Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Van itt olyan lány, aki...

Van itt olyan lány, aki bevállalna 8 gyereket?

Figyelt kérdés
Abba a problémába ütközök mindig, hogy a lányok nagy része nem vállalna be, csak legfeljebb 3 gyereket... Pedig még száz éve természetes volt... :/ 17/F

2016. febr. 27. 19:03
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
32%
Hadd kérdezzem meg, hogy milyen munkakört tervezel magadnak? Értem ezt úgy, hogy jogász, orvos, közgazdász, pénzügyes, stb. Az időtávokat hogy becsülöd meg, mennyi kell tanulni, mennyi idő alatt éred el az egymillió feletti nettó jövedelmet és a munkahelyen ehhez milyen út vezet?
2016. febr. 27. 20:51
 22/37 anonim ***** válasza:
77%
Én simán vállalnék 8gyereket ha megtehetném! Imádom a gyerekeket és ők is szimpatizálnak velem (még nem találkoztam olyan gyerekkel akivel ne jöttem volna ki jól 😊) Nem nagy családból származom,de nem is leszek ilyen nagy családos 😨 Biztos vn aki csak a segélyért vállal gyereket aztán lesz@rja mi lesz vele.De biztos van olyan is aki imádja őket és tisztességgel ellátja!Sok ember megbotránkozna egy ekkora családon mert nem szokványos.
2016. febr. 27. 20:53
 23/37 anonim ***** válasza:
91%

Fura, de vannak azért ilyen nők is.

A kórházban a 2. szülésemkor egy olyan anyukával voltam egy szobában, akinek 6 gyereke volt. Közben építkeztek, a férj vitta a háztartást, az anya a kórházból is irányította agyerekeket is, a munkáját is. A gyerekek (nagyobbak) bementek hozzá házit csinálni, velük tanult a szülészeten is!

Nagyon szolíd és okos nő volt, ámultam. Minden gyerek szépen viselkedett, rendezett volt a hátterük is és minden úgy tűnt, igen is a helyén van.

Később találkoztam egy 6 gyerekessel a játszótéren. Két kisebb gyereke annyi idős volt, mint az enyémek. Annyit mondott, hogy a nagyokkal van a baj, nem a kicsikkel és menni fog vissza dolgozni mostmár. Volt neki hova.

A munkatársaméknak is 6. jön, igaz a munkatársam az apa és mindig nevetve beszél erről a "helyzetről". Nagyon jól keres amúgy. Mérnök.

Olyat igazából nem ismertem meg még, akik az államon élősködnek (csak), egyszerűen csodállom az ilyeneket, akik ezt egyben tudják tartani és közben megmaradnak egyénnek is, nem csak anyukának, apukának.

2016. febr. 27. 21:05
 24/37 A kérdező kommentje:

Nem is tudom, hogy ki írta, hogy ez a 10+10M beindítja a gyermekvállalást. Hát egy kis lökést adhat, de robbanást nagyon nem várnék tőle.

19: Egyik ismerősünknek 4 gyereke volt, durván 250k-t keresett az apa. Ehhez jött a családi pótlék nagyjából 70-80k (ezt érzésre mondom). Így számoltam a 500-700-at, de nem az, a színvonal amit szeretnék, ezért dupláztam rá. Mondjuk abban igazad van, hogy valószínűleg ez is kevés és ezt is picit felfelé kellene tolni.

20: Jó esetben nem egyszerre jönnek a gyerekek, és ha a lehetőségeim nem engedik meg 150%-ra biztosra akkor nem vállalok többet.

Nyilván nem lennék olyan tahó, hogy 2 gyereknél otthagyok valakit, lehet hogy másnál ez így van de nálam biztos, hogy nem. Igen, ezen már gondolkodtam. A reprodukciós választ köszönöm! :) Jót nevettem rajta! Tényleg.

Csak mondom, hogy nem holnap állnék(ánk) hozzá! :D

Hogy mi áll egy átlagos lány perifériájában... erről aztán sokat lehetne beszélgetni :)

2016. febr. 27. 21:10
 25/37 A kérdező kommentje:
Igyekszem válaszolni, de nem hittem hogy ennyi hozzászólás jön. Szóval türelem! :)
2016. febr. 27. 21:11
 26/37 anonim ***** válasza:
85%

A hozzáállásod szimpatikus, főleg a korodhoz képest.

Viszont egyetlen dolgot ne felejts ki a képletből: más vendégségben és utcán nézegetni, játszani gyerekekkel, és más saját háztartásban "tartani".

Ha foglalkozni is szeretnél velük, nem csak hazalapátolni a pénzt és hétvégén pár órát látni őket, akkor hihetetlen mennyiségű energiát emészt fel.

A főnökömnek három gyereke van, ő maga kiemelkedően jól kereső felsővezető. A háromból kettő él vele, közöttük kevesebb, mint két év a korkülönbség. Mivel ő is foglalkozik velük napi 12-14 óra munka után, napi szinten látom, hogy mennyire kizsigereli.

Néha olyan karikás szemmel jött be, hogy az ajtófélfának nekiment. A reggelt 3 rohadt erős kávéval indította. A munkaköre pedig olyan, hogy számokkal kell dolgoznia. Ha a keze alól kimegy egy hibás számítás, másnap nincs állása. Közben személyi feszültségek, szakmai túlterheltség... és főnökként nem hisztizhet, nem borulhat ki. Higgadtnak és éles szeműnek kell lennie, nincs hibatűrés az ő pozíciójában.

37 éves, de többféle gyógyszert szed a vérnyomására és gyomorfekéllyel is kezelték már.

Mondom, ott csak két gyerek van, bár a jövedelme alapján 10 is lehetne.

2016. febr. 27. 21:26
 27/37 A kérdező kommentje:

21: Az utolsó kettő közül. Ha mester szakot végzel, akkor azt hiszem (itthon)350k körül van a kezdőfizetés. Ez 6 év. Még ha jól is mész fel a ranglétrán 5 év után kapsz 600-at. Ez ugye még mindig kevés. Magyarán vagy vállalkozol vagy semmi. :) Itt is hangsúlyozom, hogy a 8 gyerek nem egyszerre fog jönni, és nyilván nem akarom hogy éhen haljunk. (A legnagyobb szaktekintélyek keresnek (senior beosztésban) kb 1-1.2M-ot, ha jól tudom.)

22: Talán annyi, hogy az aki a segélyért vállalja az sem a gyerekekre költi a pénzt. Hanem a helyi hangulat-karbantartóban költi el. Köszönöm a választ! :-)

23: Egyetértek! :)

2016. febr. 27. 21:27
 28/37 A kérdező kommentje:

26: Csak sajnálni tudom a főnöködet. A szavaidból úgy vettem ki, hogy elvált így aztán nagyon nehéz lehet. Nem tudom, hogy mennyi bónuszpénzt keres ezzel a főnököd, de azért 12-14 óra munka beosztottként, felelősséggel... Ha nincs más alternatíva akkor egyedül tényleg szörnyű lehet.

Milyen idősek a gyerekek egyébként?

2016. febr. 27. 21:38
 29/37 A kérdező kommentje:
BTW: Ha úgy írom ki ezt a posztot, hogy "lány" vagyok (és fiúval akarok gyereket), akkor szerintetek mi lett volna a reakció? :D
2016. febr. 27. 21:39
 30/37 anonim ***** válasza:
100%
Itt nem a pénz a sarkalatos pont, hanem az energia, amit egy gyerekkel való foglalkozás jelent, vannak nehezebb eset gyerekek is, a fáradtság és folyamatos készenlétben állás pedig hatalmas idegi terhelés, persze ha az ember igazán odafigyel a gyerekére. Én egy hatgyerekest meg egy hétgyerekest ismerek, mindkét család normális, nem rejtett erőforrás és az anyukák azok a fajták, akik igazán szeretik a gyerekeket, nagyon nagy szeretettel és odafigyeléssel bánnak velük, de ez nagyon ritka, egy átlag-nő nem bírja szerintem ezt, én se bírnám, hármat sem, de többet tutira nem.
2016. febr. 27. 21:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!