Van köztetek olyan anyuka, aki nem lövette ki a kislánya fülét?
Három lányom van, és nem lövettem ki nekik.
Több okból:
1) sok olyan felnőttet ismerek, akiknek teljesen aszimmetrikus a lyuk a fülében, vagy túl lent vagy fent van, és ez azért van, mert babakorban belőtték, és aztán még nagyot nőtt a fül és "elnőtt a lyuk". Ezt nem tartom szépnek.
2) kicsi gyereknél veszélyesnek tartom, belekaphat, megránthatja, és tudtán kívül okoz magának fájdalmat. (Illetve a baba öltöztetésénél külön kell erre figyelni, amikor áthúzunk valamit a fején)
3) nem biztos hogy szeretne fülbevalót, ha majd eldönti, hogy szeretne, akkor kilyukasztjuk.
Már nagyobbak, kettőnek már van, a harmadik, amíg nem kéri, addig nem kap.
Azért, amiért a 12-es.
Semmi garancia hogy a csecsemőkorban lyukasztott jó helyen lesz, mire felnő. Én is több élő példát ismerek erre.
A balesetveszély a másik.
A harmadik: keloidra hajlamosnál (van a családban) hegesen forr be, ha nem használ fülbevalót. Előre nem tudhatom, szeretni fogja-e.
Plusz: a legtöbb érvet amivel mellette kampányolnak hülyeségnek tartom.
Pl: a kedvencem: "ha nem lyukasztod ki, fiúnak fogják tartani" - ki nem tojja le...
Majd ha szeretné, megcsináltatjuk.
Nekem óvodásként lett.
Nekem rózsaszín fodros ruhában is megkérdezték, hogy fiú-e vagy lány! :D
12-es
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!