Más is megy át úgy a zebrán, hogy a babakocsit inkább húzza maga után? Ebben a kisvárosban, ahol lakunk, nincs zebra és inkább engem üssenek el, mint, hogy a gyerek repüljön ki a babakocsiból.
Köszönöm azoknak, akik megértenek. Én se jókedvemben megyek így, hanem a rossz tapasztalataim miatt és mert tudom, hogy milyen a legtöbb autós.
Én oldalról nem tudom átölelni a babakocsit, mert alacsony vagyok, viszont így, hogy mögöttem van a gyerek, így biztonságban érzem őt hátul és csak előre kell figyelnem.
Úgyis akkor indulunk el, ha valaki megáll, és mivel már áll nyugodtan húzom utánam a kocsit, utána meg a másik oldalra figyelek, hogy ott épp megállnak vagy még gyorsan elzúznak előttem, hogy nehogy meg kelljen állnia.
Mielőtt átérek, még sokszor le kell lassítanom egy pillanatra, mert meg kell döntsem a kocsit, hogy felmenjen egy magasabb padka szélére - na ezt a mozdulatot sok autós szerintem nem kalkulálja bele, mert néha szinte érzem a sarkamon a kerék menetszelét. Nem tudom, ha magam mögött húznám, hát nagyon sok idő elbénáznék az biztos.
Nem is beszélve az olyan kereszteződésekről, ahol hiába a zöld lámpa, zöld a hátulról kanyarodóknak is. És hát nem az a szokványos, hogy hátul húz valamit a gyalogos, így nem hiszem, hogy számítanának rá.
(A gyerek egyébként nem repül ki, ha be van szíjazva, a kocsival együtt borul. Itt gyk-n is volt, aki leírt ilyen esetet és áldotta az eszét, hogy beszíjazta.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!