Milyen nevet adnátok a babátoknak? Az tényleg igaz, hogy a magánhangzóval végződő vezetéknévház mássalhangzóval kezdődő keresztnév hangzik csak jól?
Szerintem nem.
Iványi Olga
Karai Edina
Turi Anna
Berki Angéla
Fábri Anikó
Stb , még tudnék írni egy csomót, szerintem semmi baj nincs így vele.
Ha nyelvtanilag nézed, akkor igen, mert igy sokkal könnyebb kiejteni az egész nevet, és dallamosabb.
(az egyetemen anno tanultunk névtant, ott is sokszor emlegették ezt a névadásnál)
S ha már nyelvészetileg nézzük, akkor az is kellemesebb csengést ad neki, ha pl. a vezetéknév mély mgh-ból áll, akkor a magas mgh-jú keresztnév passzol hozzá.
De ez mind csak nyelvtan.
Olyan nevet adj a babának, amilyen jólesik! :)
Általában igaz, hogy könnyebb kiejteni, de persze vannak kivételek.
Nekem inkább az zavarja a fülem, ha ugyanazzal a betűvel végeződik a vezetéknév, mint amivel a keresztnév kezdődik. Pl.: Iványi Ildikó, Kovács Csaba, Varga Attila, Fekete Emese.
Régi kérdés, de attól függ. Nekem rövid, mássalhangzóra vévégződő vezetéknevem van, s magánhangzóval kezdődő keresztnevem (tesóm szintén, nagyon hasonló hangzásút kaptunk..)
És nagyon egybefolyik, nem jó.
Nem ez a nevem, de kb ilyen Fok Anikó.
Jobb lett volna, ha mássalhangzóval kezdődik a keresztnév.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!