Hallottatok már olyanról, aki lenyalja a gyereke cumiját, ha az leesik a földre vagy hasonló?
A védőnőnk mesélte, hogy emberek ezt csinálják. Szerinte azt hiszik, hogy a nyál steril és nem más mindenkinek a szájflórája.
Ti ismertek olyat, aki ilyesmit tesz? Én nem igazán hiszem el neki, hogy valaki ezt tényleg csinálja és nemcsak urban legend az egész.
Látni nem láttam még ilyet, csak tőlem kérdezték már meg, hogy miért nem nyalom le a cumit, ha leesett a földre. Fúj basszus, ha a gyereknek a szájába nem adom úgy, akkor én miért venném a számba? Egyébként is, pont azért viszek magammal tartalék cumit, hogy ha leesne, akkor tudjak adni egy másikat a gyereknek, ha kell. Vagy vízzel leöblítem, azt azért úton útfélen lehet venni, még ha nálam épp nincs is.
Mondjuk nekem a legfurább az volt, hogy a nagyfiam apja annak idején kiakadt, hogy a cumit miért nem nyalom le, mielőtt a gyerek szájába adom, merthogy azt úgy kell, nyálasan beadni a szájába, és ha én nem csinálom, akkor majd ő.
Ismerek ilyet, és láttam is már ilyet.
Sőt, olyat is, aki ha játszott a babával és a baba odaadta neki játékból a cumit, hogy vegye a szájába ő is a cumit, akkor be is vette.
Nekünk meg sem fordult ilyen a fejünkben, hogy így csináljuk, de a védőnőnk mondta is, hogy ha leesik a cumi, menjünk és mossuk le, mert a szájban nagyon sok baktérium van, amit ilyenkor szépen átadnak az ilyenek a babájuknak, szóval nem kéne ilyet csinálni.
Nyaltam le anno párszor,és a gyerek is adta már a számba meg az apja szájába is.Kapaszkodjatok meg,soha senkinek nem lett baja.Lehet a ti szátokban egy komplett baktérium tenyészet tanyázik,úgy látszik a miénkben nem :D
(pontozzatok csak lefele :) )
Azért akik itt pontozgatják lefelé azokat, akik nem nyalják le a gyerekük cumiját, hanem inkább megmossák, azért abba belegondoltak, hogy mondjuk lehet, hogy abba a homokba, amibe mondjuk beleesett a cumi, abba előtte pont a kutya vagy a macska intézte el kisebb, vagy nagyobb dolgát. A szülő meg először lenyalja, aztán még beleadja a gyereke szájába is. Oké, nem lesz baja a gyereknek állításotok szerint, de azért gondoljatok bele...Most tényleg akkora dolog megmosni azt a cumit?
Ja, és nyugodtan pontozzatok le!:D
Ha a koszos kutyaszaros földre esett le nem nyaltam le,de vizes lemosás után sem adtam a szájába,hanem otthon sterilizáltam.
Ha itthon leesett a csempére amit tudom hogy takarítok,nagyon koszos nem lehet akkor volt hogy lenyaltam.
Ha ezért én proli vagyok,akkor te nem tudom mi vagy,inkább nem mondok véleményt :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!