Fejlettebb a kislányom a koránál, vagy ez átlagos?
Hát azért 2 hetes gyereknél átlagosnak meg teljesen természetesnek nem nevezném. Az én nagyobbik lányom is tudta, de - mint egy-két évvel később kiderült - azért volt, mert túl merevek voltak az izmai, hordtuk is aztán évekig mozgásfejlesztésre.
A legtöbb 2 hetes baba még nem tudja ezeket, de ennyiből fölösleges messzemező következtetéseket levonni, mindegyik baba másban "jó", teljesen természetes, hogy nem egyformán fejlődnek.
Én úgy tudom, h ha ilyen hamar pl kinyomja magát az valamilyen merev izomzatra vonatkozik amivel késöbb tornára kell majd járni.
Az én lányom is megtartotta a fejét és fordul oldalra, ezt már születéstől csinálta plusz ő még össze vissza is mászkált a kiságyban:) de neem nem nyomta ki magát és nem támasztotta meg magát a kezecskéjével. :) amugy én ettől eltekintve nem mondanám fejlettebbnek.
Amúgy még jó, h legyetek is büszkék a picikére hisz ő a ti kis angyalkátok.:) boldog babázást!!
Kisfiam is csinàlt hasonlókat,szülés utàn is tudta màr tartani a fejét,nem kellett " tàmasztani". Nem volt feszes az izomzata egyszerűen csak nagyon jó izomzattal született. 3 hetesen àtfordult és 10 hónaposan màr ment.
Mindig előbb volt mozgàsban, neki a beszéde indult később.
Minden baba màs ütemben fejlődik, de ha valami túl koràn történik vagy túl későn,akkor azért érdemes megnézetni,hogy minden rendben van- e. Biztos ami biztos alapon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!