Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Vannak-e olyan házaspárok,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Vannak-e olyan házaspárok, akik (nem egészségügyi okból vagy nem, mert már idősek) nem akarnak gyermeket vállalni? Milyen indokok alapján?

Figyelt kérdés
Kíváncsi vagyok, létezik-e tudatos gyermektelenség, ha igen, mi vezetett ehhez.

2014. aug. 25. 15:42
 1/10 anonim ***** válasza:
95%

Barátnőmék vannak így. amióta ismerem, sosem akart gyereket. Nincs racionális indoka, egyszerűen nem vágyik rá.

A férje szintén így érez.

Egyikük véleménye, érzése sem változott attól, hogy összeházasodtak.

2014. aug. 25. 15:46
 2/10 anonim ***** válasza:
96%
Miért ne lennének ilyenek? Sok ilyen van, és nincs ezzel semmi baj.
2014. aug. 25. 15:56
 3/10 anonim ***** válasza:
74%

Én és a férjem.

Én úgy képzelem el vizuálisan, hogy vannak házasságok, amelyek nem kerekek, mert egy "gyerek alakú puzzle-darab" hiányzik onnan. Ők gyerekvállalással válnak teljessé.

De pl. én és a férjem így vagyunk kerekek. Ha lenne gyerekünk, az már egy "plusz puzzle-darab" lenne, amit nem tudnánk sehova beilleszteni, és csak egy fölös darab lenne. Nekünk így teljes az életünk.

34N és 38F

2014. aug. 25. 15:57
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Én nem szeretnék gyereket, és már párom sem. Volt idő amikor beszéltünk róla. De aztán leültünk számba vettük mink van és még mi lehet.

Mindketten szerényebb anyagi háttérrel indultunk, és bár mindketten becsülettel dolgozunk nem vet fel minket a pénz. Beosztással, odafigyeléssel persze megoldjuk. Sajnos azonban az elmúlt években voltak rossz időszakok, munkanélküliség illetve leépítések, amin túljutottunk, de ezek nem könnyű szakaszok.

És sajnos egyáltalán nem tudjuk biztosra mikor jön egy következő. Én úgy érzem annyira bizonytalan ma az élet, hogy csak a magam életére merek felelősséget vállalni.

Nagy családból származom, tudom mi a nélkülözés, de a saját gyerekemnek nem kívánok ilyet.

2014. aug. 25. 16:04
 5/10 anonim ***** válasza:
72%

#3 mitől lett 0%-os?

Nem kell egyet érteni, de a kérdésre válaszoltam és meg is indokoltam.

Megint itt vannak az unatkozó, elhanyagolt HTB-k és anyatigrisek. :D

2014. aug. 25. 16:32
 6/10 anonim ***** válasza:
83%

Igen. Tudatosan nincsen gyerekünk, soha nem akartunk, egyikünk sem és így vagyunk boldogok.

Ha nagyon forszírozod, leírhatom neked privátban a valódi okokat.

2014. aug. 25. 21:02
 7/10 anonim ***** válasza:
73%

Sógoromék...

Már a kor miatt sem, de az csak az eltelt idő miatt van így..

Soha nem akartak

Sem anyagilag, sem érzelmileg , sem az életmódjukba nem fér bele nekik

Egyenesen rühellik a gyerekeket..ha van pl a strandon egy kis viháncolás, akkor arrébb mennek, hogy " milyenidegesítő, és miért nem nevelik meg"

Úgy h kb semmi nincs csak az egyik kefröcsköli a másikat így kacagás, elszaladás, és esetleg egy aikkabtás van...

Pedig azért annyira nem idősek,

Sógorom 34 "sógornőm" 38

Szeribtem is ők azok, akk tényleg ne vállaljanak gyeeket, de mégcsak be se csússzon nekik...

2014. aug. 25. 21:51
 8/10 anonim ***** válasza:
83%

Én sem akarok soha.

29/N

2014. aug. 26. 07:04
 9/10 anonim ***** válasza:
0%

8

Az, hogy te nem akarsz..most és jelenleg, még nem feltétlenül jelenti azt, hogy a férjed sem akar, avgy a férjeddel együtt nem akartok

Ezt így a tapasztalat..-nak, gondolom azért lettél lepontozva, mert a példáddal és az elképzeléseddel nem értenek egyet, és nem azzal, hogy te nem szeretnél gyereket.

Eyebként én is fura hasonlatnak látom.

Én úgy érzem, hogy mi így is kerekek vagyunk a párommal, nem hiányzik egy puzzle darabka sem, tehát fel tudnánk dolgozni,ha valam okból nem jönne össze a gyerek.

Én ha a puzzle-s példánál maradunk akkor inkább úgy mondanám, ogy ketten vagyunk a puzzle, de m jobban szeretjük, a foszforeszkálősat, és ezt a fényt a gyerek adja pluszban..

:)

Persze szőrszálhasogatásnak tűnik, csak a kérdésedre válaszoltam,hogy vajon miért lehet alacsonyabb a pontszám.

Előtte nem tudom,hányadik voltam

2014. aug. 26. 07:12
 10/10 anonim ***** válasza:
77%

Egy kicsiny bolygón élünk amely súlyosan túlnépesedett és ebből következően környezeti károktól sújtott, túlhasznált, agresszióval, egyenlőtlenséggel, járványokkal terhelt.

Értelmes ember nem mondhat olyat, hogy itt a mi felünkön nem is süllyed a csónak.

Vannak felelősségteljes emberek akik erkölcsi megfontolásokból, altruista módon, önként lemondanak a gyermeknemzésről, viszont közülük sokan fogadnak örökbe gyerekeket.

2015. jan. 2. 22:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!