Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért jó ha meg van keresztelv...

Miért jó ha meg van keresztelve egy baba?

Figyelt kérdés
Jár valami előnnyel ha igen, hátránnyal ha nem? Keresztszülőnek muszáj felkérni valakit? Nekünk nincs senki akit erre lehetne kérni.
2008. szept. 22. 17:46
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Az enyém nem lesz,mert én x.y vallàsu vagyok,a férjem meg olyan vallàsu ahol nincs is keresztelö....

Igy ugy döntöttünk,hogy a gyermek ha betölti a 18-at eldöntheti személyesen,hogy akarja-e vagy sem.

Amugy a keresztelö azért van hogy keresztszülöket vàlassz,de a keresztszülönek feladata,ha te pl nem àllsz helyet gyermekednek,vagy meghalsz,vagy alkoholista vagy,bàrmi AKKOR ö àtveszi a gyermeket és neveli .

De mondjuk az énkeresztanyàm még soha sem adott se egy csokit nekem,se egy sziàt nem hallottam a szàjàbol,hiàba tett esküt a pap el^ött.

A neve meg a gyereknek igyis ugyis meglesz....

Szoval én nem tartom jonak,de kinek milyen a hozzàtartozoja

2008. szept. 22. 17:56
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Ezt a kérdést inkább mindenki szíve és hite szerint döntse el, nem kell tanácsot adni a témában. Engem nem kereszteltek meg annó szüleim, és egyszer kb 10 éves koromban volt egy kérdés a suliban, hogy kik vannak megkeresztelve és kik nem, és csak én meg még valaki nem volt...ettől úgy elszégyelltem magamat, hogy otthon mindjárt szóltam, hogy én szeretnék megkeresztelkedni, így járattak hittanra, majd meg is történt. Férjemmel nem vagyunk egy templombajárós tipusok, csak ünnepekkor max, mégis megkereszteltettük a babánkat. Ha majd nagy lesz eldöntheti, hogy akar-e vallást váltani vagy sem, de ilyenkor pici korban, még ha nem is annyira vallásos alapon megy, de egy szép családi ünnep. Nekem azért számított, hogy ne legyen "kis pogány":), de ezt mindenki döntse el maga.
2008. szept. 22. 18:09
 3/10 A kérdező kommentje:
igen,igazad van, ez mondjuk felnőtt korban nem olyan dolog hogy kibeszélik a másikat ha meg van keresztelve vagy sem, inkább kisiskolás korban.
2008. szept. 22. 18:16
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Én megkereszteltettem a fiamat, mert nálunk a családban szokás. Meg én jártam hittanra, ismer a lelkészünk, meg a szüleimet is meg a nagyszüleimet is. Tudja, hogy nem nagyon járok én templomba, de azért karácsonykor el szoktunk menni. És szeretném, ha a kisfiam is járna majd hittanra, mert én ott csak jót tanultam, szerettem oda járni, és azon kívül, hogy jól éreztem magam és jó dolgokra tanítottak, szerintem egy fajta műveltségre is szert tettem. Engem mindig a nagymamám vitt hittanra, szeretném ha a fiamat meg majd anyukám vinné :) Hátránnyal biztosan nem jár, mert ez maximum a keresztlevélen van feltüntetve, semmi más iratban. Meg ha népszámlálás van, akkor szokták megkérdezni a vallást, de természetesen nem kötelező megmondani, ha valaki nem akarja.
2008. szept. 22. 21:55
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
A mai világban ez a keresztelkedés már nem számít. Sokan nincsennek megkeresztelve és ma már biztosan nem egy-két gyerek tenné fel a kezét az osztályban, hogy ő nincs megkeresztelve. Én amellett vagyok, hogy a gyerek majd később eldönti, hogy milyen vallást választ. Ez személyes dolog, ne a szülő döntse el helyette.
2008. szept. 22. 21:59
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem még a mai világban sok a megkeresztelt gyerek, csak mostanában kezdődött ez a minek megkeresztelni dolog. Ha másra nem, arra jó, hogy esküdhessen pl templomban vagy lehessen később keresztszülő:) De igaza van egy előttemszólónak, hogy hasznos a hittan, csak jó dolgokat tanulhatnak, és egyfajta műveltség is.
2008. szept. 22. 22:18
 7/10 anonim ***** válasza:
39%
aki nincs megkeresztelve az nem juthat a mennyek orszagaba
2008. szept. 22. 23:13
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Sokáig féltem attól, hogy a gyermekemet egy idióta vallásháború elszakíthatja tőlem. Mint a holokauszt. Ezért azt gondoltam, hogy a gyermekem ugyanazt a vallást képviselje, amit én. Aztán, amikor megszületett a lányom, akkor elindult a hercehurca a keresztszülők körül.

Olyan személyeket szerettem volna, akikkel jó a kapcsolatom és ha velem bármi is történik, akkor ők átvehetik tőlem a nevelést akár átmenetileg, akár véglegesen is. Én nem is ismerem a kereszt szüleimet. Sosem számíthattam rájuk semmiben sem.

Mivel nem sikerült olyan embereket találnom, akikben teljes mértékben alkalmasak lennének a szerepre, ezért a lányomat meg sem kereszteltük.

Van két ember, akiket kereszt szülőként szeretünk és tisztelünk, de egyházi megkeresztelkedés nem történt.

Ha valaki hisz Istenben és életét "jól" éli le, akkor még a "mennybe" juthat. Ez csak hit kérdése.

Manapság sajnos újra nagyon erős lett az egyház. Már az oviban is többféle hittant lehet tanulni. Mi úgy döntöttünk, hogy ha a lány elég nagy lesz, akkor majd ő személyesen eldönti, hogy melyik egyházhoz szeretne tartozni. Ha kérdez Istenről és válaszolok. A saját hitem szerint. Miszerint van valaki odafent, aki jó és segíti az életünket, de én elítélem a totemimádó egyházat. Persze, az utolsó mondatot megtartom magamnak.

2008. szept. 23. 09:36
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon sok a szimpatikus válasz,de nem értek egyett azzal, hogy majd felnőttként eldöndi a gyerekünk milyen vallású akar lenni, hiszen, ha mi nem adjuk meg neki az alapokat,akkor nem lesz összehasonlítási alapja.Ha egyet ismer, a többit pedig hallomásból megismeri, akkor el tudja ,ajd dönteni, hogy jó-e neki amit a szülei választottak vagy sem.Mi most szombaton fogjuk keresztelni a kisfiunkat és az apukája vallását választottuk neki,mert nem egy vallásuak vagyunk.

Amúgy a későbbiekben is hasznos a keresztség, ha templomban is szeretnének a párok megesküdni.Ma már minden lehetséges(nem úgy mint régen) így minket is két különböző vallású pap adott össze a két különböző vallásunk miatt.

A hittanórákon pedig tényleg csak jót tanulhatnak a gyerekek.

2008. szept. 23. 10:29
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Annyi erővel, mint amivel vallást kényszerítünk rá egy pici, semmit nem értő babára, már akár férjet és feleséget is választhatnánk neki. A vallás magánügy! Mindenki maga döntse el, hogy szüksége van-e rá vagy nem.
2008. szept. 23. 14:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!