Megörülök tőlük! Miért csinálják ezt?
Figyelt kérdés
Kislányom 8 hónapos,napjában többször szopizik,de emellett kap már főzeléket,gyümölcsöt,tejpépet...
Anyukám és a sogórnőm akár hányszor jönnek vagy nálunk vagyunk,mindig letorkolnak hogy a babámnak már mindent kéne ennie.Ezalatt a májkrémes kenyeret,a virslit meg a túró rudit és a pörköltöt értik.
Szerintük megvonom a gyerektől a táplálékot "nyeszlett" gyereket akarok nevelni.
Olykor már elég hangos szóváltásig fajul a dolog.Én gondolom rosszul vagy igazuk lehet?
2010. ápr. 1. 18:07
1/10 A kérdező kommentje:
Az lemaradt hogy a lányom 8 hónaposan 74 cm és 8650 gramm:))
2010. ápr. 1. 18:10
2/10 anonim válasza:
Nyugi! Ne foglalkozz velük, hallgasd meg őket és utána csináld úgy, ahogy nektek a legjobb. Szerintem jól csinálod, biztos vagyok benne, hogy pár hónap és teljesül a nagyiék vágya is:))
3/10 Vilcsianyuja válasza:
Mondd meg anyukádéknak, hogy lehet, hogy az ő idejükben még 2-3 hónapos korban elkezdtek hozzátáplálni, ezért volt ideje a babának hozzászokni a házikoszthoz is 8 hós korában. A mai módi viszont azt diktálja, hogy 6 hónapos korban kezdjünk hozzátáplálni, két hónap alatt hogyan jutna el a pici a májkrémes kenyérig??? Mellesleg, az meg nonszensz, hogy a szépen fejlődő babádra ráfogják, hogy nyeszledt, vagy legalábbis ezzel akarnak riogatni. De legalább alapja lenne... Aztán meg ne foglalkozz a kritikákkal, főleg a (bocsi) hülyeségekkel, anyukádék majd csak belenyugszanak, mivel rájönnek majd, hogy nem dőlt össze a világ :)
4/10 anonim válasza:
nálunk pont fordítva, ma a Mama szeme előtt kezébe adtam a 8 hónaposomnak egy győri édes teljeskiörlésű kekszet, hát majd szívbajt kapott.... a gyerek meg úgy szopta volna befelé, hogy még a kezemet is elnyeli ha nem kapom el... :)
5/10 anonim válasza:
Nekem az anyósom osztotta régen az észt. Mi megmondtuk, hogy a gyerekorvos és a védőnő szerint így kell és kész. Hát nem tetszett neki, hogy nem úgy csináljuk mint ő, mert hát ő nagyon jól csinálta, azt sokszor elmondta. Aztán rá jöhetett, hogy tojunk arra, hogy mit mond, mert mostanában elég ritkán kezdi el mondogatni. Az az igazság, hogy sokszor én is túl érzékenyen reagáltam le, nem szabad annyira a szívünkre venni mások kritikáját, mert át sem gondolják, hogy mit mondanak. Épp a múltkor csodálkoztunk el a férjemmel. Az egy éves lányunknál rengetegszer hallgattuk végig, hogy milyen dolog, hogy nem pohárból iszik, csak csőrős pohárból hajlandó. Igazság szerint épp megszületett a testvére, és nem volt időm arra, hogy őt öltöztessem állandóan, és kortyoltassam a pohárból. De 15 hónapos kora óta egyedül iszik pohárból. Most meg büszkén mondta a drága Anyós, hogy az én tökéletesen felnevelt férjecském, még két éves korában is úgy közlekedett, hogy a fogai között tartotta az üres cumisüveget. Szóval ennyit a nagy tudományáról.
6/10 anonim válasza:
Amig nincs kinn egy jo par foga hogy enne mar olyasmiket(prkolt,majkremes kenyer)Azt akarjak hogy megfulladjon?En a kislanyomnak meg kekszet sem merek adni(8 hos).A multkor majdnem megfullasztottam egy apro darabka turoval
7/10 anonim válasza:
Állj ki a gyereked mellett és ne adj neki ilyeneket és nem érdemes magyarázni se ugyse értik meg:) majd leszoknak rola idővel utána ugyis mással fognak nyuzni!Nagyon is jo anya vagy és jol csinálod a dolgokat !Véleményem szerint 10-11hos kora előtt nem jo ilyeneket adni nekik!Tudom hogy nehéz most neked az én manóm 1éves és csak a dédije él,gondolhatod mikeket akart vele etetni hajam égnek állt!KITARTÁS!:)
8/10 anonim válasza:
az én fiam 4 hónapos,nekem is osztják az észt,hogy miért nem adok neki almát,vizet,cukros teát,gyümölcslevet és miért csak cicizik.de én 6 hónapos koráig csak anyatejet akarok adni neki.ha már egyszer van,miért ne.
9/10 anonim válasza:
Az enyem is anyatejes volt hat honapig de elso perctol adtam teat neki(nem cukrost)a nagy melegben,nem szokott le a cicirol.
10/10 anonim válasza:
Más kérdés, hogy megeszi a gyermek az ételt, de vajon meg is emészti-e?
Nos az a nem mindegy.
Arról nem is beszélve, hogy a húsz évvel ezelőtti élelmiszerek nem voltak telerakva E-vel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!