Létezik, hogy nem működik az élettani reflexe a kisfiamnak?
Figyelt kérdés
Az egyik gond, hogy nagyon hasfájós a babám (anyatejes, 2 hónapos), de tudom, hogy ez idővel jobb lesz majd. A nagyobb probléma az, hogy evés után kb.30 perc büfiztetés, azután még 10-15 perc hordozóban "ülés" és mégis ha utána hanyatt teszem és büfiznie kell, akkor nem fordítja oldalra a fejét és elkezd fuldokolni. Ez már 4-szer előfordult sajnos, így még a babakocsiban sem merem elvinni sétálni. Van valami tippetek, hogy mit csináljak?2008. szept. 21. 17:38
1/3 anonim válasza:
Szia!Nekünk azt mondta a gyerekorvos meg a védőnő hogy etetés+büfi után,oldalára fektessük a babánkat, mert így elkerülhető a fulladás.
2/3 anonim válasza:
Ez nem az élettani reflex hiánya.Én is sokszor féltem attól hogy kajcsi után aspirál ill. félrenyel.Amikor még pici volt én mindig oldalra tettem le kitámasztottam egy párnával. így ha bukik akkor kifolyik a száján.Az alvásunk meg hason történik így sem nyelhet félre.Arra is ügyelj, hogy evés után olyan pózba tett (pl.ne a hordozóba)hogy ne nyomódjon a gyomra, mert neki még nem zár teljesen a záróizma és ettől is bukhat.
3/3 A kérdező kommentje:
Köszi a tippeket, a hanyattfekvés csak akkor van, amikor játszanánk és beszélgetnék vele, ez etetés után kb. 1 órával van, és ez általában akkor történik. Amúgy aludni csak hason szokott, azzal nincs is gond.
2008. szept. 21. 20:45
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!