Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tényleg sovány, vagy az orvos...

Tényleg sovány, vagy az orvos direkt paráztat?

Figyelt kérdés
Ma voltunk 15 hós oltáson, és az orvosunk szerint sovány a kislányom (79 cm, 8,79kg), ezért beküldött minket kivizsgálásra. Szerinte a védőnőnek már szólnia kellett volna, viszont havonta járok vele mérésre, és szerinte meg normálisan fejlődik. Mindig hízik egy keveset, boldog, mosolygós gyerek, csak egyszerűen utál enni. Pár kanál után befejezi az étkezést, nagyon válogatós. A védőnőm szerint valószínűleg genetika is szerepet játszik, mert az párom ugyanolyan alkatú.
2011. aug. 17. 16:44
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%

Nekem azt mondta a gyerekorvos (ugyanígy voltam a kislányommal), hogy amíg mindig hízik egy kicsit, és nem fogy, addig nem kell izgulni.

Persze azok az anyukák, akiknek jobban hizott a gyerekük, mindig kritizáltak, és megkaptam hogy miért nem viszem el dokihoz... Könyörgöm a gyerekorvos mondta hogy rendben van!

2011. aug. 17. 19:07
 12/24 anonim ***** válasza:

18:21-es vagyok.Ezen a képen csak 6,5 kilós volt a lányom:

[link]

Sovány? Szerintem nem.Abszolút formás, arányos.Nyugodj meg!Csak egy jó tanács!A gastroenterológus szerint akihez jártunk, ne adjak gyümölcsöt, és desszertet ( puding, tejbegríz) főétkezésre, mert a gyümölcs "üres kalória", abból nem lesz izomzat.Megemeli a vércukrát ugyan, elvan vele, de hízni nem fog tőle, sőt! Még meg is hajtja..Ha gyümölcsöt adsz, adj banánt, vagy tegyél bele kekszet, babapiskótát, valami táplálót.És ne adj neki cukros löttyöket, teát, rostos gyümölcslevet, mert ezek az édes dolgok elveszik az étvágyát.Ezt szintén a doki mondta.Húst adj neki sokat, és kenyér féléket.Evés előtt egy órával már vizet se kapjon, mert szintén elveszi az étvágyát.Ez mind orvosi tanács.És ami étvágyat növel: frissen facsart narancs leve ( nem Hohes C, hanem rendes narancs), esetleg Béres csepp.

2011. aug. 17. 19:42
 13/24 anonim ***** válasza:

Első vagyok.Azért kérdeztem,hogy mennyivel született,mert nálunk azt mondta a védőnő,hogy fél éves korára meg kell duplázni a súlyát,1 éves korára pedig háromszorozni.

Próbáld neki a husit bevezetni,csak pár csipettel minden alkalommal.Ennyit nem vesz észre és aztán fokozatosan növelni.Esetleg vitamint adni hátha növelné az étvágyát.Ha mégsem hízik nem tudsz mit csinálni,megtömni nem lehet.Ő ilyen alkat és kész.Elviszed kivizsgálásra és ha mégis piszkálna a dokid akkor az egyik füleden be a másikon pedig ki :)Én is így szoktam,különben az ember meghülyülne már tőlük.

2011. aug. 17. 21:04
 14/24 anonim ***** válasza:

Mintha az én lányomról írnál. Amíg csak anyatejes volt, szépen hízott, aztán kicsit megcsappant a hízás fél éves kora után. HÚs nem akart enni ő sem.

1 évesen alig volt 8 kg és 68 cm.

MOst 3 éves lesz, 86 cm és 11,5 kg. Nem vékony, mert kicsi is a pille súlyához, de ez van. Ilyen géneket örökölt. Ő sem beteges szerencsére.

Ehhez képest a fiaim: 2 és 2,5 kg-mal születtek, most 1 évesek, 8300 és 9400 grammok, ehhez 74 és 75 cm-ek. Más nem, más gének. Ők tuti elkerülnek engem majd.

2011. aug. 17. 21:44
 15/24 anonim ***** válasza:

[link]

[link]

[link]

Szerintem nem sovány, ha nem beteges, jó közérzetű, sokat mozog, nem hinném hogy lenne baja.

2011. aug. 18. 00:32
 16/24 anonim ***** válasza:

De helyes kislány! Abszolút arányosnak tűnik!

Most 3 hónapos a kifiam. Elővettem a 10 éves lányom babakönyvét, összehasonlítottam a súlyukat.

lányom: 6450 g, 66 cm volt FÉLÉVESEN

kisfiam most 3 hónapos: 6860g és 65 centi. Vagyis 3 hónaposan nagyobb, mint a tesó félévesen.

Szerintem ne aggódj. A kislány nálunk is jóval kisebb volt, és sokkal lassabban hízott, mint a kisfiam... De nem fogyott el, tök jó laakja van 10 évesebn.

2011. aug. 18. 08:02
 17/24 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat csajok.

Higgyétek el, már mindent megpróbáltam, de semmi sem segít, egyszerűen nem szeret enni. Adtam neki a Béres cseppet is, próbáltam, hogy csak vizet kap inni, semmi telítőt, próbáltam, hogy gyakrabban kínálom, kevesebbel, de a fordítottját is, hogy kivártam, hátha szól, hogy éhes. Próbáltam, hogy szaladgáltam utána a kajával, azt is, hogy üljön egy helyben az etetőszékben. Azt is, hogy egyen önállóan, hátha. Kezébe adtam a kanalat, leraktam elé a kaját. Játszik a kajával, 1-2 falatot bekap, de az sem hatja meg. Nasit abszolút nem kap, mert akkor még annyit sem eszik, mint most. Hús?????? Lehetetlen küldetés. Elég ha megérzi a szájában az ízét, rögtön fordul ki a szájából, és utána már a hús nélküli falatokat sem fogadja el, elfordítja a fejét. Szerintem azért hízik iylen keveseket, mert pont azokat a dolgokat utasítja el zsigerből, ami kalória lenne: kenyér, hús, krumpli, tészta.

2011. aug. 18. 08:54
 18/24 A kérdező kommentje:
Ja, és a védőnőm szerint azért is tűnik elsőre "soványkának", mert nagyon hosszúak a végtagjai. Szerinte magasabb az átlagnál, nyúlánk, jobban eloszlik rajta a a testsúly. Emlékszem, a 4d-s ultrahangon is azt mondta a hölgy, hogy "hosszúcombú kiscsaj", biztosan modell lesz belőle :)
2011. aug. 18. 09:02
 19/24 A kérdező kommentje:
[URL] [link]
2011. aug. 18. 09:07
 20/24 A kérdező kommentje:
2011. aug. 18. 09:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!