Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Átöltöztetitek reggel az 1-2...

Átöltöztetitek reggel az 1-2 hónapos babátokat? MIlyen ruhában van egész nap?

Figyelt kérdés

Mi fürdés után egy rugit adunk a body fölé. Eddig egészen másnap estig ugyanabban volt ( persze ha pisis lett akkor lecseréltem), de elgondolkodtam azon, hogy mi felnőttek is különbséget teszünk a nappal és éjszaka között, mi is átöltözünk reggel, akkor lehet, hogy a baba is igényelné, megszokná, hogy más napszak van. Persze így kétszer annyi mosnivaló lesz és el sem koszolja fél nap alatt a ruháit.

Kíváncsi lennék, kinek mi a véleménye erről!

2010. márc. 31. 13:40
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
Amikor ilyen pici volt, akkor én sem adtam rá nappalra mást. Nem koszolódik be, igazándiból a gyerek meg még nem tudja. Majd amikor már kúszik, mászik, jár akkor adsz majd rá nappalra mást, amiben jól tud mozogni.
2010. márc. 31. 13:43
 2/17 anonim ***** válasza:

Igen, nekem is fura volt, így én 2 hós korától a lányomra éjjelre adtam hosszúujjú alvós rugit (ezt nem cserélem mindennap csak 2 naponta persze csak ha tiszta marad ugye)és nappalra meg harisnya vagy kis puha anyagú gatyesz és body meg hosszúujjú felsőke.

Meg van egy két ujjatlan rugink, meg kertésznadrág szerű ruhácskája azokat is ráadom nappalra (csak hogy ugye ne kelljen szegényt egésznap igazgatni mert a nyakában van a póló 10 percenként).

2010. márc. 31. 13:45
 3/17 anonim ***** válasza:
Mi meg csak 7 hetesek vagyunk de ugyan ugy csinaljuk mint ti. En azt hiszem kb. 5 honapos kor utan fogok nappal ra masik ruhat adni es ejjelre marad a rugi. Szerintem csak akkor kell ha mar aktivabban "jatszanak". Most meg nem kell, persze ez csak az en velemenyem.
2010. márc. 31. 13:45
 4/17 anonim ***** válasza:
13.45-ös vagyok, mondjuk nekem a lányom jó nagy baba meg újszülöttnek se volt az a kis törékeny úgyhogy lehet h ezért nem furi ilyen nagyobb babának való szerkóban. ( 2 hósan 6400 gramm volt és 67 cm)
2010. márc. 31. 13:46
 5/17 anonim ***** válasza:
Én reggel abba a badyba hagyom,amibe aludt.Pizsi le,rugi fel.A fiam hálózsákban alszik és este,amikor ráadjuk,akkor lehet,hogy ebből is tudja,hogy alvásidő van.Remélem tudtam segíteni.
2010. márc. 31. 13:47
 6/17 anonim ***** válasza:
Kb. 5 hónapos koráig nappalra rajta hagytam az előző este ráadott rugit + bodyt, az volt neki a legkényelmesebb. Most már azért kúszik, és gyakorolja a mászást is (6 hós), és a térdeknél meg az alkarnál kibolyhosodik minden rugija, ezért strapabíróbb kell nappalra. (B)
2010. márc. 31. 13:49
 7/17 anonim ***** válasza:
Pont ugyanígy csináltam kb. 6-8 hetes koráig (most 3 hónapos), és ugyanezeket a kérdéseket én is feltettem magamnak. Így azóta reggelente átöltöztetem, megfésülöm (ha nem kócos, akkor is), hogy megszokja, hogy indul a nap. Én éjszakára egy hosszúujjú bodyt és egy ujjatlan rugdalózót adok rá, általában 2-3 napig ugyanazt. Végülis én se veszek fel mindennap új pizsamát. Napközben rövidujjú body és hosszúujjú rugdalózó van rajta, ebből minden nap tisztát adok rá.
2010. márc. 31. 13:49
 8/17 anonim ***** válasza:
Én is átöltöztetem reggelenként. Nekem a pamut rugit pizsamás jellegűek, sose adtam rá olyat napközben. Éjjelre ujjatlan body, meg pamut rugi, vagy plüss ami hátul patentos (ez utóbbi eleve pizsama néven fut). Nappalra vagy rendes elöl patentos plüss rugi, vagy nadrág pulcsival.
2010. márc. 31. 13:50
 9/17 anonim ***** válasza:
Kisfiam 7 hós lesz lassan. Mai napig body+rugiban alszik. Mióta mászik, adok rá más ruhát, illetve ha elmegyünk, akkor nadrág+pulcsi. De itthon mai napig csak akkor, ha ébredés után történik valami a rugival (kifolyik pisi, kaki, leeszi). Egyébként nem öltöztetem át, mert nem épp a kedvence az öltözködés és még mindig a rugi a legkényelmesebb neki. (A nadrágszára felcsúszik, a zoknit lecsuszatolja, stb)
2010. márc. 31. 13:52
 10/17 anonim ***** válasza:

Én mindennap adtam rá nappali ruhát.Tehát nem hagytam egész nap abban amiben aludt.

Ahogy te is írtad: "mi felnőttek is különbséget teszünk a nappal és éjszaka között, mi is átöltözünk reggel"

Szerintem meg kell hogy szokja,hogy reggel fel/átöltözik,hogy később ha már nagyobb ne legyen gond az "új szokás". :)

2010. márc. 31. 13:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!