Mennyi idős kortól meséljek a babámnak?
Figyelt kérdés
2008. szept. 20. 18:27
1/8 anonim válasza:
éN SZINTE AZÓTA MIÓTA HAZAHOZTUK A KÓRHÁZBÓL.
2/8 anonim válasza:
Talán 3-4 hónapos kortól, amikor már egyértelműen figyel rád. Az én kisfiam meghallgat vagy 10-15 perig, aztán már elkalandozik. Ilyenkor hagyom aludni...
3/8 anonim válasza:
Én kb. 10 hónapos kora óta, de nem nagyon köti még le. Inkább az ének.
4/8 anonim válasza:
A kisfiamnak lényegében születése óta verselek. Most 3 hónapos, repked keze-lába, csodálkozik, beszélget, ha elkezdem. Nagyon élvezi. Én mostanában még nem mesékre, hanem ritmusos versekre szavazok.
5/8 anonim válasza:
Ha nem kezdted el akkor amikor a hasadban volt, akkor még bepótolhatod! az én babám 2 hónapos, és mikor ébren van mindig mesélek neki...persze nem mesét mondok, hanem csak beszélek mindenfélét. nyilván nem érti a szavak értelmét, de nagyon figyel rám és mosolyog.a lényeg, hogy ismerkedjék a hangokkal, a beszéd dallamával. lehet nem minden baba egyforma, de én értelmét látom annak,hogy minél hamarabb hallja a baba az anya hangját. remélem segítettem.
6/8 anonim válasza:
Én már akkor meséltem neki, mikor még a pocakomban volt. Mióta megszületett, azóta én is verseket, mondókákat mondok, énekelek neki. A kisfiam 4,5 hónapos, de már sok verset, dalt felismer és szeret. A mesélés nálunk most azt jelenti, hogy elmesélem, mit csinálunk, hová megyünk, mi fog történni. A hanglejtésből, a mozdulatokból nagyon sokat megért, és tényleg fontos, hogy hallja az anyukája hangját. Tehát verselj, énekelj neki minél többet! Az igazi mesék még ráérnek.
7/8 anonim válasza:
Mi meg csak a heten leszunk 3 honaposak,de van 1 leporellonk azt nagyon imadja es ahogy olvasom meg mutogatom neki figyeli es mosolyog...meg kell zabalni a pofijat!!!Meg az Iciri Picirit szoktam meg neki elmondani az is tetszik neki.
Nyugodtan meselj neki ,amikor jol esik,es amikor csak kedvetek van hozza.!
Lehet h pl 1 tanulsagos meset meg nem ert meg de hidd el nagyon sokat szamit mar csak az is h egyutt vagytok.
8/8 anonim válasza:
Utolso vagyok,amugy mi is egesz nap beszelunk,mindent elmagyarazok neki,azt is pl mikor az antibiotikumos szirupot kellett bevenni,mert megfazott...nevetve elszopogatta a kiskanalrol...a mapi dolgokrol,a jatekrol,mindenrol beszelunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!