Én vagyok ennyire béna, vagy másnak is nehézséget okoz a háztartás?
Kisfiam most múlt két hónapos. Nagyon bánt, hogy nehezen tudom a baba mellett vinni a háztartást. :/ Jön a húsvét, kicsit nagyobb takarítást illene csinálni, főzni is kell majd, de olyan nehéz baba mellett. (Kapkodva írok most is...)
Reggel, miután a férjem elment dolgozni és a baba még aludt, kitakarítottam a hálószobát, kimostam egy adag ruhát, kiteregettem. Ez egy bő óra-másfél óra volt. Utána ettem pár falatot, a baba is ébredt, pelenkázás, etetés, aztán irány a piac, posta, gyógyszertár. Hazaértünk, tápot kevertem, most állok neki a konyha-étkező takarításának, persze ha nem lesz sírás, mert amellett nehéz. Főzés meg szóba se került napok óta... :(
Mindjárt 11 óra és gyakorlatilag egy szoba takarítása van kész. :( Nem érzek holtidőket a napomban, nem lazsálok, nem tévézek, nem netezek, csak most egy kicsit. És mégse haladok sehova. Más is van így? Ti is érzitek ezt?
Csak egy ötlet, ahogy mi csináljuk: a férjemmel együtt visszük a háztartást, nem én egyedül. Hiszen mindketten itt élünk. Gondolj bele úgy, hogy jelenleg te meg én azért kapunk "fizut", hogy neveljük napközben a piciket, a háztartás továbbra is közös feladat a férjünkkel, nem?
Nem kell mindennek meglennie, amíg ő dolgozik és hétvégére is maradhat mondjuk a porszívózás.:) Lazíts és élvezd a babázást!
Nagyon szerencsés az, akinek egy mukk nélkül el van a babája napközben.
Hasonló helyzetben voltam. Zónákra osztottam, hétfőn hálószoba, kedd nappali, szerda fürődszoba+wc, csütörtök konyha. Volt, hogy főzni sem tudtam.
Most nem voltàl otthon,mit vàrsz?
Simàn be kell osztanod a hetedet. Naponta egy vagy két helyiség takarìtàsa plusz vagy bevàsàrlókörút vagy főzés,ez belefér a délelőttbe,hisz most is kész vagy vele. Nem értem mi a bajod. Ha ìgy csinàlod és nem 38 szobàs palotàban éltek,akkor hetente minimum egyszer mindenhol nagytakarìtottàl. Konyhàt,előszobàt meg délutànonként naponta fel lehet törölni max 20-30 perc.
Arra ne szàmìts,hogy majd gyerek mellett mindent minden nap ki tudsz takarìtani meg 10 fogàsos elit menüket kreàlni. De reggel egy húslevest fel lehet rakni. Délben meg 20 perc alatt kész van egy sajtos tészta pl. Màsnal meg ugyanúgy ott a leves a maradék tésztàhoz meg 10-20 perc alatt rittyentesz egy paradicsomos szószt.
Egy a lényeg,előre tervezd meg mi az amit szeretnél csinàlni( főzni éppen vagy hol akarsz takarìtani). De akkor sem kell kétségbe esni ha kevesebb sikerül mert nyűgös a baba,hiszen olyan is lesz amikor két napi teendővel végzel,mert majdnem egésznap alszol.
Nyugi,ne stresszeld magad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!