Babával együtt alvás mennyi idős korig, hogy szoktatok le róla?
Sziasztok!
17 hós kisfiammal félig-meddig együtt alszok. Este az ágyába (gyerekheverő) mellé fekszek, énekelek neki, pár perc és alszik, ilyenkor kijövök. Én a saját szobánkban a franciaágyon alszok el a párom mellett, de a kisfiam éjjel 12-3 között valamikor felébred (valószínűleg csak szomjas) és jön hozzám át. Ilyenkor megitatom és megyek aludni vele. Az ő szobájában van egy kihúzhatós kétszemélyes kanapé is, ezt este mindig kiágyazzuk, ilyenkor éjjel oda fekszünk át. Hozzám bújik, birizgálja a szemöldököm (csak így alszik el, és képtelenség leszoktatni róla, ha nem engedem, inkább felül és nem alszik). Általában az ilyen éjjeli ébredés után mire rendesen visszaalszik fél-egy óra. Addig forgolódik, mocorog, felül, iszik megint. Ezért szoktam rá, hogy ilyenkor mellé fekszek, mert éjjel nem bírom ezeket a hosszú ébrenléteket.
Viszont négy hónapos terhes vagyok, és tud úgy forgolódni, hogy a hasamban köt ki a lába, meg rámászik a fejemre, szóval nem túl kényelmes. És ha megszületik a kistesó, elég lesz őhozzá kelni etetni.
Eddig abban bíztam, hogy ha itt a jó idő, és többet vagyunk levegőn, majd szó nélkül átalussza az éjszakát. Délelőtt egy órát vagyunk kint, délután 2-3.
De ugyanúgy felkel és hiába teszem az ágyába a vizet, és tudja is hogy oda tettem, ha éjjel felébred engem akar. Nyilván hozzászokott, és tudom ez az én saram, ezen viszont változtatni szeretnék.
Aki együtt aludt a babájával megvárta, hogy a baba igényelje a külön alvást, vagy egy idő után átszoktatta? És ahol jött a kistesó, hogy oldottátok meg az együtt alvást?
Előre is köszi a válaszokat, ötleteket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!