Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Csináltok tavaszi nagytakarítást?

Csináltok tavaszi nagytakarítást?

Figyelt kérdés

Mikor? Hogyan oldjátok meg?

Az az igazság, hogy jó lenne úgy igazán padlótól plafonig kitakarítani a lakást, de egy évesem mellett ez csak álom...

Ti hogy oldjátok meg az olyan - nem napi dolgokat - mint ablakpucolás - teljes hűtőkipucolás - meg szekrényekben rendrakás?

Amikor alszik, kevés az idő, a napi dolgokat csinálom olyankor - mosok, főzök, vasalok, mosogatok - amikor fent van, nem nyithatom ki a szekrényeket, mert ott aztán kő kövön nem maradna, kipakolná az egészet, és nem hogy előrébb nem lennék, de... belegondolni is rossz!

2010. márc. 31. 14:38
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Na! ezt a kérdést mintha én tettem volna fel :)Kíváncsi vagyok
2010. márc. 31. 14:41
 2/16 anonim ***** válasza:

Én már túl vagyok rajta, akkor csináltam amikor aludt de 1-1 dolgot akkor is lehet csinálni ha ébren van. Pl az ablakokat akkor csináltam amikor ébren volt. Nem volt semmi gond. Így 3 napig csináltam.

14 hónapos anyuka

2010. márc. 31. 14:42
 3/16 anonim ***** válasza:

Előző vagyok.

Én mosogatni meg pordzívózniakkor is tudok ha ébren van. Igazából csak a vasalás az amit nem csinálok ha ébren van.

2010. márc. 31. 14:44
 4/16 anonim ***** válasza:
Úgy oldom meg, hogy "bevonom" a munkába. Ha szekrényt pakolom neki is adogatok dolgokat amik lekötik (egy tiszta konyharuhát, játszhat a müa. edényekkel), ha ablakot pucolok az asztalra pakolom fel a tisztítószereket ahol nem éri fel és közbe mindig énekelek vagy beszélek vele, rendszeresen lehajolok hozzá, hogy érezze foglalkozom vele. Mi a kezdetektől így csináljuk, mert apa dolgozik a család, meg máshol lakik. A vasalást pedig úgy oldottam meg, hogy kapott egy (idegesítő) hangot adó vonatot amit bevittem a hálóba és azzal akkor játszhat amikor vasalok,így velem nem is foglalkozik. Most 15 hós és már nagyon édesen beleszokott a házimunkába!!
2010. márc. 31. 14:53
 5/16 anonim ***** válasza:
Éán két napja akarom ezt a kérdést feltenni.Tegnap megpucoltam az ablakokat és kimostam a függönyt.Kimostam a kádat,vécét,megtakarítottam a tükröket.(ennyit egy nap alatt még sosem sikerült)Én is úgy szeretném,hogy 2 napig ráfeküdnék és tipp-topp lenne a lakás.Szeretem,ha minden egyszerre tiszta.Most,hogy jön a 3 napos hétvége,apával kitakarítunk.Úgy lenne az igazi,hogy ha anyukám ráérne és vigyázna a 8 hónapos lányomra.Mi meg ketten gyorsabban végeznénk.Bár lehet inkább anyukámnak kéne takarítani, a páromnak meg vigyázni a kicsire,ismerve a takarítási sebességét.De vannak dolgok,amiket nem tudok kicsi mellett kitakarítani,pl sütő.Én hideg zsíroldózni szoktam,ahhoz meg tárva-nyitva az ablak.Nem aakrom,hogy huzatot kapjon,a gőzt meg pláne ne lélegezze be.
2010. márc. 31. 14:55
 6/16 Tittiritty ***** válasza:
Mi is együtt csináljuk a házimunkát a 4 hónapos kiscsajommal. Főzés, mosás, takarítás...sőt, ha nem tud elaludni, mert túlpörgette magát, akkor csak bekapcsolom a porszívót és 2 perc alatt elalszik:-)) A nagytakarítás viszont más tészta. Azt szeretem úgy csinálni, hogy nekiállok és végigmegyek a lakáson. Ezt viszont babával együtt nem lehet. Én valószínűleg elhalasztom a tavaszi nagytakarítást.
2010. márc. 31. 14:59
 7/16 A kérdező kommentje:

Hát nem tudom.

Akkor biztos bennem van a hiba, mert egyszerűen nem bírom magam rávenni a nagyobb dolgokra, ha nem tudom, hogy egy szuszra végigcsinálhatom, amit elterveztem.

Hát húsvét előtt már nem lesz nálam meg ez a nagytakarítás - most volt beteg a babám - úgyhogy majd ha már teljesen egészséges lesz, megkérem anyut, vállalja be egy napra, aztán felfújom magam, és egy nap alatt megpróbálok mindent megcsinálni.

Nekem ez így gyerek mellett nem megy, mert ha félbe - főleg, ha harmadába - kell valamit hagynom, akkor csak kiborulok, mert még messzebb vagyok a céltól, mintha neki sem állok... :-S

2010. márc. 31. 15:01
 8/16 anonim ***** válasza:

Beosztottam napokra még nem értem a végére de annyira unom, hogy leültem netezni. Már egy hete minden nap takarítok, és úgy érzem, hogy kezdhetném elölről.A tegnap átmosott konyhai függöny mára megszáradt és egy nagy folt van rajta a hócipőm tele van. A szekrényben lévő káoszhoz hozzá sem nyúltam.

Az én 1 évesem akár 1 óra hosszát is elvan a járókában ez előny. Porszívózni meg imádunk együtt.

2010. márc. 31. 15:02
 9/16 anonim ***** válasza:
14:55 vagyok.Igen,én is így vagyok vele,hogy egyzerre szeretem csinálni.De tegnap erre futotta az időből,ami azért nagy előny és ezért írtam,hogy anyukám segítségével végigszaladunk a lakáson.Csak még anyukám nem tudja...
2010. márc. 31. 15:05
 10/16 A kérdező kommentje:

Kedves 15:02-es!

Látod, pont ez aggaszt engem is!

Az a baj, hogy ha nálam ugyanez lenne, annyira elkeserednék, hogy aztán nagyon nehezen venném rá magam a folytatásra... fizikai fájdalmak árán... :-D

Na, majd segít talán anyu a gyerekfelvigyázásban, aztán egyik nap nekiugrom.

(Nálunk a férjem jobb, ha ilyenkor nincs a közelben, mert csak hátráltat. Az nem segítség, hogy áll előttem, hogy mit csináljon? Aztán meg eltűnik órákra azzal a tevékenységgel, amit én fél óra alatt megcsinálnék... :-D )

2010. márc. 31. 15:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!