Miért kell fürdetni egy csecsemőt?
Van aki rendes (biológiai, kémiai) szemponok alapján elmagyarázná nekem?
a ne fürgyé le baromságra nem vagyok kíváncsi sem szeretem ha büdös stb stb.
ÉRTELMES hozzászólókat szeretnék és nem vitát nyitni csak megérteni.
természetesen a nyári 30-40fok az kivétel, ha nyakig összekakilja magát az is és biztos van még amiről nem tudok még.
Én kozmetikus vagyok tanultam elég sokat a bőrről és most született 3hete meg a kisbabám.
Nem fürdetem naponta 3naponta szoktam. Olvastam sok helyen hogy külföldön nem szokás minden nap és dokitól is kérdeztem (azt mondta tőlem függ én döntök baj nem lesz belőle) és tanultam is hogy mennyire káros a tusfürdő a felnőttek számára is ezért felnőtteknek nem lenne szabad 2-szer fürdeni 1 nap és reggel sem szabadna mert útnak indulunk úgy hogy lemostuk a védőréteget a bőrről kitéve a sok betegségnek...
Lènyeg: a csecsemő kb fél évig nem mászik mindenfelé, nem eszi össze magát, nincs műszálas ruhában, és a popóját nemiszervét rendszeresen törlöm törlőkendővel.
Ha a nyaka leizzad azt is.
Éjszaka alszik tehát meg tudja különböztetni a napszakokat.
A víz szárít és nem igazán tisztít, a tusfurdő összetevői tönkreteszik a bőrt, emelett sok rákkeltő anyagot is tartalmazhat, és ami elkerülhetetlen: lemossuk a bőr VÉDŐrétegét.
A gyógyszertári fürdetőkrém: [link]
Nem a legtudományosabb oldal, de hirtelen ezt találtam.
Ha Natúr bio fürdetőt használ valaki, akkor is l emossa a védőréteget...
Nem azt mondom hogy ne fürdesse a gyereket, de ADDIG amíg NEM mozog és nem koszolódik miért ne lenne elég 2-3 akár 4naponta?
Magyar kórházakban naponta fürdetnek, igen.
Én Németotszágban szültem, itt szülés után sem.fürdetik az újszülöttet.
Ennek ellenére én minden nap megteszem, mert hozzá kell szoknia a minden napos tisztálkodáshoz és a közérzete is jobb lesz tőle.
Természetesen megértem ha valaki fürdeti. :)
Igen eldöntöttem hogy nekem ez a jó.
Neked meg az.
Èn nem mondtam hogy a víz okoz rákot.
Nem úgy csinálom ahogyan ti azt megszoktátok, de attól még nem kell támadni :) békésen el lehet mondani az érveket és a tapasztalatokat.
Én ilyet használok. Nekem nem spriccel a tejem
Ha nem jön semmi közbe (rendszeres bukás pl.)
Akkor én 6hónapos korától minden nap fogom fürdetni, akkortól is hozzá fog szokni bőven a minden napos tisztálkodáshoz.
A por! Tényleg erre nem gondoltam...de télen mondjuk nem sok éri a testét. Ez nyáron fontosabb
jajj nem neked szántam a támadósat...
kérdező, te meg nem fogadod el, hogy valakinek az előkekötögetésnél törölgetésnél stb kényelmesebb és kedvesebb élmény egész egyszerűen megfürdetni este a gyermeket.
Neked más a véleményed oké, most idejöttél bizonygatni magad előtt vagy nem tudom, ellenérvet nem fogadsz el olyanoktól, akik 2-3 gyereket neveltek fel.
Kiváncsi lennék hogy fog üvölteni a babád mikor hat hónaposan beleteszed egy kád vizbe?
De törölgesd, ha neked ez kényelmes, praktikus és higiénikus, akkor senki másra ne hallgass, de ne is akarj meggyőzni senkit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!