Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nemsoká megszületik a babánk,...

Nemsoká megszületik a babánk, mennyire káros hogy a babánknak, ha van kettő cica a lakásban?

Figyelt kérdés
2008. szept. 20. 21:15
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
87%

A macskának szál a szőre ha a baba tüdejére megy meghal.

Megkaphatja,megkarmolja,kikapja a szemét és betegséget is terjeszt,a karma,a nyelve,a szőre tele van baktériumokkal és élősködőkkel akármilyen tiszta szobacicáról legyen szó,a macska elkaparja az ürülékét,majd letisztítja a nyelvével a végbelét,aztán megmosakszik úh.a szőrén is lesz.

Én cicabarát vagyok,de jó ideig nem gyerek mellé való a macska (sem).

A toxoplazmózisról nem beszélve,ami még most kárt tehet a magzatban.

2008. szept. 20. 21:21
 2/11 anonim ***** válasza:
68%
Igazat adok az elöttem válaszolónak, sőt ha beugrik az ágyába és nem veszed észre ráfeküdhet a kicsid fejére is ha hozzá bújik.
2008. szept. 20. 21:25
 3/11 anonim ***** válasza:
65%

Nekünk van cicánk is, meg egy kutyánk is a lakásban. A cica annyira szobatiszta, hogy az almot már 1 éve nem raktam ki neki, mert csak odakint végzi el a dolgát(nyávog mikor ki akar menni).

Van egy 6 éves lányom, amikor ő született még csak a kutya volt meg, és jól megvoltak együtt, csak odafigyelés kérdése.

Most 8 hónapos a kisfiam, mikor ő született(sőt már a terhességem alatt is), már megvolt a macska. Nem nagyon érdekli őt, inkább a kutya bajuszát szokta cibálni. Egyébként a mi cicánk elég sokat van kint.

Nekünk nincs egyiktől se semmi bajunk.

Az biztos hogy figyelni kell rájuk, és minden nap takarítok, főleg mióta a kisfiam mászik.

Én csak ennyit tudok neked mondani, a saját tapasztalatomat.

2008. szept. 20. 21:28
 4/11 anonim ***** válasza:
71%

Nem tennék macskát a lakásomba, de a házi, benti cica javarészt nem terjeszt toxoplazmózist, és elég ha a terhesség alatt tartózkodsz az alom takarításától..

Ha pedig megszokod, a babád is megszokja, de azért egy szobába semmiképpse legyen vele. Ha rendesen tisztántartjátok nem lesz baj, de a megszokott háziállatot nem kell elpaterolni egyből.

A másik dolog pedig felesleges lepontozni a véleményeket, mert mindenkinek saját véleménye van ezzel kapcsolatban, és nem hinném,hogy minden család kiteszi az állatait, ha megszületik a baba..

Erről a védőnőt is és a dokit is érdemes megkérdezni, főleg, mert egyből el is küld toxo vizsgálatra.

2008. szept. 20. 21:47
 5/11 anonim ***** válasza:
55%
Én teljesen igazat adok az utolsó válaszolónak.nekünk igaz kutyánk van egy kis testű,de szóba sem jött,hogy ha jön a baba neki mennie kell.Egy valamiben egyeztünk meg,ha allergiás lenne majd a kutyaszőrre ,ne akkor nem maradhat,de remélem ilyen nem lesz,mert egyikünk sem allergiás..bár tudom ez nem jelent semmit manapság.Sztem is ha szobacica,semmi baj nem lesz,csak ne engedd a kicsi közelébe.Egyszerűen ne menjen a kics szobájába be.egy cicát könnyű szerrel ki lehet zárni,a kutyát már nehezebb,mert akaratos és kaparja az ajtót ha be akar jönni,de vele sincs baj.A cica azért veszélyesebb,mert tényleg befeküdhet mellé és a kicsi megfulladhat.A kutya nem tud,ha pedig az én ágyamon van a baba egy pillanatra sem hagyom őket együtt,mert a kutya is befeküdne mellé.Arról ha a tüdejébe jut és meghal,még nem hallottam kicsit drasztikusan hangzik,de ki tudja,végtére is ők még tök sérülékenyek.Sztem megfelelő odafigyeléssel minden benti állat teljesen jól megvan a babával.Sokszor inkább az emberektől kell félteni sztem.
2008. szept. 20. 23:11
 6/11 anonim ***** válasza:
55%

Én meg vagyok őrülve a cicákért,de nincs szívem bezárni a panelba.Semmi baja nem lesz tőle a babának.Édesanyám pocakos volt,amikor odakerült egy félig szobacica.Semmi baja nem lett.

Különben is,amit el lehetett kapni azt te már mind elkaptad a macskáidtól.toxoval meg csak egyszer fertőződik meg az ember.Szerintem ez az egész egy kicsit túl van lihegve.Jó hogy nem azt hiszik az anyukák,h megenné egy háziállat a babát.

Azzal azért érdemes vigyázni,h most nem legyen új cica olyan 1 éves koráig.

2008. szept. 21. 06:56
 7/11 anonim ***** válasza:
48%

Szia!

Nekem sajnos rossz tapasztalaim vannak a cicákkal kapcsolatban. Unokahugom pár hós volt, mikor nővérem macskája minden ok nélkül felugrott és megkarmolta a baba arcát. Mindezt egy pillanat alatt és minden előzmény nélkül, nem sírt a baba csak szépen aludt. Azóta hugomnak is van cicája, igaz a lányai már iskolások. Voltunk fent náluk, akkor volt 3 hós a kislányom és a macskát be kellett zárni az egyik szobába, mert nem akarta békén hagyni a babát.

Nekünk 3 kutya van egyébként a baba mellett. Kislányom most 7 hós, már közlekedik a kompban és állandóan a kutyák után megy, szegények nem győznek menekülni :))) De soha nem bántanák, kiképzett kutya mind a három. Persze egy kutya megérti ha valamit mondasz neki és úgy is cselekszik. Nem veszik ki a kaját a gyerek kezéből, megvárják míg magától eldobja :)))

De kellő felügyelet mellett szerintem semmi baja nem lehet a babának, ha nem lesz allergiás rájuk. Jó babázást :)

2008. szept. 21. 07:36
 8/11 anonim ***** válasza:
55%

Nekem is van cicám, nagyon tiszta, ráadásul oltott. Még te is elviheted beoltatni, ha nem tetted volna. Kismama vagyok az utolsó trimeszterben és igenis a cicám oda szokott bújni hozzám, sőt... szoktam símogatni is!!!

SŐT. Tudom, hogy ez sokak számára elfogadhatatlan, de néha, ha fekszek, olvasok, odafészkeli magát a pocakom mellé és dorombol, mintha érezné, hogy új gazdi érkezik.

Szerintem nem kell túlzásokba esni. Egy tiszta, oltott szobacica szeretete (mindemellett a kézmosást hangsúlyoznám) nem fog ártani a babádnak. A toxoplazmózist nem lehet elkapni a macska szőrétől, csak mert símogatod!!! Úristen!!

A baba születése után viszont az első 2 hónapban mindeképp legyenek a cicák másik szobában. Valahogy különítsd el a baba birodalmát, hálószobáját a cicák fennségterületétől. Nem azt mondom, hogy nem viheted ki a babát oda, ahol a cicák laknak, de SOSE hagyd őket egyedül és ne rakd a babát olyan helyre, ami macskaszőrös lehet. Takaríts sűrűbben.

Két hónap után már meg fog erősödni a kicsi szervezete annyira, hogy az immunrendszere el tudja viselni a cicák közelségét. Közelséget úgy értem, hogy egy szobában, huzamosabb ideig, de nem egymás mellett. Ez csak 4 hós fél éves kora körül következhet be, de így is állandó felügyelet mellett jöhet az ismerkedés.

A macskát oltasd, nézesd meg rendszeresen dokival!!

SZámomra a babám midenél fontosabb, és ha ezen múlna az egészsége meg tenném, hogy elajándékozom a cicám, viszont tudom, hogy odafigyelve, okosan nem lehet baj. Ezen kívül ha belegondolsz őseink is éltek állatokkal és valahogy túlélték az ő gyerekeik is, sőt, aki ma is "kifogásolhatóbb higiéniai körülmények" között él és van gyermeke, annak az ég világon semmi baja, mert szervete megerősödött és megszokta a bacikat.

Szóval szerintem nem kell kidobni az eddig szeretett kutyákat, macskákat, papagájokat stb, csak egy kicsit gondolkodni.

Sok sikert a babához!!!

2008. szept. 21. 10:44
 9/11 anonim ***** válasza:
44%

szerintem netarts állatot a babád melett...de te tudod.

vakságot is okozhat az ürüléke ha szembe kerül.

2008. szept. 21. 15:50
 10/11 A kérdező kommentje:

nagyon szépen köszönöm a hozzászólásokat. én úgy gondolom megtartom a cicáimat, hisz nekünk ők is családtagok, csak épp most esnek egy fokot a ranglétrán :D

az utolsó kommentár írójához, csak annyit, hogy-hogy kerülne ürülék a baba szemébe??? aki kellően oda figyel azzal ilyen nem történhet meg.

2008. szept. 21. 18:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!