Akik nem akarnak újra gyermeket szülni, miért nem akarnak?
Tehát azokat kérdezném, akiknek már van egy gyermeke, és miután szültek, úgy döntöttek, többet inkább nem.
Nem gúnyolódás a célom, hanem tényleg érdekel.
Rengeteg oka van:
1) alapból 1 vagy max 2 gyerek a kapacitásom
2) van testvérem, de sz*rt se érek vele, ergo nem hat meg a "mindenkinek kell testvér"
3) anyagiak
4) nagyon-nagyon nehéz szülés
5) passzív gyeden vagyok, ezért a 2. gyerek miatt megint gyedem legyen vissza kell menni elõtte dolgozni-nagy lesz a korkülönbség, mi sem leszünk fiatalabbak
6) nehezen jött össze a terhesség(2 év), nekem nem hiányzik ez a stressz megint
Persze biztos lehetne írni h miért legyen mégis, de nekem a "negatív" lista erõsebben nyom a latba. :)
2 hós kisfiú anyukàja
Ahogy első is írta; most kerek az életünk, nem hiányzik senki és semmi belőle. Nem vállalunk csak azért több gyereket, mert esetleg régebben többet terveztünk, vagy mert más a társadalmi norma.
Emellett más okok is vannak - tehát akkor sem biztos h vallalnank még egy babát, ha szeretnénk. A legközelebbi segítségünk 150 km -re van, a kisfiunk 2 napos korában majdnem itt hagyott minket (rettegnék h ez újra megtörténik). Ráadásul a férjemnek és nekem is van fiatalabb testvérünk, és sok negatív érzés van ezzel kapcsolatban bennünk.
Kb ennyi. Persze nem mondjuk azt, h sose fogunk másképp érezni - de meglepődnék.
Mondjuk nálunk kettő van, a Kicsi most lesz 5 hónapos, a Nagy 4.
Megmondom őszintén sokkal fáradtabbnak érzem már magam, mint 4 éve. Kevesebb a türelmem is, több lett a teher is. Nem így számítottunk, de családi vállakozásunkba vissza kellett már állnom heti több órában. Igaz, nem egész nap, de szinte minden napra jut munka. De muszáj csinálni. Sokat rohanok, legtöbbször a Kicsivel, mivel nagymamai segítség sajnos csak egy van, de ő is még dolgozik. Édesapám a Naggyal nagyon jól elvan,ha kell, de a Kicsitől még "fél".
Így munka,a háztartás mellett, szégyen nem szégyen, baromi fáradt vagyok. Elég sok logisztikába kerül,hogy mondjuk eljussak sportolni, ami szinte az egyetlen kikapcsolódásom. És anyaként állandóan topon kell lenni. Emlékezni,hogy milyen védőoltás következik, mikor kell vinni teszem azt hallásvizsgálatra, mikor van az óvodai farsang, mennyi sütit kell vinni stb., lehetne még sorolni. Én úgy érzem, nem mindig vagyok erre 100%-osan képes. Persze, megoldom, megoldjuk, de rengeteg energia árán, és azt hiszem,hogy több már nem lenne bennem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!