Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit tegyek hogy tudjon kakilni?

Mit tegyek hogy tudjon kakilni?

Figyelt kérdés
2,5 hónapos csak anyatejes babám, csak a Levolac-tól tud kakilni, azt is 4-5 naponta amikor már adom neki. Gyakrabban nem merem nehogy hozzászokjon. Mit tehetnék még hogy sűrűbben legyen kaki? Iszonyú hasfájós egyébként, sokat pukizik, görcsölget a hasa. Már minden szert kipróbáltam a hasfájásra, de semmi nem használ. Minden szopizás után 20 perccel elkezd ordítani, 1-2 óra alatt hagyja abba, addigra elalszik, aztán 1 óra múlva felkel és kezdődik minden előlről. Már arra is gondoltam, hogy nem bírja a tejem? Nem tudom mit tegyek még.
2010. márc. 31. 08:40
 1/8 anonim ***** válasza:
35%
Hagyd a fenébe a Levolacot. Hőmérőzd. Nekünk sem volt kaki sokáig és hőmérőztem két naponta, volt, hogy 10 percet is ott kellett tartani, de mindíg volt eredmény. Utána pedig már ment magától. Most is 3 naponta kakil, de legalább magától.
2010. márc. 31. 08:43
 2/8 anonim ***** válasza:
Ilyen esetben a szirupot az előírt legkisebb adagban folyamatosan lehet adni,hogy elkerüld a székrekedést.Hozzászokni nem tud,mivel ebben az anyatejben is megtalálható tejcukor van.A hőmérőzés és kúp rendszeres használata nem javasolt,mert ahhoz hozzá szokhat.
2010. márc. 31. 08:43
 3/8 anonim ***** válasza:
51%
Hőmérőzd, nem fog hozzá szokni. Nem kell ilyen gyógyszertári cucokat adni neki.
2010. márc. 31. 08:44
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Anyatejes babáknál az is normális, ha csak ritkán kakil, és az is, hogy ha egy nap pl. hatszor. Nem kell feltétlenül erőltetned a kakilást, ha csak nem nagyon keményet bogyózik, és azt is csak kínlódva. Egyébként erre még az enyhén cukrozott kamillatea is jó lehet, de ezzel óvatosan, mert folyamatosan nem szabad adni, ugyanis szárítja a beleket.

A hasfájásra pedig nem tudom, miket próbáltál, de van az infacol, az espumisan, mecsek baby tea, édeskömény tea, gripe water, babapocak-krém, amivel masszírozni kell, és hasra kell fektetni, és mivel anyatejes, te is ihatnál valamilyen szélhajtó hatású teát (laktoherb például). (B)

2010. márc. 31. 08:45
 5/8 anonim ***** válasza:
5 napnál tovább ne várj a kakival. Egészségkárosodása is lehet belőle hosszú távon. Hőmérőzd és itass Mecsek Babit. Az legalább természetes gyógynövényes.
2010. márc. 31. 08:47
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Az infacol, espumisan, gripe water, sab simplex, homeos bogyókon túl vagyunk, masszíriztam is, igaz nem kentem babapocak krémmel. a hőmérőzést még nem próbáltam, de ennyi ideig bent kell tartani a hőmérőt? Macsek teát iszik, én is iszom néha szoptatós teát, nem a laktoherb-et (a dm-eset) mert attól is úgy hallottam hogy fájhat a hasa. De tejem van elég. Mondjuk nem is eszik sokat, mert csak heti 80-100g-ot hízik. De nem éhes, mert ha ciciztetni akarom és nem éhes, akkor elfordul a cici felől és ordít.
2010. márc. 31. 08:53
 7/8 anonim ***** válasza:
Nekünk a hőmérőzést úgy mondta a doki, hogy körkörösen meg kell mozgatni, ezzel ingerelve a záróizmokat. Pár körzés és garantált a kaki, nem kell ott "tartogatni". (B)
2010. márc. 31. 09:23
 8/8 anonim ***** válasza:

Nálunk úgy jött helyre hogy nagyon oda kell figyelnem mit eszem,eddig csak zöld teát ittam,de most ásványvíz megy mert már 4 hó alatt megutáltam,de ez is jó!

Viszont én kétnaponta adtam neki kamillavirágból főzött teát kis cukorral,kaja előtt és mindig volt kaKi utána,max 10-20 ml-it evett meg belőle!Meg mondjuk nekem úgy kell szoptatnom,hogy térdel szemben velem és ez is segít neki,amíg kisebb volt ült velem szemben és fogom a hóni móniját(most is)!Nálunk a póz is segít!3 hétig ment a tea neki azóta minden nap kakil a 3 óra körüli kajánál magától!Sztem fontos volt az is h mindig ugyanavbban az időben csináltam neki!Bár ez csak saját tapasztalat!

2010. márc. 31. 09:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!