8 hónapos baba nem ül, nem kúszik, nem mászik. Fordul mindkét irányba. Ez gond? El van maradva?
Tényleg a nem tudom hány 9,999999999 százaléka (fogalmam sincs, írtam vmit) normális?
Hát az én gyerekem hipotón volt! Baromira nem kúszott 8 hónaposan. De ezzel nincs baj, én tudtam. Viszont hozott egy anyuka Dévényre olyan gyereket, aki állítólag azért nem mászott 10 hónaposan, mert lusta!
Hát azért nem mászott (mint kiderült),amikor kellett volna már neki, mert szintén hipotón volt, és amikor végre felnyomta magát, ki is csúszott a keze alóla. Csak a dokinak könnyebb volt rámondani, hogy "nagy a súlya"...
Kedves Kérdező!
Mit veszítesz, ha megnézeted egy szakemberrel? Néhány órán, meg esetleg pár ezer forinton kívül?
Nem a gyerek egészsége lenne a legfontosabb? Az, hogy összerogyik, tényleg elég fura.
A kisfiam sem tudott ülni nagyon sokáig, elborult, mint egy zsák. DE!!! 9 hónaposan felállt és elindult. Aztán egyszer seggre ült, és rájött, hogy ilyet is lehet.
A mászást teljes egészében kihagyta, ezért már nagyon korán fejlesztő tornára járattuk, ami sok ember szerint tök felesleges volt. Szerintünk nem. Már ovis, a finom mozgásokkal (pl rajzolás), és a koncentrációval kicsit hadilábon áll, de azóta is tornázik, és szépen halad. Minden másban nagyon ügyes, és rendkívül okos. 4,5 év torna megtette a hatását. Mi láttuk, hogy honnan indult, és látjuk, hol tart most. Más is észreveszi, milyen ügyes.
Rámondhatod a gyerekedre, hogy lusta, hasonlíthatod más gyerekhez, gondolkodhatsz még pár hétig, hónapig, hogy elvidd-e valahová, de ha igazán jót akarsz neki, akkor rövidre zárod ezt az egész témát. A korai fejlesztésnél hasznosabb dolog nincs. Ezt saját tapasztalatból mondom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!