Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért kell fürdetni egy...

Miért kell fürdetni egy csecsemőt?

Figyelt kérdés

Van aki rendes (biológiai, kémiai) szemponok alapján elmagyarázná nekem?

a ne fürgyé le baromságra nem vagyok kíváncsi sem szeretem ha büdös stb stb.

ÉRTELMES hozzászólókat szeretnék és nem vitát nyitni csak megérteni.

természetesen a nyári 30-40fok az kivétel, ha nyakig összekakilja magát az is és biztos van még amiről nem tudok még.

Én kozmetikus vagyok tanultam elég sokat a bőrről és most született 3hete meg a kisbabám.

Nem fürdetem naponta 3naponta szoktam. Olvastam sok helyen hogy külföldön nem szokás minden nap és dokitól is kérdeztem (azt mondta tőlem függ én döntök baj nem lesz belőle) és tanultam is hogy mennyire káros a tusfürdő a felnőttek számára is ezért felnőtteknek nem lenne szabad 2-szer fürdeni 1 nap és reggel sem szabadna mert útnak indulunk úgy hogy lemostuk a védőréteget a bőrről kitéve a sok betegségnek...

Lènyeg: a csecsemő kb fél évig nem mászik mindenfelé, nem eszi össze magát, nincs műszálas ruhában, és a popóját nemiszervét rendszeresen törlöm törlőkendővel.

Ha a nyaka leizzad azt is.

Éjszaka alszik tehát meg tudja különböztetni a napszakokat.

A víz szárít és nem igazán tisztít, a tusfurdő összetevői tönkreteszik a bőrt, emelett sok rákkeltő anyagot is tartalmazhat, és ami elkerülhetetlen: lemossuk a bőr VÉDŐrétegét.

A gyógyszertári fürdetőkrém: [link]

Nem a legtudományosabb oldal, de hirtelen ezt találtam.

Ha Natúr bio fürdetőt használ valaki, akkor is l emossa a védőréteget...

Nem azt mondom hogy ne fürdesse a gyereket, de ADDIG amíg NEM mozog és nem koszolódik miért ne lenne elég 2-3 akár 4naponta?

2016. ápr. 15. 12:35
1 2 3 4 5 6 7
 51/70 A kérdező kommentje:

Senkit nem akarok meggyőzni.

Ti mindenkit elítéltek az új gondolkodásmód miatt..ezt csinálja a magyar nép: ítèl és ítèlkezik kérdés és alátámasztás nélkül. Tisztelet a kivételnek! :)

Az orvos mióta senki? Én azokra hallgatok...ja igen és közben felhívtam pár gyermek orvost akik szerint is egészséges a baba NEM minden napos fürdetése.

Drogosok is felneveltek gyerekeket (úgy hogy fúvet szívtak a gyerek mellett) mégsem teszem azt amit ők hiába èl a gyerek és egészséges.

2016. ápr. 15. 18:28
 52/70 A kérdező kommentje:

Kinek ez, kinek az a szempont tetszik.

Én szeretném elkerülni az ekcémát amennyire lehet!

Senkit nem ítèltem el...

Biztosan jó oka van arra amit tesz. Biztosan nem tenne olyat ami árt a gyermekének.

kíváncsi voltam az érvekre

2016. ápr. 15. 18:35
 53/70 A kérdező kommentje:

Ki a bacik ellen védi a babát, ki a vegyszerek ellen.

Majd a jövő eldönti hogy melyik volt jó!

De azt viszont hatalmas hibának tartom hogy nem nyit az ember a "más" iránt, és ép érvekkel sem hajlandó elfogadni....inkább jól kiosztja, úgy hogy igazából az sem tökéletes amit ő tesz...

Mindennek van jó és rossz oldala! Meg kell tanulni azt hogy másképp is lehet csinálni! És az is lehet valamiben jó.

Erre akartam igazság szerint rávezetni az itt kommentelőket :)

Arra hogy attól hogy nem az megszokott, attól még lehet ugyan olyan jó.

Azt az embert aki kimondta hogy a Föld nem lapos bolondnak nyilvánították! Ha jól emlékszem meg is ölték!

2016. ápr. 15. 19:14
 54/70 anonim ***** válasza:
54%
kedves kérdező..leírtuk a véleményed. több ízben hozzá tettük hogy te úgy csinálod ahogy akarod..mi meg így..nem mi tettünk fel kérdést ezzel kapcsolatban. nem mi nem fogadjuk el a másik oldalt...mi l...juk hogy Te hogy csinálod...Te rugózol azon más miért fürdeti a babáját.
2016. ápr. 15. 19:35
 55/70 anonim ***** válasza:
27%
*leírtuk a véleményünk
2016. ápr. 15. 19:35
 56/70 A kérdező kommentje:

Kérlek ezt a kérdést én tettem fel válaszoltam a nekem írt véleményekre/kérdésekre.

Én egy álláspontot akartam megvédeni a támadással szemben.

ha te nem támadtál, valószínűleg nem neked szántam azt az üzenetet.

Ha nem vagy kíváncsi az én "rugózásomra" kérlek hagyd el ezt az oldalt! :)

2016. ápr. 15. 19:56
 57/70 A kérdező kommentje:

Aki nem támadt idáig, hanem csak leírta h miért javasolja, és hogy mi a tapasztalata, annak megköszönném!

Csak hogy tisztázzam:

Azokta kommenteket "támadtam" akik elsőnek támadtak.

Én is írtam párszor hogy nem ítélek senkit el.

Szimplán megvitatnám a dolgot mert kíváncsi vagyok az ellen érvekre!

Próbáltam kb 3-szor lezárni a témát, de valaki mindig írt valamit.

Tehát: Jó éjt!

2016. ápr. 15. 20:05
 58/70 anonim ***** válasza:
Én vagyok a "poros"! Enyhe iróniát érzek a válaszodban, de nem lényeg. Van egy októberi és egy decemberi gyerekem, mégis mindkettővel sétáltam, és mindkettőnél éreztem,hogy az utcán bizony kapnak port, koszt. Sőt én magam is koszosan nyúltam hozzájuk, hiába fertőtlenítettem le a kezem, de akkor is, a napi kosz rám ragadt. Én ezt le akartam róluk mosni. De ahogy látom nem a vélemény a lényeg, ill. de. Az az elfogadható, ahogy te gondolod! Köszönjük a kérdést! Én már fürdettem! Jó éjt!
2016. ápr. 16. 21:39
 59/70 A kérdező kommentje:

Nem vilt irónia...

A fertőtlenítés meg a tisztítás 2külön foggalom.

Talán ha szappannal kezet mostál volna nem lett volna koszos...

A kabát alatt nem tudom hogyan lett poros de hát ha te mondod.

Nem az az elfogadható...csak én ezt választottam, de akárki kiírta idáig ide vagy valahová azt hogy nem fürdeti minden nap...kapta az okosabbnál okosabb kommenteket.

Mint ahogy én is.

De nem tudom hogy miért.

Elfogadható ez is. Ha találkoznánk és babáznál az én gyerekemmel...észre sem vennéd hogy nem fürdetem.

Ti (csak aki támadott) leszóltok hogy ilyen büdös olyan koszos, nem vagy kizmetikus, nem vagy okos stb...

De mi (akik nem fürdetik) nem szólunk le titeket azért hogy fürdetitek..

Csak és kizárólag érvelek a nem minden napos fürdetés mellett úgy hogy kiemelem azt hogy vannak kivételek, és hogy megértem hogy ha ti fürdetitek.

A kérdés célja az volt hogy hátha mond valaki valami olyat aamie nem tudok magyarázatot adni.

Mondtatok:

A kórhában miért fürdetik fertőtlenìtős szappannal minden nap a csecsemőket. Hát foggalmam sincs, de meg fogok kérdezni egy orvost.

És a POR-t JÓ érvnek találtam. Nem irónikus volt....de ha te annak vetted...

Ebből indul ki ez a vita. Támadásnak vesztek olyat is amit a másik nem annak szán.

Nem számít!

Tudom hogy a vegyszerek ellen nem tud megvédeni a szervezet, de a bacik ellen véd az immunrendszer ami a baktérium ttalálkozása után fejlődik is.

Komolyan ti is kérdezzetek rá az orvosnál ha ott vagytok...és ezt sem szemétkedésből írtam.

2016. ápr. 16. 23:06
 60/70 A kérdező kommentje:

Ja mè annyi hogy úgy hallottam Angliában egyáltalán nem fürdetik meg a csecsemőt a kórházban és 1 nap múlva haza is engedik.

És mégis egészségesek a csecsemők... vagy ott sokkal több a beteg baba??

2016. ápr. 16. 23:11
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!