Mit eszik egész nap a másfél éves körüli gyermeketek?
Szerintem a táp már nem kell!!
Ha kivárod míg éhes lesz, akkor sem eszik semmi "rágni valót"?
Finom szárazkolbászt próbálj meg neki adni, azt nagyon szokták szeretni. Egész almát vagy körtét (ha azt jobban szereti), azt is szeretik majszolni. Kenyér haja, Túró Rudi. A lányom igazán harapni a Túró rudival tanult meg, a fiam a kolbásszal.
Szia! Nálunk kb így van, igaz ő még cak 15 hónapos. Reggel 6 körül 2,5 dl tápszer, 8kor kenyér+ vmi feltét(májkrém, sajtkrém, tojáskrém, margarin, párizsi, vagy bundáskenyér), délben ebéd, általában amit mi eszünk, az üvegest már nem hajlandó megenni, így kénytelenek vagyunk mi is olyat enni, amit már ő is ehet. Így pl mellőzük mostanság a gombapörit. Nálunk nagy kedvenc a túrógombóc, ezt a kezébeveszi és elrágcsálja. Azonban múlt hét óta "sztrájkol" és nem hajlandó akkor enni, ha én etetem, tehát másfél hete egyedül eszik. Kb 1 órán keresztül eszik. 4kor kap uzsonnát, egy kis gyümölcs kockázva vagy reszelve vagy joghurt. 6kor vacsorázunk, általában kenyér valamivel. Lefekvés előtt fél9kor kap 2,5 dl tápszert. Nassolni nem szokott, néha kap túrórudit ebéd után.
Az én fiamnak is 8 foga van, de egész ügyesen elboldogul. A kenyeret csak akkor eszi meg, ha fél szeletet egészbe odaadok neki. Katonákra darabolva nem hajlnadó. Nálunk is úgy eszi meg a zöldséget (párolva) hogy ő mga szedegeti fel, tehát nincs öszetörve. Általában a tányérból kiönti a tálcájára és onnan szedegeti fel pl a borsószemeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!