Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tényleg sovány, vagy az orvos...

Tényleg sovány, vagy az orvos direkt paráztat?

Figyelt kérdés
Ma voltunk 15 hós oltáson, és az orvosunk szerint sovány a kislányom (79 cm, 8,79kg), ezért beküldött minket kivizsgálásra. Szerinte a védőnőnek már szólnia kellett volna, viszont havonta járok vele mérésre, és szerinte meg normálisan fejlődik. Mindig hízik egy keveset, boldog, mosolygós gyerek, csak egyszerűen utál enni. Pár kanál után befejezi az étkezést, nagyon válogatós. A védőnőm szerint valószínűleg genetika is szerepet játszik, mert az párom ugyanolyan alkatú.
2011. aug. 17. 16:44
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
Kisfiam 7 hónapos és 73cm 8kg.Persze nem minden baba fejlődik úgy mint ahogy a nagykönyvben megvan írva.Mennyivel született?
2011. aug. 17. 17:02
 2/24 anonim ***** válasza:
tegyel fel fenykepet rola! ha akarod csak a testerol hogy az arca ne latszon!
2011. aug. 17. 17:04
 3/24 anonim ***** válasza:
100%

Az én lányom az 1 éves státuszon kapta ezt a "minősítést" a doktornőtől! (70cm és 7800g volt 1 évesen, 15 hónaposan 73cm és 8680g) A védőnő meg egyből rávágta-amint kettesben maradtunk,illetve hármasban :-D -hogy egyáltalán nem sovány és nem kicsi,egyszerűen ilyen az alkata! Mi sem vagyunk sem égimeszelők,sem dömperek! :-D Hát,nem is aggódtam! Azóta 4 éves a leányzó,és az oviban a többiekhez nézve teljesen normális! Az egyik kisfiúval- akivel kb 1 hónap különbséggel születtek- egy magasak,kicsit nehezebb is mint a fiú (pedig a fiúk nagyobbak szoktak lenni!)

Ne aggódj!

Üdv:2gyerkőcös

2011. aug. 17. 17:04
 4/24 anonim ***** válasza:

Lányom 17 hónapos és pont ekkora mint a Te lányod:)

Érdekes minket éppen megnyugtatni szokott a doki néni,hogy ilyen alkat,normálisan fejlődik,mindig hízik valamennyit csak hát keveset, de semmi gond!Mi már voltunk vérvételen is semmit nem találtak!Ne aggódj vannak ilyen pici babák is nem csak húsosak:)

2011. aug. 17. 17:18
 5/24 A kérdező kommentje:
3350-el született, és amíg anyatejes volt, addig nagyon szépen gyarapodott, amikor viszont elkezdtük a hozzátáplálást, már megcsappant. Nagyon válogatós, húst egyáltalán nem eszik, nem szereti a tésztát, krumplit. Ha tehetné, egész nap gyümölcsöt enne. Már annyit kísérleteztem, mindent kipróbáltam. Eddig nem is nagyon idegesítettem magam, mert a környezetem és a védőnő is mindig megnyugtatott, de ma az orvos nagyon felhúzott. Szerencsére ritkán látja, egyáltalán nem beteges, és amikor meglátta, rögtön rávágta, hogy sovány. Olyan rosszul esett, olyan volt a hangnem, mintha éheztetném a gyerekemet. Köszönöm a válaszokat mindenkinek, ha voltunk vizsgálaton, majd még írok nektek!!!!
2011. aug. 17. 17:24
 6/24 anonim ***** válasza:
Az orvos tudhatná, hogy egyetlen dolog van, amin nem lehet változtatni, és az a genetika.Ő ilyen alkat és kész!!Ahogy a mi orvosunk mondaná a lányomra: nem lesz a Líviából elefánt:)) Nálunk hasonló a helyzet.2 és fél kilóval, 47 cm-vel született.10 és fél hónapos most, és a múlt héten volt 69 cm és 7120 g.Én magam is csak 8 kiló voltam egy évesen, direkt megnéztem a kis könyvemet.Egy időben én is aggódtam, mert hónapokig alig hízott.Még magánrendelésre is elvittem, kivizsgálások kezdődtek, halálra aggódtam magam.Tejfehérje érzékenységre gyanakodott a doki, és egy rakás szerrel kell tömnöm a mai napig. ( vas, folsav, magas energia tartalmú por, enzimpótlás, multivitamin) Aztán kiderült, hogy semmire nem allergiás, az összes gondunkat az okozta, hogy kevés volt a tejem, és ilyen alkat!!Mondtam is a férjemnek, ebből elég volt, nem fogjuk hetente méregetni itthon!( mert sokszor sírva fakadtam, hogy soha nem nő meg) Havonta mérik, tanácsadáson.Azóta a maximumot hízza meg, havi fél kilót.Ne aggódj!A lényeg, hogy egészséges,kiegyensúlyozott.
2011. aug. 17. 18:21
 7/24 anonim ***** válasza:
100%
Hááát lehet van igazság alapja amit mond a doki.Az én fiam 2560 grammal született és 49 cm-el.Most 11 hónapos 9 kg és 73,5 cm.
2011. aug. 17. 18:39
 8/24 anonim ***** válasza:
De, Ő kislány!!Nem lehet egy fiút egy lánnyal se súly, se magasság szempontjából összehasonlítani!!Én sem aggódok, hogy én miért csak 51 kiló vagyok, a férjem meg 82!!A fiúk izmosabbak, erősebbek, vastagabb csontozatúak.Semmi értelme az ilyen összehasonlításnak.
2011. aug. 17. 18:46
 9/24 anonim ***** válasza:

szerintem is kevéske de ha nem akar enni, mit tudsz csinálni? :S

enyém 15 hónaposan 12kg és 84cm volt

2011. aug. 17. 19:02
 10/24 anonim ***** válasza:
Jó azért nem kell lehurrogni,mert 1 kérdésre válaszoltam.
2011. aug. 17. 19:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!