Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Más is megy át úgy a zebrán,...

Más is megy át úgy a zebrán, hogy a babakocsit inkább húzza maga után? Ebben a kisvárosban, ahol lakunk, nincs zebra és inkább engem üssenek el, mint, hogy a gyerek repüljön ki a babakocsiból.

Figyelt kérdés
2016. ápr. 17. 18:31
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm azoknak, akik megértenek. Én se jókedvemben megyek így, hanem a rossz tapasztalataim miatt és mert tudom, hogy milyen a legtöbb autós.

Én oldalról nem tudom átölelni a babakocsit, mert alacsony vagyok, viszont így, hogy mögöttem van a gyerek, így biztonságban érzem őt hátul és csak előre kell figyelnem.

Úgyis akkor indulunk el, ha valaki megáll, és mivel már áll nyugodtan húzom utánam a kocsit, utána meg a másik oldalra figyelek, hogy ott épp megállnak vagy még gyorsan elzúznak előttem, hogy nehogy meg kelljen állnia.

2016. ápr. 17. 20:20
 12/18 anonim ***** válasza:
84%
Miért a kérdés? Ha nem gondolod, hogy ez így is veszélyes, akkor miért keresel hasonlóan vélekedőket? Ha pedig gáznak gondolod, miért haragszol, ha leírják, hogy nem oké és miért csinálod?
2016. ápr. 17. 20:54
 13/18 anonim ***** válasza:
72%

Mielőtt átérek, még sokszor le kell lassítanom egy pillanatra, mert meg kell döntsem a kocsit, hogy felmenjen egy magasabb padka szélére - na ezt a mozdulatot sok autós szerintem nem kalkulálja bele, mert néha szinte érzem a sarkamon a kerék menetszelét. Nem tudom, ha magam mögött húznám, hát nagyon sok idő elbénáznék az biztos.

Nem is beszélve az olyan kereszteződésekről, ahol hiába a zöld lámpa, zöld a hátulról kanyarodóknak is. És hát nem az a szokványos, hogy hátul húz valamit a gyalogos, így nem hiszem, hogy számítanának rá.

(A gyerek egyébként nem repül ki, ha be van szíjazva, a kocsival együtt borul. Itt gyk-n is volt, aki leírt ilyen esetet és áldotta az eszét, hogy beszíjazta.)

2016. ápr. 17. 22:10
 14/18 anonim ***** válasza:
53%
Hülyeség húzni a kocsit. Ha nem figyel az autós, esetleg nem lát jól ki az autóból, akkor csak azt nézi, hogy te már átmentél előtte, gázt ad és már el is ütötte a babakocsit. Meg igaza van az egyik válaszadónak abban, hogy a padkán hogy húzod fel a kocsit? Egy csomó szerencsétlenkedéssel jár. Én azoktól a kereszteződésektől tartok, ahol középen meg kell állni, mert nem egyszerre vált a lámpa. Ott mindig keresztben állok meg babakocsival, mert nagyon kicsi a hely és ha az autós egy kicsit is félremegy az úton, akkor simán elüt a szigeten.
2016. ápr. 18. 09:58
 15/18 A kérdező kommentje:
Nincs padka felénk, illetve jelzőlámpa se. Jelzőlámpával sokkal egyszerűbb lenne a dolgunk.
2016. ápr. 18. 10:24
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Ütöttek már el zebrán, pedig nekem volt zöld. Eszembe nem jutna magam után húzni a babakocsit, hiszen ott van a legkevésbé biztonságban. Inkább állnék az út szélén, amíg biztonságban át nem tudunk menni.
2016. ápr. 18. 13:51
 17/18 anonim ***** válasza:
82%
Hát nálunk van olyan kereszteződés, amit gyalog nem látok be. Tehát rá kellene tolnom a kocsit az úttestre, és akkor látnám csak meg, hogy jön-e valami. Úgy szoktam, hogy előremegyek körülnézni (fél kézzel fogom a babakocsi elejét) és ha nem jön semmi, tolom magam előtt.
2016. ápr. 18. 13:53
 18/18 anonim ***** válasza:
De autók azért vannak vagy a lovaskocsiktól félsz?:D
2016. ápr. 18. 21:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!