Help! Régi tipusú fiú és lányneveket kérnék?
László
Ferenc
István
János
József
Sándor
Erzsébet
Éva
Ilona
Mária
Margit
Zsuzsanna
Irén
Nem tudom pontosan mire gondolsz "régi tipusú" nevek alatt, de azért megpróbálok érdemben válaszolni.
Mária, Rozália, Erzsébet, Apollónia, Hermia, József, Sándor, Gábor, Lajos, Istvan
Olyat írok ami tetszik és adnám is. Nem tudom elég régiek-e neked?!
Gábor, Attila, Andràs, Csaba
Gabriella, Éva, Janka, Sára
Emil, Ferenc, Gergely, Pál
Julianna, Klára, Ludovika, Margit
Örs, Menyhért, Vencel, Gábor, Emil
Rozina, Lenke, Ilona, Piroska, Lívia, Irén, Gyöngyvér
Júlia, Anna, Sára, Rozália, Cecília, Krisztina,
Antal, Krisztián, Ferenc, Imre
Fiúnevek közül amik tetszenek: Vajk, Regő, Hunor, Sándor, Tamás, Emil
Lánynevek közül pedig: Gyöngyvér, Kata(vagy Katalin), Emese, Sarolta, Terézia
Mennyire régi? Ez így nem túl konkrét megfogalmazás, bocsi. Nekem régi az is, ami a 90-es években volt népszerű, meg régi az is, amit javarészt idősek viselnek már csak, de az is régi, ami az első világháború előtt volt divatos.
Például lánynevekből "régi" lehet akár az Andrea, Mónika, Erika is, mert mostanság már nem igazán szokták ezeket a neveket adni kisbabáknak, de a mai fiatal felnőtt generáció még vígan viseli, szóval ezek még nem "öreges" nevek (függetlenül attól, hogy most már azért akadnak szép számmal néni-korú Erikák meg Andreák is).
Ami már jóval korábban is népszerű volt, az pl. az Éva, Katalin, Erzsébet, Irma, Zsuzsanna, Ilona, Teréz, vagy férfi nevekből a Károly, Béla, Ferenc, László, Imre, József, János, Rudolf, Géza.
Most ezek jutottak eszembe, de nem tudom, hogy te milyenekre gondoltál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!