Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Van itt olyan lány, aki...

Van itt olyan lány, aki bevállalna 8 gyereket?

Figyelt kérdés
Abba a problémába ütközök mindig, hogy a lányok nagy része nem vállalna be, csak legfeljebb 3 gyereket... Pedig még száz éve természetes volt... :/ 17/F

2016. febr. 27. 19:03
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
100%
8 gyerek kicsit sok... en is szeretem a gyerekeket, de ez nem csak az anyagiakon múlik. A babákat ki is kell hordani. Ha lenne egy ferjem, aki képes eltartani, és biztos egzisztenciat teremteni, akkor max 5 öt be vállalnék.
2016. febr. 27. 21:50
 32/37 anonim ***** válasza:
100%

Ahol en elek gy 300fos kis faluban,el egy család. A no kb 45-48lehet van neki 9 gyermeke. Nagyon szegények(nem cigányok!)

De azt mondta amíg a férje szeretne ,addig szül neki :)

Es azt hiszem a legkisebb kb egy eves ,de lehet kisebb . A legidősebb 20,most szült talan 1-2honapja.

Igaz nem ez volt a kérdés,en ugyanis nem vállalnék annyit,mi is 4en vagyunk lány tesok,igy is sok volt :P

De szerintem igenis vannak,akkk simán vállalják :)

Egyebkent nem csak 100eve volt természetes... Apámek pl 7en vannak/voltak tesok,anyuek pedig 6-an. :)

2016. febr. 27. 22:10
 33/37 anonim ***** válasza:
84%

#28.

Bankban felsővezető, a vezérigazgató alatti második szint. Nagyjából 80-100 ember tartozik alá.

2 és 3 évesek a gyerekek, de a második születése után lett igazán zombi. Éjszaka sokszor ő kelt hozzá, vagy ha nem is ő, a sírás miatt mindenképpen felébredt.

2016. febr. 27. 23:52
 34/37 anonim ***** válasza:
85%
Mérnöki mester diplomával sem lehet mindenhol ennyit keresni. Vidéki megyeszékhely, állami hivatal, 200 bruttó alatti kereset.
2016. febr. 28. 09:22
 35/37 anonim ***** válasza:
62%

Én mindig is "sok" gyereket akartam, de azért nem nyolcat :D Nagyon maximum 5, de inkább 4. Mármint abban a szerencsés helyzetben, ha anyagilag és fizikailag bírjuk. Kettő van eddig, majd meglátjuk, harmadikat tutira akarunk, de negyediket, ötödiket csak akkor, ha valami olyan (nem igazán valószínű) fordulat következik be, amivel ennyi embert el lehet tartani.

Mondjuk azért azt is hozzátenném, hogy 8 gyerek (de már ennél kevesebb is) általában egész embert kíván, az egyik szülő tuti otthon marad. Hát nem tudom, melyik lány vállalná azt be, hogy előreláthatóan egész életében rád lesz utalva anyagilag. Tök jó dolog a gyereknevelés, én aztán tényleg nagyon családcentrikus vagyok, de ettől még úgy vagyok vele, hogy nem azért tanultam, szereztem diplomát, vettem részt tudományos munkában, szereztem szakmai tapasztalatot, és képzem magam azóta is folyamatosan, hogy aztán soha a büdös életben ne vegyem ennek hasznát. Hála az égnek, manapság már a nők többségnek vannak ambíciói. És szerencsére már lehetőségük is van rá, hogy az otthonukon kívül is elismerésre tegyenek szert.

2016. febr. 28. 10:44
 36/37 anonim ***** válasza:
100%

Én elvilegg bevállalnám a nyolcat, de sajna későn mentem ferjhez, es igy mar nem fer bele az időmbe....

Ismerek egy 8 két 10 es egy 17 (!) gyermekes családot. Egyik sem volt szegény, valahol igaz lehet hogy ahol a kevesebbnek jut, jut a többinek is...

Ha nem olyan nagy igényű a csalad (pl. nem az az alap, hogy minden egyes gyereknek külön szobája legyen), akkor nagyon sok mindent eleg csak egyszer megvenni es eltenni.

2016. febr. 28. 12:04
 37/37 anonim ***** válasza:
100%

20 éves vagyok, a férjem 24. Mi is sok gyereket szeretnénk alapvetően. Az első randinkon azon poénkodtunk, hogy 6 gyerekünk lesz. DE! ez csak nagyon ideális esetben valósulhatna meg. Ennyi gyerek mellett valószínűleg én nem tudnék dolgozni, így a férjemnek kellene sokat keresnie. Ne lehetetlen hogy egy ember ennyit keressen, de nem olyan környéken lakunk, ahol ez gyakori. Ha meg annyira sokat dolgozna, a gyerekeire nem lenne ideje. (Akkor meg minek neki annyi gyerek.)

A terhességeket van aki lazán kibírja, más meg veszélyeztettt lesz. Mi van, ha már van 6 nagyobb gyerekem, akit el kell látnom, oviba kísérnem, de veszélyeztetett leszek a hetedikkel és egész nap feküdnöm kéne?

Sok gyerekhez nagy ház kell, ha azt akarom, hogy mindenkinek, vagy legalább a nagyobbaknak legyen külön szobájuk. A külön szoba pedig fontos. Én 13 éves koromig egy ágyban aludtam az öcsémmel, 8 éves koromig egy szobában a szüleimmel. Nem hoznám ilyen helyzetbe a gyerekeimet, csak azért, hogy dicsekedhessek, hogy nekem nagy családom van. (De ugye vannak, ahol egy szobában alszik az egész nagy család. Nyilván ők is felnőnek, de nem a legjobb eset így.)

Sok gyereknél sok lehet a plusz kiadás (az alap dolgokon kívül). Pl. ki tudom-e majd fizetni a 8 éves Petikének az osztálykirándulását, ha az elsőszülöttem egyetemi tanulmányait kell fizetnem? Nyilván ha nem, Petike nem vigasztalódik meg azon, hogy van sok-sok testvére. Meg mi van akkor ha egyszerre több gyereknek kell fizetni a továbbtanulását? (Én egyetemistaként kerültem a legtöbbe a szüleimnek, pedig államilag támogatotton voltam)

Tehát: hiába szeretnénk majd nagy családot, meglátjuk, hogy mennyit tudunk egészséges keretek között vállalni. Most én úgy látom, hogy a következő 10-15 évben maximum 4 gyereket tudunk majd vállalni, de inkább 3-at. Meglátjuk. Nem szeretném, ha alap dolgokban nélkülöznének, vagy egy szobába zsúfolva élnénk. De azt sem szeretném, ha nem jutna egy-egy gyerekemre időm. Pl. a nagymamámék 12-en voltak testvérek, ő már a sokadik gyerek volt. SOHA nem votl kettesben az anyjával, alig beszélgetett vele. Az apját még kevesebbet látta, mert ugye ő meg dolgozott. Az anyja meg háztartást vezetett, művelte a földet, hogy legyen mit enni. Teht a sok gyerek alapvető szükségleteinek megadása (étel, tiszta ruha) elvette az egész napját. Játszani és beszélgetni nem volt ideje velük.

2016. febr. 29. 12:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!