Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Van itt olyan lány, aki...

Van itt olyan lány, aki bevállalna 8 gyereket?

Figyelt kérdés
Abba a problémába ütközök mindig, hogy a lányok nagy része nem vállalna be, csak legfeljebb 3 gyereket... Pedig még száz éve természetes volt... :/ 17/F

2016. febr. 27. 19:03
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
100%

2. vagyok. Először is bocsi a helyesírási hibákért. Másodszor: azt kihagytam, hogy természetesen nem minden nagycsaládosra tekintek állami pénzen élősködőként, vannak,akiket nagyon is tisztelek, mert tényleg dolgoznak rendesen stb. De egyházi iskolába jártam, ahol sok a nagycsaládos, és sajnos sokkal-sokkal több volt a "lusta élósködő" család, mint a rendesek, innen talán az előítélet.

Ja, és egy egy tesós 16 éves lány.

2016. febr. 27. 20:27
 12/37 A kérdező kommentje:

8: Tisztázzunk pár dolgot. 1. Az állam azért ad segítséget a gyermekvállaláshoz, mert ha majd a gyerekek felnőnek és munkát vállalnak az majd az államkasszának plusz bevételt jelent, és ebből az adóból tartják el azokat, akiknek nincs gyerekük. Lehet, hogy egyes népcsoportoknál ez nem így történik, de most tekintsünk el ettől.

A véleménye alapján pedig nem szoktam senkit se pontozni..

2016. febr. 27. 20:28
 13/37 A kérdező kommentje:
9: Nem vagyok túl vallásos, és akkor finoman fogalmaztam.
2016. febr. 27. 20:29
 14/37 anonim ***** válasza:
100%
Amíg nincs legalább 1-2 gyereked ne várd el senkitől, hogy 8-at vállaljon...főleg ha nem te csinálnád végig a terhességeket. Még csak a másodikat várom, de bőven elég egy életre a terhességből, még ha több gyereket szeretnék is, emiatt nem vállalnám.
2016. febr. 27. 20:31
 15/37 anonim ***** válasza:
38%
Még mindig a második: igen ám, csak hogy a nagycsaládból jövők is jó eséllyel nagycsaládosok lesznek, és megint csak őket fogja eltartani az állam, nem ők a gyermekteleneket.
2016. febr. 27. 20:33
 16/37 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező. Előbb nőj fel, aztán térj vissza erre a kérdésre. Nullát tudsz a világról. Meg arról, hogy mennyi pénz kell 8 gyerek eltartásához.
2016. febr. 27. 20:38
 17/37 A kérdező kommentje:

14: Sok örömöt és kitartást a babákhoz!

2: Ez egyáltalán nem igaz. A gyermektelenek úgyis kihalnak, (előtte pedig nyugdíjat kérnek) a magyar rendszerben pedig az aktuálisan dolgozók fizetik a járulékot. Én is úgy látom, hogy a nagycsaládosoknál nagyobb az esély arra, hogy ismét több gyereket vállaljanak, de ez csak a gyerekek 20-30%-ra jellemző. Szerintem mindez inkább egyensúlyba tartja a rendszert semmint felborítja..

2016. febr. 27. 20:41
 18/37 A kérdező kommentje:
16: számításaim szerint havi 500-700-ból ki lehet jönni, magasabb színvonal mellett pedig cirka millió. Tisztában vagyok vele, hogy nagyon kevesen engedhetik ezt meg maguknak.
2016. febr. 27. 20:44
 19/37 anonim ***** válasza:
25%

Én 700ezerből vállalnék 3 gyereket.. és nem többet. 500ezerből pedig hármat sem.

500ezerből nem lehet felnevelni 8 gyereket. Etetni, ruháztatni és iskoláztatni is kell őket. A kisbusz és a hatalmas ház fenntartásáról nem is beszélve.

2016. febr. 27. 20:49
 20/37 anonim ***** válasza:
57%

17 éves vagy, ha valóban jól kereső szeretnél lenni, akkor még 6-7 év tanulás áll előtted, hogy egyáltalán elkezdhess dolgozni. Mire a ranglétrán annyira felmászol, hogy tényleg komoly összeget keress, az jó esetben is újabb 6-8 év. Tehát 12-15 év múlva lesz esedékes a dolog.

Ráadásul partner is kell találnod, akivel el tudod képzelni az életedet, mert feltételezem, nem annyi az össz igényed vele szemben, hogy működőképes méhe legyen. Ha pedig kiderül, hogy nem lehet gyereke, vagy csak 1-2 orvosi okból, akkor elhagyod? Ezen elgondolkodtál már?

17 évesen még rengeteget fogsz változni, tehát most azon morfondírozni, hogy 30 éves korod körül mi hogyan lesz... a jövőbeli saját magadat sem ismered.

A korodbeli lányok meg persze, hogy nem 8 gyerekről álmodoznak, ez nem is ennek a korosztálynak a sajátja. A többségnek ilyenkor a gyerekvállalás még perifériában sincs és ez rendben is van. Aki már ennyi idősen sok gyereket szeretne, mihamarabb, az nagy valószínűséggel szellemileg nem lenne megfelelő társ, mert a reprodukción kívül nem tartaná magát másra képesnek.

2016. febr. 27. 20:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!