyet)Szóval nem baj, ha az átlaghoz képest kicsit később kezdi csinálni a babád a dolgokat - amit kihangsúlyozok, hogy a te esetedben meg pláne, ha figyelembe vesszük, hogy koraszülött is volt.

a sogornőd meg egy kegyetlen pi..a, aki majd visszakapja az élettől azt, hogy ilyen szemét másokkal. Ne hallgass rá!

2010. ápr. 7. 11:40
 15/29 anonim ***** válasza:
100%
Tökéletes a kisfiad, és ne foglalkozz a sógornőddel. Max. a férjedet uszítsd rá, hisz az ő gyereke is akit lefitymált. A helyébe jól beolvasnék neki, hogy még egyszer ne merjen rosszat mondani nektek! Attól, hogy az ő gyereke hamarabb csinált dolgokat, még nem azt jelenti, hogy okosabb, ügyesebb, csupán a fejlődési ritmusa volt gyorsabb. Az ő gyereke pedig nehogy eltanulja azt a negatív viselkedést, amit az anyja mutat! Nektek nincs más dolgotok, csak hogy szeressétek a picit, mert ahol szeretetben nő fel a baba, ott egy nagyon értékes emberke cseperedik.:)
2010. ápr. 7. 12:03
 16/29 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

A sógornőd egy h..e p..a, és ne foglalkozz vele, ne engedd, hogy a hülyeségeit beléd beszélje.Én egy orvosnak meg a saját szememnek jobban hinnék, mint neki, hiába van csodagyereke a szuperanyunak.A Kereszfiam 13 hónapos 10 kiló és 78 centi.10 hónaposan állt fel, aztán hónapokig csak kapaszkodva közlekedett, sokszor mászva, ha hamarabb akart eljutni valahova.Kb. két hete közlekedik egyedül kapaszkodás nélkül, de még sokszor elesik, vagy imbolyog.38 hétre született 3590 grammal és 49 centivel.És nem egy elmaradott gyerek, mint ahogy a tied is teljesen korának(és nem a korrigált) korának megfelelő.

/Z/

2010. ápr. 7. 12:11
 17/29 A kérdező kommentje:
Húsvétkor csak tesóm/tesóm felesége az érintett/jött locsolni délután mert 50 km-re lakunk egymástól,ő nem jött és a gyerek sem mert menni kellett sergőzni.Ennek ellenére hogy havi 1x látja a gyerket,ő tudja,hogy fejlődik.Amúgy este msn-en volt köztünk ez a szituáció amit a gyerekről mondott.Már ebből is látszik,hogy nagyon okos és intelligens nő.
2010. ápr. 7. 12:19
 18/29 A kérdező kommentje:
Most az oké,hogy mozgásilag teljesen rendben van a gyerek,de mást mit kell/kellene tudnia azon kívűl, hogy egésznap pakol-rámol,eleven,barátkozós,beszél de csak halandzsa,tapsol,integet,puszit ad,mutogat,azt eszi amit mi,6 foga van,ágyra fel és lemászik.hirtelen ezek jutottak eszembe.
2010. ápr. 7. 12:27
 19/29 anonim ***** válasza:
100%
nem elmaradott! az én fiam 16 hónapos,most érte el épp a 10 kg-ot- 13hósan kezdett egyedül járni, még csak 2 szót mond!! de gagyarászik, és mindent ért, és teljesen rendben van. a fiad pont a korának megfelelő dolgokat mondja. ne foglalkozz a sógornőddel, amúgy énis ilyen érzékeny vagyok, megértem h bánt, de tényleg ne aggódj:) szép napokat nektek!!!
2010. ápr. 7. 12:34
 20/29 anonim ***** válasza:
100%
Ne haragudj de nagyon bunkó egy sógornőd van. Egyáltalán nincs lemaradva a babád, sőt! Nagyon szépen fejlődik. Az enyém 3 kilóval született (a 40.héten) 1 évesen 8 kiló volt. Az, meg hogy még nem jár a babád egyáltalán nem jelenti, hogy le van maradva. A mostohatesóm gyereke 14 hónapos és most állt fel. De még ha tényleg le is lenne maradva ( DE NINCS) akkor se ilyen stílusba kellene véleményt nyílvánítania. Én biztos elküldeném melegebb éghajlatra.
2010. ápr. 7. 12:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!