Mennyi a legideálisabb kor a gyerek vállalásra?
22 évesen szültem, jegyben jártunk a párommal. Mindig halogattuk a lagzit, mert tökéleteset akartam. Ehhez képest 4 hét alatt összehoztuk, hogy még ne látszódjon a pocim, 10 hetes voltam. Most 1 éves a lányom, és a tesómnak nézik, ha anyukám is velünk van.
Ha egyedül megyek valahová és megmondom, hogy 1 éves a gyerekem, mindenki csak ámul, hogy ilyen fiatalon?Engem nem zavar, büszke vagyok, hogy ilyen fiatalon a nagyszülőktől távol egy boldog kiegyensúlyozott babát nevelünk, a saját módszereinkkel.
OFF: a szingli 30-1-2 éves "barátnőim" mikor megtudták, hogy férjhez megyek és gyerekem lesz, az volt az első reakciójuk, hogy " Csak nehogy elvetélj, az esküvő izgalmai miatt." Sőt az egyik beszámolt, hogy az egyik ismerőse is pont így volt mint én és az esküvő után 2 héttel elvetélt. Jóindulat?
Én 25 voltam,férjem 29. Nem csinálnám másképp, így tökéletes (számunkra)._De ezt mindenkinek éreznie kell. Nem bántam meg, hogy nem vártuk még.
*Sz*
23 éves kor,nekem!:)
Akartuk,lett,már 21 hónapos nagyfiú,imádom és boldog vagyok,hog fiatalon szülhettem!
Én 23 évesen szültem és nem bántam meg:)
Persze fontos, hogy egy bizonyos "háttérrel" rendelkezzen az ember, hiszen fel is kell nevelni.
Anyukám 22 évesen szült engem és nagyon jó a kapcsolat közöttünk. Nem vagyok híve annak, hogy későn szüljön az ember, elég szomorú szerintem, hogy sokan akik egyébként szeretnének még viszonylag fiatalon gyermeket vállalni, nem tehetik főként az anyagiak miatt (munkanélküliség, nehéz hitelhez jutás, gondolom sokaknak ismerősek ezek)
Ha jól tudom, biológiailag 24 év körül a "legfelkészültebb" egy nő a gyerekvállalásra, persze mindenki saját maga érzi, mikor is a legmegfelelőbb.
A késői gyerekvállalás hátránya lehet, hogy mivel későn is kezdenek próbálkozni a párok, lehet hogy emiatt kicsúsznak az időből, évek telhetnek el sikertelen próbálkozással, illetőleg gyakori, ha össze is jön a baba, a tesvérre esetleg "már nem lesz idő"
Én pedig mint egyke úgy gondolom, jó ha az embernek van egy vagy több testvére.
Ember tervez, Isten végez...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!