Baj, ha többségében csak üveges bébiételt (főleg főzelékeket) eszik a babám?
Szia!
1 éves a babám és 90%-ban bébiételt kapott eddig!
Az itthoni főztöm is megeszi!
Mostantól fogok, majd főzni rendszeresen a babának, mármint a családnak és abbol eszik a baba is.
Az én babám 11-12 hónapos koráig csak és kizárólag a bébiételeket volt hajlandó megenni. Mindenki azt mondta ez baj, de én nem csináltam belőle ügyet.
Aztán elkezdte kóstolgatni a mi kajánkat, azóta csak azt eszi, most már nem kell neki az üveges egyáltalán.
Szia az én kislányom 9 hónapos, és nem eszi meg csak az üveges bébiételt, és a főztömből azt, amit nem neki szántam :)
Ha neki főzök, nem eszi meg, pedig sokkal finomabb az üvegesnél, de hát ez van. Azért nem izgatom magam, mert hasonlóan gondolom: legalább nem kell vele szöszölnöm. És amíg a mi ebédünkre tátog, nem aggódok, hogy nem fogja majd elfogadni :) Most azon vagyok, hogy kicsit közelítsem a kétféle étrendet, magyarán olyat főzzek magunknak ami neki is jó, csak nagyon nehéz mert allergiás a tejre. Addig marad az üveges :)
Az én babám teljesen vegyesen kap üvegest, és általam készített ételt is, és nem látok összefüggést, hogy egyiket, vagy másikat jobban szeretné. Amiket szeret egy baba, azt szerintem megeszi így is úgy is, amit pedig nem kedvel, azzal tök mindegy, hogy én főztem-e, vagy bolti.
Azzal pedig nem minden esetben értek egyet(annak ellenére, hogy gyakran főzök a babámnak), hogy amit mi főzünk az egészségesebb. Gyakran eszembejut, hogy nincs-e tele a répa, krumpli, alma.....stb. vegyszerrel, a bolti üveges bébiételek pedig legalább ellenőrzöttek. Szóval nincs azzal semmi gond, hogy Te csak üvegest adsz a babádnak.
Én is csak azt adtam neki és most ott tartunk, hogy kóstolgatjuk a házi ételeket mint a hozzátáplálás kezdetén mert nem nagyon ízlik neki. Még mindig az üvegessel lakik jól.
14 hónapos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!