Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért néz rám mindenki úgy,...

Miért néz rám mindenki úgy, mintha a marsról jöttem volna? Vagy én gondolom rosszul?

Figyelt kérdés
4 hónapos a fiam,csak anyatejes,nem fogadja el sem a vizet,sem a teát.Mindenki,ismerősök és ismeretlenek is azt mondják,hogy ilyenkor már adnom kellene neki gyümölcsöt,meg az ő gyerekük 7 hónaposan nokedlit evett.Mikor mondom,hogy tejen kívül nem fogad el mást,azt mondják,adjak neki gyümölcslevet,meg tegyek a teába cukrot és majd megissza.Mikor azt mondom,hogy a védőnővel megbeszéltük,hogy 6 hónapos korig csak tejet kap,akkor meg azt a választ kapom,hogy ne hallgassak mindenben a védőnőre,mert akkor még 1 évesen sem fog a tejen kívül semmit enni.
2010. ápr. 1. 16:50
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Ne foglalkozz másokkal, ha te így látod jónak akkor az így jó. És én teljesen egyet értek veled. Az én babám még csak két hónapos de ő is csak anyatejet kap és nem is akarok neki mást adni én sem majd csak 6 hó után. Teljesen felesleges hamarabb.
2010. ápr. 1. 16:53
 2/13 anonim ***** válasza:
86%

Ne figyelj senkire, szoptass nyugodtan 6 hónapos koráig. Akkor majd elkezdheted a hozzátáplálást, semmiről sem fog lekésni. Végre egy normális védőnőről hallok...

Az anyatej mellé semmi más folyadékra nincs szüksége.

Én sajnos csak 4,5 hónapig tudtam szoptatni, mert a nagyanyja folyton teáztatta a gyereket. Nagyon bántott a dolog. Ne hagyd magad eltéríteni!!

2010. ápr. 1. 16:54
 3/13 anonim ***** válasza:
79%
Ők jöttek a marsról, nem te! Ne törődj velük! 15 hós kislányom eszik mindent, pedig 6 hós koráig csak anyatejes volt, és a hozzátáplálás sem volt egy sikersztori az elején.
2010. ápr. 1. 16:56
 4/13 anonim ***** válasza:
88%

Én is kész vagyok emiatt.Anyósom 2 naponta elmondja,hogy miért nem adok már neki gyümölcsöt?Én úgy gondolom,hogyha vagyunk olyan szerencsések hogy 6 hónapig tudjuk szoptatni a babánkat,akkor semmiről nem maradunk le,ha azután kezdjük el hozzátáplálni.

5 és fél hónapos csak anyatejes baba anyukája

2010. ápr. 1. 17:01
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Az a sok jóakaró! Á! Figyelj szoptasd a kicsit, úgyis ha tejed nem lesz elég tápláló már, akkor nyügös lesz és éhes, majd akkor ráérsz mással pótolnod. Addig meg had erősödjön az immunrendszere!
2010. ápr. 1. 17:02
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Szia.

Egyet ertek a modszereddel :)

Bar en nem szoptatok, mert nem indult be a tejem, de ameddig lehet en is huzom a hozzataplalast.

Kap anyatejet is a babam (10-15 mili jon ossze) az a desszert eves utan :)

Bar en is 4 honaposan bablevest ettem, de csak azert mert a bebietelt kikoptem a tapszert meg nem is tudtak mar a szamba nyomni.

En adok vizet es teat a lanyomnak(edeskomeny mag forrazata), de cukor nelkul.

Eszik es no rendesen igy is, de ez nem minden babara igaz.

Most 6 hetes es 2-3 orankent eszik meg 125 mili tapszert + az anyatej.(ejjel is mindig eszik 2-3 orankent)

Nekem azt mondtak, hogy 3 hetesen frissen csavart almalevet mar ihat a baba.Ki sem mertem volna probalni.

Szerintem se hagyd magad.

Orulj, hogy van tejed mert az a legjobb a babanak. :)

2010. ápr. 1. 17:04
 7/13 anonim ***** válasza:
79%

Az a marslakó, aki 7 hónaposan nokedlit etetett a gyerekével! 1 éves korig nem kaphat tojásos cuccokat.

Nekem nem volt tejem így 4 hónaposan kezdtük a hozzátáplálást, most 10 hónapos a kicsilány és még mindig a 6 hónapos kaják a kedvencei, hébe-hóba fogad el szilárdat. Hát aztán, szegénykémnek 4 foga van, mi a fenével rágna normálisan!

Nálunk a bilizés a fő téma. Anyósom állandóan szekál, hogy bezzeg az ő fia akár órákig is ült a bilin hogy sikerüljön valami, mert ha le akart szállni visszanyomta rá. Na gratulálok... :(

(Megjegyzem én 1 éves koromra szobatiszta lettem, a lányom viszont csak akkor fog kapni bilit, ha érdekli okés, ha nem akkor sem fogom erőltetni)

2010. ápr. 1. 17:17
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Szia

Nekem nyáron született meg a babám dög melegben,és egyszer adtam neki egy kis forralt vizet,amitől jó hasmenése lett,így én úgy döntöttem,hogy teljesen jó neki csak és kizárólag az anyatej,ha már volt/van.

Kb olyan 5.5 hónapos volt,mikor elkezdtem kóstoltatni egy kis almával,de fintorgott tőle,így vettem neki üveges cumókat,azok már bejöttek neki,de az alma biztos savanyú volt neki....Na szóval azt akartam ezzel mondani,hogy míg nem kapott almát,addíg egy korty más folyadékot nem kapott a babám,mint a tej,és teljesen jól fejlődött tőle. Most 8 hónapos 8.4 kg,és olyan 70 cm a kislányom,tehát nem kicsi. Pont jó! :)

Miért kéne neki adni a tejeden kívül mást? Mert valaki azt mondja...? Pont s.z.a.r.d le ki mit mond,ha te úgy látod,hogy az úgy jó a babádnak,ahogy te csinálod!!!! Amúgy szerintem is ráér még bőven az itatás,ha van a kicsidnek elég tejed! Amúgy nekem a mai napig nem issza a vizet,vagy a teát,de most végre elfogad egy pár fajta gyümölcslevet...Én már ennek is örülök,mert bajok voltak a kakival...:(

Ja..kajaügyben megeszik mindent,max a borsófőzelék az ami nem tartozik a kedvencei közé,de idáig akármit adtam neki üvegeset,vagy amit én főztem,szerencsére megette.

Nem értem miért tömik hülyeséggel a fejed....Nokedlit nekem még eszem ágában sincs adni a 8 hónaposomnak,nem hogy egy 4 hónapos babának....De még a gyümit sem adnám...

Szóval nem te gondolkozol rosszul! Nem is tudom miért foglalkozol az ilyenekkel.... Mindenki azt ad a babájának mondjuk amit akar,de nem tudom mást miért kell belevinni a saját hülyeségébe...? Még jó hogy nem hallgatsz rájuk!!!

2010. ápr. 1. 17:23
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Halgas csak a védőnődre és ne a " jóakaróidra". Sokan csak dacból sem csinálják azt, amit a védőnő mond, mert nehogy már ő mondja meg, hogy mit csináljanak a gyerekükkel. Én jó kapcsolatban vagyok a védőnőmmel és batartottam, amit mondott. Nem is volt semmi allergia a 3 éves lányomnál. Most a 3 hónaposal is kivárom a hozzátáplálás idejét.
2010. ápr. 1. 17:33
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Engem főleg a 75éves nagynéném traktál a hülyeségeivel. 9hónapos a fiam. Szerinte már régóta szüksége van a cukorra. Adjak neki egy kis csokit,tejet,rendes felnőtt kaját is.Én mindenkinek megmondom,hogy Ő az én gyerekem és azt adok,amit ÉN jónak gondolok.Ha ne adj isten beteg lesz és orvoshoz,kórházba kell vinni,nem más fogja vinni és nem más fog virrasztani mellette. Sőt még a férjem is azt hajtogatja,hogy ő már ilyen korában rendes kaját evett. Kedves anyós felvilágosította, nekem nem meri mondani. Mellesleg mindketten erősen túlsúlyosak.
2010. ápr. 1. 17:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!