Én vagyok ennyire béna, vagy másnak is nehézséget okoz a háztartás?
Kisfiam most múlt két hónapos. Nagyon bánt, hogy nehezen tudom a baba mellett vinni a háztartást. :/ Jön a húsvét, kicsit nagyobb takarítást illene csinálni, főzni is kell majd, de olyan nehéz baba mellett. (Kapkodva írok most is...)
Reggel, miután a férjem elment dolgozni és a baba még aludt, kitakarítottam a hálószobát, kimostam egy adag ruhát, kiteregettem. Ez egy bő óra-másfél óra volt. Utána ettem pár falatot, a baba is ébredt, pelenkázás, etetés, aztán irány a piac, posta, gyógyszertár. Hazaértünk, tápot kevertem, most állok neki a konyha-étkező takarításának, persze ha nem lesz sírás, mert amellett nehéz. Főzés meg szóba se került napok óta... :(
Mindjárt 11 óra és gyakorlatilag egy szoba takarítása van kész. :( Nem érzek holtidőket a napomban, nem lazsálok, nem tévézek, nem netezek, csak most egy kicsit. És mégse haladok sehova. Más is van így? Ti is érzitek ezt?
Köszönöm a válaszokat! :) Igazából most a húsvét miatt érzem igazán ezt a "takarítási nyomást".
A babával még nehéz foglalkozni, játszani a hagyományos értelemben, mivel még lényegében passzív a visszamosolygást leszámítva. Beszélek hozzá, próbálom megnevettetni, felkelteni a figyelmét a játékaira, de még nem nagyon érdekli, nem fogja meg, én csörgetem neki max. Sokat énekelünk neki, táncikálni is szoktam vele, sétálok vele a lakásban is, mutatom, hogy mi micsoda, odaviszem a tükörhöz, ilyeneket szoktunk. Eljárunk sétálni, azokat az utakat mindig végigalussza.
Ismeros, az en babam SOHA nem aludt nappal, max cicin, szoptattam, fejtem ( tejszaporitas miatt ) , aztan rajtam aludt, sterilizalas, szoptatos tea fozes, stb, ugyhogy delutan 5 kor meg pizsamaban voltam.
Segitsegem nem volt, az apja este 9-10 re jart haza ( azota elhagyott minket az exe miatt, most 9 honapos a picin) , csaladi segitseg sem volt.
A haztartast nagy ivben le....tam.
Nem tudom komolyan hogy egyesek mit problémáznak ezen.
120 nm2-es családi házban lakunk.
Heti 1-szer takarítok,ez maximum 1-2 óra.
Napi szinten a reggeli teendő (ágyazás,teregetés,mosás,mosogatás) nem több fél óránál.És rend van,tisztaság van.Persze nem suvickolok két hetente ablakot,mert minek? Évente van 2 nagytakarítás ami húzósabb (kicsi mellett csak segítséggel ment) de nem kell ezt ennyire halálosan komolyan venni.Két naponta lehet főzni,egyszerűbb,gyorsabb kaját.A világ legkényelmesebb dolga volt otthon lenni a lányommal,sokszor azt se tudtam már mit csináljak.Én nem tudom ti mit csináltok...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!