Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nemsokára megszületik a...

Nemsokára megszületik a kisbabám császármetszéssel, amíg nincs tejem addig mit eszik a baba?

Figyelt kérdés

kb 3-4 de akár 5 nap is lehet mire megindul a tejtermelés,ezt hallom mindenhol.

Viszont addig mit eszik a baba?

A kórházban és itthon egyaránt...

2010. ápr. 3. 14:11
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, hogy abban a kórházban, ahol szülsz mi a szokás, de sok esetben már nem sokkal a műtét után mellre rakhatod a babát. Már ekkor szív egy kis elő tejet, ami nagyon fontos a babának. Aztán Neked kb. kell egy nap, míg regenerálódsz, de általában akkor is be szokták vinni 3 óránként a babát egy kis cicizésre, ami azért is fontos, mert minél sűrűbben rakod cicire a gyereked, annál hamarabb fog beindulni a tejtermelés. (nekem igaz spontán szülésem volt, de már a 3. napon volt tejci). Addig cukros vizet kap a baba, meg amennyi elő tejet kiszív a ciciből, azt. Ez neki pont elég is. A cukros víz, azért is fontos, mert bontja a sárgaságért felelős sejteket, így ezért is fontos az adása. Nekem az első gyerekem annyira sárga lett, hogy intenzív osztályon kellett lenni egy hétig, a második is hamar sárgult, de résen voltam, rengeteg vizet itattam vele, és nagyon sűrűn ciciztettem, így még kék fényre sem volt szüksége, nem hogy intenzívre. Különben három napos korától 6 hónapos koráig kizárólag anyatejet evett, még vizet sem kapott külön.
2010. ápr. 3. 14:24
 2/13 anonim ***** válasza:
Ahol én szültem ott lefejt anyatejet meg vizet adtak a babáknak amíg nemindúlt be a tejcsi.
2010. ápr. 3. 14:27
 3/13 A kérdező kommentje:

Akkor reménykedhetem hogy mire kiengednek már lesz annyi tejem hogy adhassam neki?

És ha esetleg nem?

Akkor cukros víz?

2010. ápr. 3. 14:29
 4/13 anonim ***** válasza:

Szia, ne izgulj. Én is császárral szültem, és nem kellett hozzá 2 nap és beindult a tej. A sobatársamnál is, aki szintén császárral szült. Amíg a szülőszobán voltam megfigyelésen, addig is hizták a babát szopizni, sőt ott is akarták hagyni, de mondtam, hogy éjszakára mág vigyék el, mivel még meg sem tudtam mozdulni.

Én bababarát kórházban voltam, ott nem adtak cukros vizet a babámnak. Azaz semmit sem adtak Neki. Ilyenkor elég a gyerkőcnek az előtej.

Ráadásul én nem is tettem sűrűn cicre, mivel nagyon aluszékony volt (kicsit besárgult), és nem bírtam felkelteni, de a tejem így is beindult.

2010. ápr. 3. 14:47
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
régen megdönthetetlen elméletként hitték, hogy a császáros szülés egyenes következménye, hogy későn indul be a tejcsi és nem lehet sokáig szoptatni a babát, mert nem lesz tej. Hosszú évek után ma már kiderült, hogyha a császáros anyuka is sokszor mellre teszi a babát, akkor kiváltja ugyanazt a tejleadó-reflexet. Egyébként általában a babák 1 napig még "nem éhesek" mert tele van a gyomruk még magzatvízzel illetve kb. 10-20 ml befogadására képes a gyomrocskájuk születés után (miniatűr, de 3-4 nap alatt hihetetlen változások történnek).Szóval, valószínűleg nem fog éhezni, és amikor odahozzák a babát, és nyugodtan lehet mellre tenni is, mert ez a legjobb út ahhoz, hogy (elő)tejcsi legyen! :)
2010. ápr. 3. 14:56
 6/13 anonim ***** válasza:
Három császáros szülésem volt. Mindig rengeteg, napi több, mint 2liter tej. Igaz, én sem bírtam kezdetben túl sokat ficánkolni a fájdalomtól, de nagyon hamar lett tejem. Mivel minket császárosokat később engednek haza, így addigra mindig volt elegendő tej. Addig lefejt tejjel pótolták a hiányt. Egyik gyerek sem szopott, ez független a császártól. Kb 1,5 évig minden esetben fejtem nekik a tejet. Azt ajánlom, mindenképpen vigyél magaddal tejszívót.
2010. ápr. 3. 16:09
 7/13 anonim ***** válasza:
Szintén császár,és egy csepp se volt(30ml), csináltam minden okosságot, fejtem de semmi. Tápszert kapott. Tudom, hogy majd lepontoznak, de szerintem vigyél be pici tápszert,ha nincs tej időnként adj neki. Recept nélkül kaphatóak. Nálunk mivel nem volt tej a cukros víz meg semmi, sárga lett, vitték a fényre és később jöhettünk haza:-(És fejjed-fejjed hátha Neked sikerül:-)
2010. ápr. 3. 18:12
 8/13 anonim ***** válasza:
Én is császárral szültem, 3. nap reggel lett tejem rengeteg. Én nem engedtem semmit adni neki, volt előtejem, így azt kapta. Elég volt neki, a nővérek is azt mondták, hogy ha nem sír, akkor nem adnak neki semmit. 4. nap reggel meg már jöhettünk haza.
2010. ápr. 3. 18:42
 9/13 anonim ***** válasza:

azért az elég vad ötlet, hogy vigyél be tápszert...hogy csinálod meg? ahhoz friss forralt víz kell, kifőzött cumisüveg... ha észreveszik, hogy mit csinálsz nagyon seggbe rúgnak! egyébként pedig ha te kéred, akkor adnak neki tápszert. Akár úgy is dönthetsz, hogy nem szoptatod, ez csak és kizáróag a te döntésed, a szoptatás nem kötelező gyakorlat, amit ki kell pipálni.

Én szerda este szültem császárral, vasárnapra volt tejem, addig colostrumot kapott és cukros vizet. Hétfőn jöhettünk haza. Lesz tejed, ne félj, csak fejjed ahogy meg tudsz mozdulni és annyit legyen cicin a baba, amennyit tud. Ha teheted legyél babás szobában, hogy igény szerint szoptathasd és ne lepődj meg, ha fájni fog a szoptatás. Sok sikert, gyors gyógyulást neked! :)

2010. ápr. 3. 19:35
 10/13 anonim ***** válasza:

Szia!

Én is császárral szültem és szülés után 2 nappal indult be igazán a tejem! Addig is behozták és cicire tettem ettől indult be! De addig cukros vizet kapott a drágám!

Ne stresszelj ezen be fog indulni a tejed neked is :)!

2010. ápr. 3. 21:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!