Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Létezhet, hogy 9 hónapos...

Létezhet, hogy 9 hónapos kisfiam hisztizik?

Figyelt kérdés
Van egy 9hónapos kisfiunk,akinek ha valami nincs megengedve, akkor elkezd "hisztizni ",sír,de közben még hátra is feszíti magát. Mászik,és ha a föld tele is van millió játékkal, neki akkor sem az kell,hanem mindig olyan, amit nem szabad.nyilván amit csak lehetett elpakoltunk magasra,illetve olyan helyre,ahol nem éri el,de van olyan, amit nem lehet elrakni. Ha odamászik,elhozom onnan, akkor rázendít, ha valamit megkaparint,elveszem, rázendít, ha olyan helyen áll fel,ami veszélyes, mert pl. A kanapén van egy felső, és ő a felsőt fogja,nem a kanapét, én arrébb teszem,rázendít. Ha míg elmegyek WC-re,bele teszem a járókába,rázendít. Ugyan ez a helyzet az etetőszékkel is. Már elég ha csak emelem fel,hogy belerakjam,már feszíti meg magát, és 5percig hadakozok vele,hogy beletegyem, mer annyirabefeszíti mmagát, hogy nem tudom leültetni. Aztán mivel győz az erősebb alapon belekényszerítem,akkor megint megy a hangos sírás. Van egy 7éves lányunk is, de nem emlékszem, hogy ennyi idősen hisztizett volna. Annyira el vagyok keseredve. Ilyen hisztis gyerek lesz?mit tudok egy ekkora gyerekkel.tenni, hogy ne fajuljon tovább? Vagy egyáltalán normális, ha egy 9hónapos hisztizik?
2016. ápr. 11. 20:45
 1/6 anonim ***** válasza:

Nem, hanem sikertelenseg- kudarcelményként raktározodik

Ahhoz hasonlo amikor még nehezen fordulnak át vagy nehezkes még a kuszás, olyankor is sokszor rosszul esik nekik

2016. ápr. 11. 20:57
 2/6 anonim ***** válasza:
26%
Ő akar az úr lenni a háznál. Ha hagyod, az is lesz. Nem kell hadakozni vele, szép nyugodtan bele kell állítani a kádba és rá a hideg zuhany. Abba fogja hagyni. Te meg csak nyugodtan, mintha ez lenne a normális, majd megszárítod, átöltözteted és mintha mi sem történt volna, ott folytatod a napi ritmust, ahol a hiszti kitört. Ha szükséges, megismétled. Nem valószínű egyébként, hogy ismétlődne. A tárgyakkal hasonló a helyzet, nem kell hadakozni vele. Többet megértenek ebben a korban is, mint gondolná a felnőtt ember. Ha nem különösebben értékes a tárgy, hadd játsszon vele. De ha nemet mondasz és mégse hallgat rád, nyugodtan verj rá a kezére (hogy meg ne sántuljon). Vannak bizonyos viselkedésminták, amelyeket mindenkinek el kell sajátítani és a gyereknek nem árt, ha megtanulja, hogy bizonyos korlátok vannak, amelyek áthágása büntetést von maga után. Az akarnokság sokszor csak enyhe fizikai kényszerrel törhető meg, de legalább korán megtanulja, hogy az életben az erősebbnek van igaza. Persze, közben továbbra is szeretni kell, tehát nem szabad azt éreztetni vele, hogy ő büntetve van, nem szeretik.
2016. ápr. 11. 20:59
 3/6 anonim ***** válasza:
74%

Kedves nasodik!

Zuhanyoztasson teged a fonokod hideg vizzel, es verjen a kezedre!

Remelem h kamu az idiota vilagnezeted!

Kerdezo, a kicsid frusztralodik, kitagult neki a vilag, mindent tudni akar, mindent ki akar probalni. Ha latja, h nem huzod fel magad, es higgadt maradsz, elobb-utobb rendezodik a helyzet. A kicsiknek is van akaratuk, de kerlek ne bantsd erte, ne hallgass az elozo valaszolora!

2016. ápr. 11. 21:08
 4/6 anonim ***** válasza:
85%
Hidegzuhany, kézre verés, az "erősebbnek van igaza" elv??? Ja, és közben azt kell éreznie, hogy szeretik. 2-es, Te nem vagy normális... remélem, nincs gyereked... Egy 9 hónaposról van szó!
2016. ápr. 11. 21:11
 5/6 A kérdező kommentje:

Hát második válaszoló, se hideg zuhanyt,se kézre csapást, de még csodák kiabálást sem szeretné alkalmazni. Nem tudom olvastad -e,hogy egy 9hónapos kisbabáról beszélünk??? Még a 7évesemnél sem alkalmazom ezeket...

Egyébként igen, ahhoz hasonlítanám a dolgot, mint amikor próbált fordulni,ő aranyom próbálkozott,de még nem sikerült neki, és egy idő után "ideges lett ".most meg olyan, mintha mióta felfedezte a világot,mászik,feláll,kapaszkodva lépeget,és azt hiszi,hogy mindent lehet,mindent szeretne.amúgy azóta kezd burjánzani ez a probléma, mióta tud önállóan közlekedni, meg felfedezte,hogy mire is képes. Remélem elhagyjuk ezt a rossz szokást minél hamarabb. :(

2016. ápr. 11. 21:14
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is 9 hónapos a kisfiam. Ugyan ezeket csinálja. Szirénázik ha valamit nem lehet. Követ, kúpászkodik mindenbe bele, kotor egész nap. Nálunk még az a gond hogy egyfolytában pörög még álmában is. Kicsit felriad, feláll, koppan a kis feje, azonnal fel is ébred és nem akar lenyugodni, visszaaludni, csak menne-menne. Ha valamit elrakok előle, sikítozik, de próbálom mindig kizökkenteni a "hisztiből" és átviszem a másik szobába. El is felejti azonnal mi volt a baj. Én sem értek egyet a 2.válaszolóval, de csinálja úgy ahogy akarja, de szerintem egy 9 hónapos baba nem tud olyat tenni ami miatt meg kellene csapni. Még azt sem tudja mi a jó és a rossz. Még "semmit" sem tud, mindenre kíváncsi, teljesen érthető hogy rosszul viseli ha valami nem úgy van ahogy ő akarja.
2016. ápr. 11. 22:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!