Gond lehet abból később, hogy igazából a férjem az anyja a babánknak?
Vagyis, nem az anyja, de az elsődleges gondozója. A kórházi 2 napban 0-24 ő látta el a szobánkban (tápszer, pelenkázás, dajkálás). Aztán, mikor hazajöttünk, még 1,5 hétig nagyon fájt a sebem, így akkor is kb. a 3/4-ét ő csinálta ezeknek.
Azóta 3 hetes a kicsink, még nem vagyok 100%-os korántsem. Folyton van valami újabb meglepetés a testemben, ami fájhat (pl. aranyér miatt nem tudok ülni, hasogat a méhem). Mindig együtt kelünk hozzá, együtt látjuk el, csak valahogy a férjem felé hajlik a mérleg nyelve.
Igazából én vagyok a hagyományos családi értelemben vett apja a gyereknek.
Én úgy érzem, ez mindhármunknak kielégítő megoldás, de vajon ez okoz majd később valamiféle fejlődési problémát, hogyha nem én leszek az elsődleges gondozója? (A férjem itthonról dolgozik, én CSED-en vagyok.)
Nem, a gyereknek semmi baja nem lesz, ha az apja foglalkozik vele többet, ha ő hozzá ragaszkodik inkább, egy ffi is ugyanúgy el tudja látni ezt a feladatot.
De hasonló helyzetben odatenném magam. Nem a férjed van csed-en, hanem te. Neki van munkája, neked most ez a munkád.
A kérdés valóban arról szólt baj-e.
De nem az a kérdés, hogy a többi anyukának baj-e, hogy most a kérdező férje foglalkozik a gyerekével többet, hanem a gyereknek baj-e.
Itt sokan nem tudnak szöveget értelmezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!