Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért nem figyelnek oda, hogy...

Miért nem figyelnek oda, hogy babakocsival is be lehessen menni legalább a nagyobb boltokba?

Figyelt kérdés

Szegeden lakunk. A környékünkön van legalább 10 nagyobb bolt (CBA, Spar, Plus...)és kb. 2-be tudok bemenni úgy, hogy nem kell szenvednem a kocsival, de van olyan, ahol be sem férek az ajtón.

Ha be is megyek babakocsival, mindig az az érzésem, hogy kinéznek, vagy azt nézik beleteszek e valamit. Tény, hogy nagyobb a lopásveszély babakocsival, de hogy oldja meg egy

kismama pici babával a bevásárlást?

A babánk alig múlt 2 hónapos, a kenguru megoldás lenne, mert 0 hótól használható, de nem marad meg benne, csak ha kifelé fordítom, ami nem annyira jó, bár mindkét oldalon merevített és nincs beleírva az utasításba, hogy csak befelé fordítva használható 0 hótól.(Brevi)

Szerintetek mi a megoldás? Nekünk is kampányolnunk kellene mint a kerekesszékeseknek, hogy bemehessünk a boltokba?

2010. ápr. 5. 12:06
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Igen ez szívás. Mi is így vagyunk, és ahol a bevásárló kocsit tolod be, ott kell a babakocsit is. Én a pennyvel vagyok úgy, hogy nincs kosár sem, csak bevásárló kocsi. namost...ha tolom a ababakocsit, nem fogom még magamután húzni a bevásárlót is, mint egy vonat szerelvény, ezért ha tetszik nekik ha nem, és a szatyromba rakom a cuccokat. Eddig még nem pampogtak, de teyék csak meg... elmagyarázom én nekik a frankót....

Én még a patikával vagyok úgy, hogy nem lehet oda bejutni. na az durva.

2010. ápr. 5. 12:14
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Első babánkkal voltam állapotos, elmentünk babakocsit venni, olyat választottunk ami a baba kényelmét a legjobban kiszolgálja. Elkezdtük használni a babakocsit, eleinte csak sétáltunk, nagyon tetszett kényelmes volt a babának és nekem is. Amikor már úti céljaink is voltak, akkor derült csak ki, hogy választásnál azt is figyelembe kellett volna vennünk, hogy legtöbb bolt, bank, posta ajtaja nem babakocsi barát (megyeszékhely), így 1 hónap után le kellett cserélnünk.

Azt, hogy a biztonsági őrök jobban figyelnének bennünket még nem tűnt fel.

2010. ápr. 5. 12:16
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Hát igen ezzel nem csak te vagy így. Nekem van olyan hely ahova egyszerűen nem is tudok bemenni, mert 8 lépscsőn fel kellene cipelni és egy kb 70 cm-es ajtón betolni, ahova effektíve nem férne be az egész minden. Kinthagyni meg nem akarom, nem szívesen hagyja kint az ember a babakocsit a mai világban, a lányomat meg semmiképpen sem benne egyedül. Mi falun lakunk a központi boltba meg szó szerint úgy kell manővereznem a babakocsival mert olyan szűk, sehogy sem jó ez így.

Én kenguruba még egy 2 hónapost semmiféleképpen sem tennék.

2010. ápr. 5. 12:29
 4/10 A kérdező kommentje:
Sajnos sok helyre nem lehet babakocsival menni és a kenguru jobb megoldás, mint hordozóval vinni.
2010. ápr. 5. 12:39
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
ez szerintem sokaknak probléma, hogy nem feltétlenül férünk el a babakocsival. nekünk quinny buzz van, ez 3 kerekű és a 2 hátsó kereke jó messze van egymástól széltében. nagyon szeretem, mert erre fele nagyon rossz az út, a járda. azt hogy kicsire össze lehessen csukni mi nem is néztük mert nagy a csomagtartó és lazán befér mellé a nagybevásárlás is. na de az már gáz, hogy a corában alig férek ki!!... van egy pénztár ami kismamáknak, bababkocsisoknak és mozgássérülteknek van fenn tartva na az oké. de a többin csak úgy férek ki ha felemelem a babakocsi hátulját kb 20 centire a gumiborítás fölé. tudjátok vannak azok a függőlegesen álló valamik a pénztáraknál amik besípolnak ha lopnak és ezeknek az alján gumi van gondolom, hogy ne legyen baja ha neki tolnak valamit vagy nem tudom... szóval tök gáz. múltkor akartam otp-be menni (nem plázában, ezer éves vidéki nyomi) alig tudtam bepaszírozni magunkat azon a szűk ajtón. :(
2010. ápr. 5. 13:03
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Én sem tudok mindenhová bemenni, a patikába mindig hordozóval mentünk, nem tudom felvinni a kocsit a lépcsőn és az ajtón sem fért volna be, később meg hátihordozóval, vagy kinhagytam a babakocsit. Mi falun élünk, itt mindenki tudja, hogy ez a mi kocsink, próbálnának meg hozzáérni, tuti likvidálná az élettársam az illetőt (persze csak képletesen) Ilyesmi persze csak kisgyerekes anyukáknak tűnik fel, hogy nem lehet közlekedni. Mi meg le vagyunk tojva ugyebár. Elég szomorú dolog,, de meg kell oldani.
2010. ápr. 5. 13:03
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Én is nagyon sokat mérgelődtem már ezen. 6 hónapos koráig kenguruba vittem. Mivel a babám már elmúlt 6 hónapos, és elég nehéz, vettem egy legegyszerűbb esernyőkocsit, nem dönthető, semmi nincs rajta, de kicsi és könnyű (4,7 kg). Ha ilyen helyre megyek ebbe viszem magammal. Ennél jobbat én nem találtam.
2010. ápr. 5. 13:52
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Na igen, egyetértek a felháborodással.Mi ráadásul ikresek vagyunk, ikerkocsival aztán tényleg sehova nem tudok menni. úgy szoktuk, hogy anyukámat vagy valakit viszem magammal, és ő kint marad a babákkal.
2010. ápr. 5. 14:52
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk az egyik kisebb élelmiszerbolt bejáratához felszereltek ilyen tolókaros beléptetős akármit, amin csak egyesével lehet bejutni a boltba, babakocsival vagy kerekesszékkel meg sehogy! Fogtam magam és hátul a kijáraton mentem be. A biztonsági őr meg rámszólt, hogy ez nem bejárat. Kérdeztem, akkor mégis hogy gondolja, repüljek át a babakocsival a korláton?! Válasz nem volt, azóta is a kijáraton megyek be :)
2010. ápr. 5. 16:10
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Balatonfűzfő-CBA bolt.

10 fokos lépcsőn kell felmenni, hogy bejussak a boltba. 2 gyerekkel, és az egyik még igen pici, muszáj a babakocsi...

Én úgy oldom meg, hogy inkább nem vásárolok ott, mert nincs az a pénz, hogy én oda felcipeljem a kocsit, miközben a nagyobb gyerek kezét fogom, hogy ne zuhanjon le a lépcsőről... Hiába szóltunk, nem tesznek semmit, hogy könnyebben bejusson az is, aki nem csak 2 lábon jár...

Ja, és a polcok közt örülök, ha egymagam elférek, pedig nem vagyok kövér! Csupán a bolt ilyen ócska.

Mivel itt nincs más vásárlási lehetőség, inkább hetente 1-2szer elautózunk a szomszéd városokba, ahol még egy kombájnnal is be tudnék menni a bejáraton!

Ahol nincs kosár, csak bevásárlókocsi, ott vagy szatyorba vagy a babakocsi aljába pakolok, nem érdekel ki mit szól hozzá.

2010. ápr. 5. 16:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!