Két évesem még felkel éjszaka hajnal 2 körül.5ig játszunk, aztán kakaót iszunk, majd visszaalszik. Ez most Baj?
Alapvetően jó a napközbeni alvása. Nem is altatod túl későn. Gondolnék arra, hogy nem tud annyit egyben aludni, nincs rá igénye, de ez sem lehet, mert anyukádnál egyben alszik éjszaka. Ha jól értem. Szerintem egyszerűen így szokta meg, hogy otthon ezt lehet. Nálunk itthon megszokta a fiam, hogy egy szobában alszunk. (nem ideális így, de nekünk jó). Ha felébred, és nem vagyunk a szobában, képes kikelni éjszaka az ágyból, és keresni a másikban. Mamánál, meg egyedül alszik a szobában. Szóval, könnyen hozzászoknak a dolgokhoz. :)
Este mond el neki, hogy már nagyfiú, a mamánál is szépen alszik éjszaka. Ha hajnalban felébred, akkor most már nem fogtok játszani, hanem aludni kell. Ha fel is ébred, mond el neki, hogy mit beszéltetek meg alvás előtt, ne engedd játszani. Maradni kell az ágyban, próbáld vissza altatni.
Igen, ez baj. Ez egyáltalán nem normális, ha 2-5-ig fent van.
Erről mindenképpen le kell szoktatni a saját és a te érdekedben is, mert ha dolgozni mész, mi lesz veled? :)
Igaza van anyukádnak.
Ha mondjuk a gyerek felkel 2-kor és kap inni kakaót, esetleg ott az ágyban, akkor sem alszik vissza? Én ki sem engedném az ágyból, játszani meg végképp nem hagynám éjszaka közepén.
Barátnőm fél éves gyereknénél is ez volt a probléma. Igaz még most is csak 8 hónapos, de ezzel nagyon elcseszte. Mi az, hogy játszani kell? Az éjszaka nem játszásra való!
Nekem a 3 hósom 7 hetes kora óta átalussza az éjszakát, saját magának alakította ki a napirendjét, igény szerint szoptattam az elején, de az is beállt magától.
Reggel 7kor kel, eszik, itt visszaalszik 1 órára. 2-2,5 óránként szopizik, egyet alszik még dél körül, egyet meg 4 felé, aztán fél 8-kor fürdés, aztán nagy szopi és alszik reggelig. Szerintem minimum ez lenne a normális 2 évesen is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!