S. E. G. Í. T. S. E. T. E. K! 7 hónapos a babám.8400g,70cm. Tegnap voltunk fejlődés neurológián, azzal a próblémával, hogy a babám még nem forog. Más is járt így? Bővebben lent!
Ahol annyivel le tudták a vizsgálatot, hogy megnézték a reflexeit, hasra tették, és megmérték, a fej, illetve a haskörfogatát. Majd annyit mondot a doktornő, hogy dundi és lusta a kiscsajszi, és ezért nem forgolodik. Semmi teendőnk nincs vel, se tornára, sehova nem kell vinni.
Van valaki hasonló helyzetben? Náluk mit mondott az orvos, hogyan vizsgálaták meg a babát?
Ti bele nyugodnátok ebbe, vagy keresnétek más szakembert?
Köszönöm!
Szerintem sem kövér!
Köszönöm!
Nem számít ducinak, fiam sokkal nagyobb volt ekkora korában, de már forgott és mindent csinált.
Igen keresnék más szakembert, szerintem egy ekkora babának már javában kellen forognia.
Fiam 5 hónaposan kezdte, akkor volt 7,75 kiló (4,4 kilóval született) 7 hónaposan meg 9200 gramm és 77 cm.
Lányom 4 hónaposan kezdte a forgást. Ő akkora korában "csak" 5900 gramm volt, 3950 grammmal született.
Én is csak azt tudom tanácsolni, hogy járjatok tornára.Mi január óta megyünk hetente 1x,nagyon lassan indult be a javulás.Itthon is minden nap mozgatom.Kitartás,minden rendben lesz.A súlya pedig szerintem is rendben van.
7,5hós baba anyuja
Szia!
Gézengúz Alapítványt nem ismered? www.gezenguz.hu Mi ide jártunk, sokat segítettek a hasonló problémáinkon.
Eddig az oldalra forduláson kívül nem csinált semmmit. Sőt hason is utált lenni. Most már talán kibékült a hasonfekvéssel, és 5 perc után nem kezd el ordítani.
4. torna után most már elkezdett hasrafordulni, ha van vlami érdekes tárgy a közelébe, de hsaról hanyat még nem fordul.
10:41-es vagyok. Mi nem voltunk hasonló cipőben Hál' Istennek, de én a helyedbe másik orvoshoz is elvinném. Biztos ami biztos. Több szem többet lát.
Hidd el, utána te is meg fogsz nyugodni, de addig meg csak idegeskedsz.
Üdv: Juliee egy 8 hónapos kislányka anyukája
Én vagyok az a válaszoló akinek kicsi a babája és 13 hónapos.
Szóval arra fogni nem szabad szerintem, hogy duci a babád (ami nem igaz mert szerintem sem lehet olyan duci) mert látod az enyém kicsi még is szinte mindent később csinált. Mondjuk a forgást meg a kúszást időben kezdte (4,5 hósan a forgást) de pl. felülni 9,5 hónaposan, felállni 10 hónaposan, mászni 11 hónaposan kezdett. Most kezdett el egyedül menni de még csak ritkán csinálja és csak 5-6 lépést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!