Iker kisfiúknak melyik nevet adnátok?
Iker kisfiúkat várunk a párommal.
Ezek a nevek tetsznek nekünk: Hunor, Patrik, Ábel, Áron, Botond, Krisztián, Lőrinc, Viktor és Benedek, de nem tudtunk még választani és kiváncsi lennék a véleményekre.:)
Mind a kettőjüknek lesz második neve Sándor(az apuka után) és Zoltán(apukám után) így olyan neveket szeretnénk amik illenek hozzájuk.
Talán ez a pár, ami még jól hangzik számomra:
Patrik Sándor és Botond Zoltán
De a Sándor elé nem hangzik jól, ami "-or" végződésű, sem ami szintén "á-o" magánhangzókat tartalmaz (tehát furcsán hangzik pl.: a Hunor Sándor és a Áron Sándor is).
A Krisztián és Benedek nevek túl hosszúak a második névvel együtt, ezért ezeket nem választanám.
Ábel Sándor, de ez vezetéknév függő, hogy jól hangzik-e. Nálunk a Tóth-hoz kell választani és azzal szerintem jól hangzana. Emellett a Patrik Sándor hangzik még jól, de szerintem stílusában elég eltérő a két név, így inkább az Ábel Sándorra voksolok.
Mellé a Patrik Zoltánt vagy Viktor Zoltánt adnám.
Az Áron is szép lenne, de ha Áron és Ábel lesz a használatos nevük, akkor elfelejteném, mert épp elég, hogy ikrek lesznek, nem kéne szerintem ennyire hasonló nevet adni.
A Lőrinc a Zoltánnal szerintem nyelvtörős, a Krisztián és a Benedek pedig valóban hosszú ezzel a két 2. névvel.
Egyébként nagyon szép neveket választottatok ki. :)
#2 kommentelő:
a vezetéknév Nánási, nem túl hosszú és úgy illenek is hozzá a nevek.:)
Köszönjük nekünk is tetszenek igy nehéz a választás
Nagyon szép a vezetéknév is. Ennek ismeretében nálam a nyerő:
Nánási Ábel Sándor és Nánási Viktor Zoltán
Szép kombinációkat javasolt a kettes válaszadó. :)
A hetessel viszont nagyon nem értek egyet. A sors úgy hozta, hogy egy napon születnek...a névnapjuk legyen már külön. Több ikerpárt is ismerek, mind a névnapját várta kisebb korában, mert az csak az övé. Nem közös, mint az összes többi ünnep.
Én ezekből az Áron, Ábel, Botond, Benedek neveket adnám, A-B párosításban.
Viszont így, hogy második név is lesz, ezért nálam maradt az Ábel és a Benedek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!