Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit eszik egész nap a másfél...

Mit eszik egész nap a másfél éves körüli gyermeketek?

Figyelt kérdés
Kicsit aggódom, mert az én fiam még mindig "pempőkön" él. Megkóstolja amit mi eszünk, de egy adagot nem eszik meg belőle. (kivéve a leveseket). Igaz, 8 foga van, de mindenhonnan azt hallom, hogy ennyi idősen már javában a mi kajánkból kellene ennie. Nálunk reggel 7 körül iszik két dl tejcsit. 9-10 körül vmi gyümölcs, általában reszelve, vagy kockázva. Ebédre gyümölcs husival, változó, hogy én csinálom, vagy üveges. A zöldségestől öklendezik, nem szereti. Uzsira puding, krémtúró vagy joghurt. Vacsira pedig (fürcsi után, alvás előtt) szintén tejcsi, egy kis tápival, hogy jól is lakjon. Közben nasizgat kukit, illetve ha mi eszünk. Köszi
2010. márc. 31. 14:22
 1/5 anonim ***** válasza:
Sajnos mi is hasonló képpen eszük. Én is el vagyok keseredve. Remélem kapunk tanácsot, ötletet, bíztatást.
2010. márc. 31. 14:27
 2/5 anonim válasza:
100%

Szerintem a táp már nem kell!!

Ha kivárod míg éhes lesz, akkor sem eszik semmi "rágni valót"?

Finom szárazkolbászt próbálj meg neki adni, azt nagyon szokták szeretni. Egész almát vagy körtét (ha azt jobban szereti), azt is szeretik majszolni. Kenyér haja, Túró Rudi. A lányom igazán harapni a Túró rudival tanult meg, a fiam a kolbásszal.

2010. márc. 31. 14:33
 3/5 anonim ***** válasza:
Hát, igen, a szárazkolbász. Az nálunk is nagyon megy, gyakorlatilag minden nap az a reggeli. A mi kajánkból úgy eszik, ha az én tányéromból adom neki (gondolom, úgy érdekesebb). Nagy sláger még minden olyan zöldség, ami apró szemű: kukorica, bab, borsó, lencse (csak simán párolva, nem főzeléknek). Esetleg ilyesmit próbálj neki adni, ezt eheti egyedül is kézzel, hátha úgy tetszeni fog neki.
2010. márc. 31. 14:49
 4/5 anonim ***** válasza:

Szia! Nálunk kb így van, igaz ő még cak 15 hónapos. Reggel 6 körül 2,5 dl tápszer, 8kor kenyér+ vmi feltét(májkrém, sajtkrém, tojáskrém, margarin, párizsi, vagy bundáskenyér), délben ebéd, általában amit mi eszünk, az üvegest már nem hajlandó megenni, így kénytelenek vagyunk mi is olyat enni, amit már ő is ehet. Így pl mellőzük mostanság a gombapörit. Nálunk nagy kedvenc a túrógombóc, ezt a kezébeveszi és elrágcsálja. Azonban múlt hét óta "sztrájkol" és nem hajlandó akkor enni, ha én etetem, tehát másfél hete egyedül eszik. Kb 1 órán keresztül eszik. 4kor kap uzsonnát, egy kis gyümölcs kockázva vagy reszelve vagy joghurt. 6kor vacsorázunk, általában kenyér valamivel. Lefekvés előtt fél9kor kap 2,5 dl tápszert. Nassolni nem szokott, néha kap túrórudit ebéd után.

Az én fiamnak is 8 foga van, de egész ügyesen elboldogul. A kenyeret csak akkor eszi meg, ha fél szeletet egészbe odaadok neki. Katonákra darabolva nem hajlnadó. Nálunk is úgy eszi meg a zöldséget (párolva) hogy ő mga szedegeti fel, tehát nincs öszetörve. Általában a tányérból kiönti a tálcájára és onnan szedegeti fel pl a borsószemeket.

2010. márc. 31. 15:02
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm csajok! Kipróbálok pár dolgot, abból, amit írtatok!
2010. márc. 31. 20:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!