Miért jó ha meg van keresztelve egy baba?
Az enyém nem lesz,mert én x.y vallàsu vagyok,a férjem meg olyan vallàsu ahol nincs is keresztelö....
Igy ugy döntöttünk,hogy a gyermek ha betölti a 18-at eldöntheti személyesen,hogy akarja-e vagy sem.
Amugy a keresztelö azért van hogy keresztszülöket vàlassz,de a keresztszülönek feladata,ha te pl nem àllsz helyet gyermekednek,vagy meghalsz,vagy alkoholista vagy,bàrmi AKKOR ö àtveszi a gyermeket és neveli .
De mondjuk az énkeresztanyàm még soha sem adott se egy csokit nekem,se egy sziàt nem hallottam a szàjàbol,hiàba tett esküt a pap el^ött.
A neve meg a gyereknek igyis ugyis meglesz....
Szoval én nem tartom jonak,de kinek milyen a hozzàtartozoja
Sokáig féltem attól, hogy a gyermekemet egy idióta vallásháború elszakíthatja tőlem. Mint a holokauszt. Ezért azt gondoltam, hogy a gyermekem ugyanazt a vallást képviselje, amit én. Aztán, amikor megszületett a lányom, akkor elindult a hercehurca a keresztszülők körül.
Olyan személyeket szerettem volna, akikkel jó a kapcsolatom és ha velem bármi is történik, akkor ők átvehetik tőlem a nevelést akár átmenetileg, akár véglegesen is. Én nem is ismerem a kereszt szüleimet. Sosem számíthattam rájuk semmiben sem.
Mivel nem sikerült olyan embereket találnom, akikben teljes mértékben alkalmasak lennének a szerepre, ezért a lányomat meg sem kereszteltük.
Van két ember, akiket kereszt szülőként szeretünk és tisztelünk, de egyházi megkeresztelkedés nem történt.
Ha valaki hisz Istenben és életét "jól" éli le, akkor még a "mennybe" juthat. Ez csak hit kérdése.
Manapság sajnos újra nagyon erős lett az egyház. Már az oviban is többféle hittant lehet tanulni. Mi úgy döntöttünk, hogy ha a lány elég nagy lesz, akkor majd ő személyesen eldönti, hogy melyik egyházhoz szeretne tartozni. Ha kérdez Istenről és válaszolok. A saját hitem szerint. Miszerint van valaki odafent, aki jó és segíti az életünket, de én elítélem a totemimádó egyházat. Persze, az utolsó mondatot megtartom magamnak.
Nagyon sok a szimpatikus válasz,de nem értek egyett azzal, hogy majd felnőttként eldöndi a gyerekünk milyen vallású akar lenni, hiszen, ha mi nem adjuk meg neki az alapokat,akkor nem lesz összehasonlítási alapja.Ha egyet ismer, a többit pedig hallomásból megismeri, akkor el tudja ,ajd dönteni, hogy jó-e neki amit a szülei választottak vagy sem.Mi most szombaton fogjuk keresztelni a kisfiunkat és az apukája vallását választottuk neki,mert nem egy vallásuak vagyunk.
Amúgy a későbbiekben is hasznos a keresztség, ha templomban is szeretnének a párok megesküdni.Ma már minden lehetséges(nem úgy mint régen) így minket is két különböző vallású pap adott össze a két különböző vallásunk miatt.
A hittanórákon pedig tényleg csak jót tanulhatnak a gyerekek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!