Mikor kell a babak orrat "porszivozni"? Es melyik fajta a jobb?
Amikor hallod hogy szörcsög.
Ha szopik, akkor nem tud, mert az orrán nem jön a levegő.
Vagy ha látod, hogy tele az orra.
Nekünk Csöpi van.
Még a fiamnál vettük 10 éve , ott állt a szekrényben, nem használtuk.
A kicsinél (1 éves) vettük elő nemrég, jó sok taknyot kiszív.
első
Igaza van az előttem írónak, csak akkor porszívózd, ha tényleg tele van.
Nálunk ez napi 3-4-et jelentett.
Olvastam olyat is az oldalon, hogy valaki minden nap porszívózza babája orrát (nem volt náthás)
szia, mostmár elég nagy a babád, hogy ne vegyél drága elektromos orrszívó, bőven elég a porszívós. (sajnos, a miénknek 1 hónaposan kellett először, és akkor még nagyon nem tudtam porszívózni, akkor még a Pesztonkával szívtuk)
most Csöpit használunk mi is, de bármely patikában lehet kapni.
Van olyan ismerősöm, aki az Otrivin szájjal szívósra esküszik, hát nekem az nem jött be, mert akkora erővel nem bírtam szívni, hogy kijöjjön a takony (általában olyankor én is náthás vagyok)
Orrszívás folyamata nálunk:
1. megtörlöm az orrát
2. Fújok be tengervizes orrsprayt (Stérimar)
3. Kicsit várok
4. leszívom az orrát
5. Addig ismételem amíg tiszta nem lesz
6. cseppentek bele orrcseppet(általában Nasivinből a korának megfelelőt)
Ezt maximum naponta háromszor ismétlem, mikor nagyon náthás csak akkor kell délben ebéd előtt is, amúgy csak reggel mikor kell és este fürdéskor.
Arcüregre nekünk a doki azt mondta, hogy mindig fekve szívjam le az orrát ne ülve, és amikor befújtam neki Sterimart, akkor kicsit maszírozzam át az arcocskáját, mielőtt kiszívnám.
Remélem érthető volt amit írtam :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!